Meninger om meninger og mangt og Skienslåtene

Til min (og sikkert andres) store glede er Grand Prix noe som skaper diskusjon. Og det herlige er at man kan være revnende uenige om en låt, men være like glad i hverandre og Grand Prix for det.

Men, som overalt på internett så er det noen som føler at man kan si akkurat hva man vil og rakke ned på andres meninger. Akkurat det uheldige elementet blir man aldri kvitt, så istede for å hisse seg opp over slike kommentarer bør man tenke på at det er bra at disse menneskene får «sluppet ut» følelsene på denne måten. Tenk om de gav partneren sin bank istede……

Og det er i grunn fasinerende at min blogg blir en tråd på diskusjonsforumet. Og ja jeg skal innrømme at jeg i grunn var rimelig gavmild sist helg da samtlige artister hadde en fremføring til terningkast 5. Med, litt ettertanke så er det nok noen av dem som fortjener 4 eller 3 på terningen for dette. Uansett, hyggelig at bloggen min leses og husk at mine meninger har ett ansikt, de fleste på forumet er anonyme…..

Det er nye låter på gang og i likhet med de fleste har jeg vel en følelse at NRK har spart på litt for mange rosiner til denne siste pølsa.  Tror endel får litt «vondt» på lørdagskvelden når deres favorittlåt lider en ublid skjebne. Denne helgen er jeg på plass i Skien og siden dette er tredje gang jeg er der så får vi satse på at årets vinner kommer derfra kanskje. Var forresten også i Kongsvinger da Maria debuterte i MGP-sammenheng i 2008……er jeg ett lykketroll?

Og hvem skal jeg være lykketroll for i Skien i år da?

Susperia

Jeg bryter sammen og tilstår, jeg er en skaphardrocker. Dette er så enormt tøff at jeg har ikke ord. Love it og for de av dere som ikke liker sånn, legg øret nært inn til høytalerene så blir du ihvertfall kvitt ørevoksen. Med andre ord låten har uansett egenverdi. Jeg drar gjerne med gutta i Susperia til Dusseldorf altså.

Noora Noor

Låten starter litt tregt, men når den tar seg opp er det til store høyder. Har litt det samme suget som «Hold On Be Strong» og dette er ett refreng som kan klistre seg fast i hjernen til en stakkar GP-fan. Men, Noora må levere på scenen skal dette bli megabra.

Girl Happy

Hei dundrende 80-talls synthdisco. Jeg håper låten vil låte litt feitere på scenen enn den gjør i plateversjonen. Der er den litt tynn og veik. Men, party det kan gutta og GP-klubben var kor for dem i MGP-vorspiel radioprogrammet og siden de er 5 i bandet er det en ledig plass på scenen i Dusseldorf. (PS. Jeg har allerede betalt turen så den kostnaden tar jeg….)

Grethe Svensen

Her roer vi ned og låten til Grethe er ikke noen dårlig avslappingsmetode. Deilig låt, men jeg er vel redd for at den blir litt for tam i dette selskapet, men Grethe har stått på mang en scene før og har nok noen fremføringsess hun kan ta frem.

The BlackSheeps

Dessverre for dem så blir alt de gjør sammenlignet med monsterhiten «Oro Jaska Bena». Og da synes nå jeg at denne låten faller litt gjennom. Men, vokalisten Agnete er ett unikum som artist så kanskje hun tar denne låten mye lengre enn jeg tror.

Stella Mwangi

For de av dere som måtte tro at dette er første gang ett afrikansk ord blir brukt i en norsk GP-låt så tar dere grundig feil. Allerede i 1986 deltok Jørn Hoel med låten «Inkululeko» som betyr frihet såvidt jeg husker. Uansett nå er vi i 2011 og Stella gir oss afrikanske rytmer i overflod og dette er en låt man bare må elske.

The Lucky Bullets

Eurovision startet i 1956 og her kommer en låt som kunne deltatt det året ihvertfall stilmessig. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og dette er en gladlåt av dimensjoner.  

Nå er vel man i grunn over på avdelingen for vill gjetting. Jeg tror at Susperia går rett til finalen da den låten ikke har noen andre «konkurrenter». Det betyr at det blir ganske så hard kamp om den siste finaleplassen og da tror jeg at The Blacksheeps tar den på gamle meritter. Så krysser jeg fingre og alt annet som kan krysset at Noora og Stella får prøve seg på nytt i Sarpsborg neste helg. De to siste gruppen er jeg redd faller gjennom fordi de rett og slett ikke er kjent nok og Grethe’s låt blir for tam i dette selskapet. Men, som sagt jeg tar gjerne feil, etter min mening fortjener alle disse 7 låtene ett videre Grand Prix-liv.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *