Hvem får de siste Oslo-billettene?

Da er det klart for 4 + 2 spennende dueller for å få de to siste plassene i finalen neste lørdag. Noen forståsegpåere mener at dette er waste of time. Vel de får spørre en av de Spellemannsprisnominerte til årets låt Bjørn Johan Muri så får de nok vite at de er på viddene. Nesten hvert år har en låt fra Siste Sjansen gått til gullfinalen og man skal ikke lenger enn til Danmark der artisten DQ måtte videre innom en ekstrarunde for å komme til finalen og gikk så likegodt hen og vant finalen. Og man skal ikke se bort fra det faktum at de to låtene som går videre i dag er de man har ferskest i minne neste lørdag. Så dette blir gøy og spennende og jeg slenger ut terningskastene mine jeg, men denne gang kun ett terningkast for helhetsinntrykket.

Duell 1

Use Me – 3

Synger litt anstrengende og er vel merket av stundens alvor. Kan ikke se at jeg ser at de har forbedret fremføringen sin noe særlig og er det ikke litt rar lyd her. Uansett kjekke gutter vi vil se mere til i fremtiden.

Pernille & Marius – 5

Her snakker vi forbedring ja. Her er det sjarme og kjemi til tusen, disse to har lest på MGP-leksene sine siden sist. Plutselig ble de mye sterkere konkurrent enn jeg hadde trodd.

Skal vi tippe på at det blir Pernille og Marius som tar dette hjem?

Men, som ventet ble det Use Me, ikke så rart etter at de har blitt såkalt listet på P3. Fortjent, men de må skjerpe seg frem til en eventuell finale.

Duell 2

Sie Gubba – 4

2 uker på toppen av VG-lista skulle tilsi av grunnlaget for mange stemmer er tilstede. Dette er sjarmerende og helt klart dansebar musikk. 100% profesjonellt gjennomført, og de har helt klart blitt mer trygge på det de gjør på TV-skjermen.

Mimi Blix – 4

Siste artistdame ut i kveld. Tar litt tid før dette av og hun virker da dessverre litt vel mye nervøs. Dette blir ikke det partyet det kunne ha vært, synd for dette svinger en god del mere og bedre i mine øre en konkurrenten.

Tror nok ganske så sikkert at Sie Gubba så knuser den siste damens drøm om finaleplass. Og jeg fikk nok rett ja.

Duell 3

Gatas Parlament – 6

Dette er en dritkul låt, jeg bare rett og slett elsker den. Jeg  vil absolutt ha mere rap i MGP ja. Og disse gutta leverer sakene så det holder og hvem kan være uenig i budskapet deres da?

The Lucky Bullets – 5

Man kan ikke klage på at det er for like låter som konkurrerer mot hverandre. Her er det tiår mellom stilene. Disse gutta (med yppig damefølge) leverer også varene og vel så det, kan ikke la være å bli glad av en slik låt.

I grunn litt åpent dette, men jeg tror vel 50-tallet trekker det lengste strået her ja. Rap har aldri blitt stuerent i Grand Prix dessverre.  Og må vente litt til før det blir det.

Duell 4

Endre -3

Få slår Endre på sjarmen, men det bruker å være en fordel å synge bra. Han har hatt stemmeproblemer har jeg lest og det merkes dessverre. Virker også litt lost og fraværende på scenen. Men, kom gjerne tilbake ett annet år.

Susperia – 6

Sorry Endre, dette blitt rett og slett rått parti. De har endelig skjønt at de er på TV og da kan man bare si at dette ruler. Blir overtid neste lørdag på pyroteknikerne neste lørdag også ja.

Hvis ikke Susperia går videre skjønner jeg rett og slett ingen ting. Og heldigvis, jeg skjønner fortsatt ting.

Og det er nå det virkelig blir spennende, for de to endelige duellene er meget åpne. Første duell, er mellom de to bandene som har hatt mest suksess etter sine opptredener. Use Me spilles mye på radio og Sie Gubba topper VG-lista med sin siste CD-utgivelse. Her må den enkelte gruppes fans stemme som bare f……

Og siste duell da. Disse to gruppen fikk begge Siste Sjansen-billetten i Skien og der trakk The Lucky Bullets det lengste strået. Men, i kveld har Susperia virkelig toppet fremføringen sin, så dette blir spennende.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *