Årets duell….og andre utfordringer

Da var det avslørt hvilke to femteplasser som får ett videre Grand Prix-liv, litt skuffende at Noora Noor ikke var blant dem, men jeg kan leve med at Gatas Parlament og Marius & Pernille fikk sjansen.  Det er ellers en skikkelig testosteronfylt duell. Bare Pernille og Mimi Blix er enslige kvinnelige svaler i dette selskapet. Og slik duellene er lagt opp kan bare en av dem komme til finalen. Slik duellene ser ut på papiret håper jeg at Mimi Blix og Susperia får de siste billettene til selve finalen.

Selv om det sikkert skapte endel stress innad i MGP-organisasjonen så må man jo trekke litt på smilebåndet over at en trailer med deler av MGP-scenen rett og slett ble stjålet.  Og siden den øyensynlig var på vei mot Øst-Europa så kan man jo nesten lure om det var en av de deltagende TV-stasjonene derfra i strøket som ville ha litt «rabatt» siden oppholdet i Oslo sist mai kanskje ble litt dyrt. Spøk til side, jeg tror nok at markedsverdien på GP-scene-rigger ikke er altfor stort ute i det «tvilsomme» markedet, så han angrer nok på at han tok akkurat det traileren han tok ja.

Ellers kan man jo ikke ha latt være å ha lagt merke til at årets utgave av MGP har blitt utsatt for endel kritikk. Jeg har fått en melding fra ett medlem som har fulgt med på MGP siden 1960 og han syntes ar årets MGP tar kaka i å være dårlig. Han skal rett og slett boikotte årets norske finalen han. Vel, han om det. Jeg finner det litt rart at han ikke klarer å finne seg noe å glede seg over blant årets 21 låter, det er tross alt en ganske så stor spennvidde på låtene.  Selv, har man blitt intervjuet av Dagbladet som en av MGP-ekspertene som er kritisk til årets MGP. Det eneste jeg var «kritisk» mot var vel i grunn at jeg syntes at man kunne stemt frem litt mere spreke og spesielle låter og artister.

Jeg ser på det faktum at øyensynlig mange er så kritiske er at vi har blitt bortskjemte de siste årene. De tre siste årene har vært en eneste lang opptur, det faktum at en GP-låt har vært nominert til Spellemannspris for årets hit tre år på rad skulle være bevis godt nok.  Så når vi i år får ett år kanskje litt mere på det jevne så begynner klagekoret. Jeg foreslår at man tenker litt tilbake på MGP bare for noen år siden. Man, kan vel si at endel av finalene på begynnelsen av 2000-tallet i høyeste grad hadde ganske så mange låter som var på det «jevne».

Vel, jeg gleder meg til finalen, de tre siste årene har den største favoritten vært så åpenbar at finalen nesten har vært en walk over. Det blir det ikke å år tror jeg og det kan bli meget spennende hvem som får flybilletten til Dusseldorf og må da dit allerede 30.april.  Det går ett direktefly fra Oslo dit den lørdagen og det skal jeg reise med, regner med at NRK har booket billetter med det flyet.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *