Sweden here we go….

Når man ser på en svensk delfinale er det vel liten tvil om at enkelte NRK-medarbeidere har sett på dette programmet.  Og her holder det ikke med velkommen til Luleå, nei dette showet kjøres virkelig i gang så det holder. Dette kan svenskene, men det er nå engang låtene man konkurrerer med og ikke kule programledere….

Jeg deler ut mine terningskast for sang, fremføring og kostyme.

Melodi 1 – Dilba

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Discokjøret går, litt tynn stemme og det blir rotete på scenen med så mange til stede. Og låten klarer heller ikke å ta helt av heller da.

Melodi 2 – Swingfly

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Tja, rap er ikke det helt store i Grand Prix-verdenen og tror nok ikke det slår til her heller. I grunn en litt masete låt og man får jo ikke sett mye til artistene med hvite flagg i veien…..

Melodi 3 – Jenny Silver

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Med de komponistene er det ikke originale låter man får høre, slik hadde muligens en dårlig ABBA-låt hørtes ut i 2011. Men, kjempebra fremført og jeg liker nå denne uoriginale låten jeg da.

Melodi 4 – Jonas Matsson

Sang 2 – Fremføring 2 – Kostyme 4

Huffda, fyren er på bærtur sangmessig, dette ble slitsomt for ørene mine. Det skal muligens være en slags reggae, men man skjønner det er langt fra Jamaica til Luleå. Triste greier du.

Melodi 5 – Le Kid

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 6

En ny mulig kjeningsmelodi for Jan Thomas? Litt synth-nostalgi her, låten er grei nok den, men setter seg ikke spesielt fast i hjernevinningen og det er ikke noe godt tegn. Men, må jo elske en fargerik fremføring da.

Melodi 6 – Rasmus Viberg

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 1

Endelig noe med litt etnisk touch. Og fjerner han den teite piercingen og kler seg litt kulere kan dette blir ganske så bra.Nå blir dette litt vel traust. Og hva er en sosial sommerfugl da?

Melodi 7 – Pernilla Andersson

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Så skal vi gå langs countrylandeveien. Søt jente og fin fremføring, men dette er akk så kjedelig musikk. Hun skal dog få plusspoeng for den melankolske undertonen i sangen, jeg liker melankoli underlig nok.

Melodi 8 – Danny

Sang 5 –  Fremføring 6  – Kostyme 4

Så ble det endelig skikkelig party, kjekk gutt som kan både danse og synge. Dette var rett og slett tøft og dette bør da vel gå rett til finalen skulle jeg tro.

Jeg aner rett og slett ikke hva som har livets rett videre av disse 8 låtene. Her er det ingen utenom den siste låten som kan kalles minneverdig og for meg er det egentlig hipp som happ hvem det svenske folk vil ha videre, men ta med Danny da og gjerne Jenny Silver da.

Ellers må jeg jo si at innslagene mellom låtene er noe av det teiteste jeg noengang har sett. Hvis dette skal være moro kan svenskene ha humoren sin for seg selv….dette ble til slutt anstrengende dumt. Man, får håpe at vårt svenske broderfolk finner dette festlig.

Kjempeflott at Danny fikk direktebillett til Stockholm. Og her skal svensk TV tjene penger, når telleverket nullstilles etter at vinneren har blitt annonsert.  Men, tall avslørt fra tidligere år viser faktisk at låter som var på andre plass etter første avsgtemming, ikke nødvendigvis beholder den plasseringen når det stemmes på nytt.

Så skal siste billett til finalen deles ut. Og en aldri så liten programledertabbe der. Pernilla kom på 4.plass og nå står det mellom Swinfly og Jenny og rett til finalen gikk Swingfly, underlig nok.Mulig at rap har en større stjerne i Sverige enn i Norge. Tja vi ønsker slik musikk lykke til vi. Nå har det vært nok Grand Prix for i kveld….

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *