En kempe-kveld

Med en kveld der Fredrik Kempe en av komponistene av fjorårets har ikke mindre enn tre låter i denne delfinalen og med hans evne til å lage iørefallende sanger skal det vel holde mye at han ikke får en låt eller to til finalen. Linköping er åstedet for kveldens batalje. Og jeg slenger ut mine terningkast jeg.

Låt 1 – Linda Sundblad

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Tja hva skal man si, helt grei fremføring av en helt grei låt. Skal man sette fingeren på nye er det vel at stemmen hennes ikke er spesielt sterk. Men, alt i alt på det jevne.

Låt 2 – Simon Forsberg

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 2

En rolig ballade og Simon fremfører dette med bravur. Og så har denne låten den melankolske undertonen jeg digger så mye. Fint også at han synger på svensk. En k(j)empe-låt spør du meg. Dritkjedelig dress på gutten dessverre.

Låt 3 – Sara Lumholdt

Sang 2 – Fremføring 1 – Kostyme 2

Du grønne glitrende så falskt hun synger. Tror den fienden du synger om Sare er sangpedagoger. Dette var rett og slett grufult å høre på.

Låt 4 – The Playtones

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Litt festlig låt må jeg innrømme, men de er k(j)empe-lang bak gutta fra The Lucky Bullets på de fleste områder. Men, grei nok fremføring og kule kostymer da.

Låt 5 – Shirley’s Angels

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Kule damer, lovende åpning på låten og når refrenget starter tar det dessverre ikke av. Det blir «bare» en veldig bra fremføring av en passe OK låt.

Låt 6 – Sebastian

Sang 4 – Fremføring 2 – Kostyme 1

Diskokjøret starter ganske raskt her ja, men låten er i bunn og grunn ganske så kjedelig. Og når sangeren er bortimot sjarmløs, blir dette ganske så intetsigende etterhvert. Synd, låten har potensiale. Og begravelsesagenten SVT har valgt til kostymeansvarlig kan gå tilbake til sin vanlig jobb snart.

Låt 7 – Sara Varga

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Endelig musikk som det var deilig å høre på. Neppe en vinnerlåt vi hører, men en hvit perle i denne kveldens musikksmykke av låter. Kunne vel hatt litt mere innlevelse i fremføringen da skal jeg sette fingeren på noe + at kjolen så billig ut.

Låt 8 – Eric Saade

Sang  4 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Kveldens søteste gutt og det er vel liten tvil om at dette går til finalen. Alt annet er en k(j)empe-overraskelse. Tromme-introet minnet veldig om en Boney M-låt og selve fremføring var bare sånn cirka grei. Ble ikke imponert av dette må jeg si.

Som allerede sagt det skal vel mye til om ikke Eric-gutten får første billetten til finalen. Så får jeg håpe at min favoritt Simon får den andre billetten da. Gull-Lotto for Fredrik Kempe skulle det tilsi. Hvilke tre andre som blir femmer-gruppen som har ett videre liv i kveld er hip som hap etter min mening.

Og pause innslaget viser nok engang at jeg ikke forstår noe som helst av svensk MGP-humer, er dette morsomt liksom? Men, det skal de ha,  hardrockversjonen av Dansa I Neon var kul da.

De fem som går videre Shirley’s Angels, Sebastian, Eric, The Playtones og Sara. Og min favoritt kom på siste. Synd for han og ikke synd for Eric Saade som meget uoverraskende gikk rett til finalen. Og denne fremføringen var faktisk bedre enn første gangen.

Jeg håper nå på at Sara tar seg til finalen, men fasiten ble at Sara gikk til siste sjansen sammen med Shirley’s Angels. Det betyr at The Playtones med rockabillymusikken sin gikk til finalen. Stort år for skandinavisk rockebilly i år med andre ord.

Første til

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *