Er det deilig å være svensk i Danmark?

Ett betimelig spørsmål siden Dansk TV tillatter utenlandske komponister og i denne anledning svenske. De stilte som kjent med svenske komponister i fjor og det endte med at de ble beste nordiske land i fnalen.

Nok engang er scenedesignen i dansk finale dritstilig, dette er noe de definitivt kan. Men, kan de velge låter da?. Jeg slenger mine faste terningskast jeg.

Melodi 1 –  Anne Nord

Låt 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Ikke mye å bli søvnløs av her nei. Helt grei poplåt hvor en av komponistene er mannen bak vinnerlåten «Satelite». Og det blir veldig effektfullt med kun artisten på scenen, i Sverige hadde vært med 8 dansere i tillegg. Her får låten hele oppmerksomheten.

Melodi 2 – Jenny Berggren

Låt 4 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Svensk import og det hører man, men til å være en discolåt blir artisten veldig stillestående.  Og når artisten i tillegg er bortimot sjarmløs så ødelegges sangen en god del. Dette kunne vært veldig bra og når de slår på vindmaskinen er svenskeparodien fullkommen.

Melodi 3 – Jeffrey

Låt 3 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Fremføring på dansk og uten tvil en spennende artist. Låten derimot sliter en god del med å ta av. Pent fremføring av en etterhvert kjedelig låt, men sjarme det har gutten.

Melodi 4 – Le Freak

Låt 4 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Mer svenskeimport og dette er vistnok en av de beste låtene Thomas G:son har laget. Det sier det meste om hans lave standard som komponist. En helt ordinær uptempo låt, men ganske original til komponistene å være. Og kul opptreden det skal gruppen Le Freak ha.

Melodi 5 – Sine

Låt 6 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Enda mere svenskeimport, denne gang en ballade. Og nå snakker vi. Deilig ballade av det melankolske slaget. Fantastisk fremføring, selv med noen sangmessige feilskjær. Kan man håpe på at Danmark går for en ballade i år?

Melodi 6 – Stine Kinck

Låt 6 – Fremføring 6 – Kostyme 2

Så er vi over på den mere jazzy siden. Og dette er deilig musikk. Legg til en classy fremføring så er det bare i grunn en ting som kan ødelegge. Den bestemorstrusa kunne Stine ha spart oss. Fyssjameg….

Melodi 7 – Lee Hutton

Låt 3 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Kjekk engelsk gutt som fremfører en typisk boybandlåt.  Og typiske boybandlåter er i grunn ikke mye å rope hurra for og det er nok tilfelle her. Rotete låt og jammenta ble det mere bestemorstruser på oss.

Melodi 8 – Christopher

Låt 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Nok en låt på dansk, men dette var kjedelig gitt. Og med en artist som ikke akkurat kan kalles sjarmbombe blir dette heller trist. Helt grei fremføring, det skal ha da. Og låten tar seg litt opp mot slutten da.

Melodi 9 – Justin Hopkins & Kat

Låt 2 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Enda mere svenskeimport gitt. Det står faktisk 2 artister på scenen , men de forsvinner nesten da de har kostyme nesten identisk med bakgrunnen. Flott fremføring av en drittkjedelige låt. og de prøver å få den til å ta av og og mislykkes stort med det ja.

Melodi 10 – A Friend in London

Låt 2 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Hva skal man si, trenger de en venn i Oslo trenger de ikke spørre meg. Temmelig uinteressant låt etter min mening.  Kun kjedelig og intetsigende, men dog flott fremført da.

Nå skal disse 10 låtene bli til 4 låter som møtes to og to i en semifinale. Jeg håper vel i grunn på låtene 1, 4, 5 og 6. Vi får se hva det danske publikum og juryen vil ha videre. Men, for ett flott pausenummer, en heder til Tommy Seeback som deltok 3 ganger for Danmark.

Og de fire som går videre er låt nummer 1, 6, 10 og 4.  Ikke værst at jeg hadde så mange rett, men min favoritt var låt 5 da.

Første semifinale er mellom låt 1 og 6. Og låten som går til finalen er Sleepless, sang nummer 1. Kveldens yngste artist tok da den ene finaleskalpen.

Andre semifinale er mellom låt 10 og 4. Og denne gang velger de deilige danskene at New Tomorrow sang nummer 10.

Da er det liten tvil om at jeg personlig vil at sang 1 skal vinne, men jeg har en stygg følelse at det blir sang 10 som tar pokalen med til Düsseldorf.

Siste pauseinnslag er deltagerene i Dansk MGP-junior og de er verdens beste reklame for hvorfor dette programmet bør legges ned. Omtrent ny rekord i kjempesur sang. Dette gjorde vondt i øregangene mine.

Da er det ordentlig finale og man får jammenta høre låtene enda engang. Anne som fremfører låt 1 hadde lungebetennelse frem til dagen før finalen, så hennes fremføring blir enda ett hakk mere imponerende. Ved tredje gjennomlytting av låt 3 er den en smule litt mere akseptabel, men jeg blir nok aldri fan av denne låten nei. Og jeg både tror og håper at det ikke blir ESC-tur i 2012 til Danmark. Av alle de 18 finalene jeg har vært på var nemlig finalen i København i 2001 den dårligste opplevelsen av dem alle. Det var langt unna deilig å være norsk i Danmark og da tenker jeg ikke engang på at vi kom på sisteplass engang.

Jeg krysser alt jeg har av fingre for at sang 1 vinner og det hjalp ikke nei. Det ble A Friend In London som fikk æren av å vinne. Ja, ja vi får se hovrdan dette går i mai da.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *