MGP 2011 – en liten oppsummering

Etter å ha roet ned etter helgens finale og etterpåfest kan man vel ta seg tid til en liten oppsummering på godt og bitte litt vondt.

Selve showet:

Jeg synes at nok engang har MGP-staben hos NRK fått til ett meget godt show. Fin spredning i låtene, velprodusert TV-messig og årets åpningsshow på selve finalen var bare megabra. Skal jeg absolutt klage på noe må det være «komiker lager noe morsomt fra arangørbyen»-innslagene. I år var de ikke så verst morro, men skjønner vel ikke helt vitsen med dem da.

Programlederene:

Etter en litt humpete start i første delfinale fant de tonen så det holdt. Begge passet utmerket i den rollen de hadde og jeg sliter en god del med å skjønne endel av den kritikken mot Per Sundnes at han er slik en dårlig programleder. Som alle andre har han forbedringspotensiale, men har gjør sine ting absolutt til ståkarakter. Men, neste år hvis det skal intervjues fans fra green-room, vær såpass kreativ at dere ikke tar de samme fansene fra England vær gang. Det kommer mange fans fra utlandet til den norske finalen nemlig.

Låtene:

Fin spredning på typer av musikk og mange fine låter definitivt, men når det gjelder spredning av låtene til den enkelte delfinale har man gjort en heller dårlig jobb etter min mening. Når topp-3 i finalen er identisk med topp-3 i delfinalen fra Skien har man ikke spredt låtene godt nok. Nå vet ikke jeg helt hvilke kriterier man bruker for å fordele låtene på de enkelte delfinalene, men her er vel kanskje det største forbedringspotensialet før neste års utgave av MGP

Vinnerlåten:

Med tonnevis av sjarme som fløt utover TV-skjermer i den ganske land var det ikke plagsomt overraskende at Stella Mwangi skulle ta hjem seieren. Og ja hun har forbedringspotensiale stemmemessig (hun har sagt hun skal øve mye hos sangpedagog). Og når det gjelder selve låten kunne man alltids håpe på litt mere trøkk i versene, de er litt daffe i forhold til refrenget som er smittsomt fengende. Og til semifinalen og forhåpentligvis finalen i Dusseldorf er det lovet ny kjole og ende bedre show. Og jeg for min del håper på bedre kostymekoordinering blandt koristene, men at man beholder de koristene som sang i den norske finalen.

Ellers har de mest optimistiske blant oss allerede «planlagt» at det blir norsk seier i år og har fått Alexander Rybak-vibber at Haba Haba. Det er jo kjempebra, men jeg får vel helle litt kaldt vann på disse optimistene. Alexander Rybak fikk nesten 3 ganger så mange stemmer som Stella i den norske finalen så slik sett når hun han litt over kneet. Ja selv Didrik Solli-Tangen som «bare» kom på 20.plass i den internasjonale finale fikk Stella nesten 190.00o stemmer færre stemmer enn. Men, det er jo i alle tilfeller irrellevant, nå er det ikke flere stemmer for Stella å hente her i Norge. Neste stemmejakt foregår i alle den andre europeiske landene som stemmer og de bryr seg vel katten om hvor mange stemmer hun fikk i den norske finalen skulle jeg tro. Det er uansett vanskelig å tippe hvordan det vil gå i Dusseldorf alle den tid bare knapt en tredjedel av de låtene som skal være med er kjente, men av de som er valgt kan man vel ikke si at det utpeker seg noen åpenbare vinnerkandidater.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *