Haba haba for en kveld

Ja hva skal man si, etter tidenes åpningsshow på en norsk finale måtte jo denne kvelden bli bra. Og stemningen skulle etter hvert bli enda bedre.

Jeg får vel si noen bevingede ord med terningkast til de 8 flotte artistene som, men jeg kan vel allerede slenge ut en sekser til programlederene og resten av NRK-staben som nok engang har laget et megabra proram som det står respekt av.  Dette kan dere!!!

Melodi 1 – Helene Bøksle

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Dette er bare så utrolig vakker at jeg finner knapt nok ord.  Og måten låten blir fremført på scenemessig er veldig bra. Tror nok Helene har lokket til seg mange nye fans.

Melodi 2 – Sie Gubba

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Traust, sikker og passe sjarmerende fremføring. Og slik musikk har nå engang en stor tilhengerskare og det blir nok mange som kommer til å swinge seg til denne låten på danselokaler rundt omkring i landet.

Melodi 3 – Babel Fish

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Nydelig låt og når man synger til sine egne barn er det i grunn vakkert. Men, i MGP-sammenheng blir slike låter litt kjedelige og stillestående og det straffer seg i dette gamet.

Melodi 4 – The Lucky Bullets

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Dette er gutta som lager fyr og flamme på scenen. De har en sceneentusiasme som man sjelden ser i Norge, og den kom de jammen langt med også.

Melodi 5 – The Black Sheeps

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Klarer ikke å la være å bli mektig imponert av disse. De er unge, men har ett scenetekke mange meget eldre artister ikke når dem opp til knehasene engang på. Denne låten vil mange danse til etterhvert.

Melodi 6 – Stella Mwangi

Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Nesten full pott her, men har vel litt å gå på stemmemessig. Men, kjære vene scenegulvet svikter nesten på grunn av det tonnet med sjarm hun drar rundt på. Dette er 100% råherlig musikk!!!!

Melodi 7 – Åste & Rikke

Sang 3 – Fremføring 4  – Kostyme 2

Dette er en rotete sang, som kun reddes av en passe god fremføring. Synes ikke de var helt på topp i kveld og nå kan vel kostymene kastes på bålet?

Melodi 8 – Hanne Sørvaag

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Til tross for inderlig og rosenrød fremføring, klarer vel ikke Hanne å fenge publikummet i denne buketter av sanger. Det blir en smule intetsigende etterhvert og dette er vel mere en radiolåt ja.

Det er alltid spennende å se hvem det norske folk sender til gullfinalen. Mitt tips om ren jentegullfinale var sånn passe bom kan man si. Det var jo i grunn rimelig overraskende at begge de to bidragene som kom seg til finalen fra Siste Sjansen kom seg og det viser seg at dette programmet i allerhøyeste grad har en misjon. At The Black Sheeps og Stella Mwangi kom til gullfinalen gav vel ikke de aller høyeste odds kan man si.

Med en slik finalesammensetning, var det vel liten tvil om at kampen om seieren skulle stå mellom de kvinnelige innslagene i gullfinalen. Og selv om avstemmingen noen minutter hadde ett hvis preg av spenning over seg, så knuste Stella konkurrentene side ganske så grundig likevel.

Og jeg (og mange i MGP-klubben) er råstolte over at en jente opprinnelig fra Kenya skal representere oss i Melodi Grand Prix. Vi har blitt ett multikulturelt land og det var på tide at noen fra den delen av vår mangslugne popkultur fikk representere oss.  Og alle ganger Norge har vunnet internasjonale så har det vel i grunn vært «utlendinger» involvert i bidraget……jeg sier ikke mere…….

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *