Dom første program

Alltid deilig når programmet er i gang, vi mest hardbarkede fans har jo ventet i månedsvis på dette. Hyggelig for arrangørstedene at de får litt reklame i begynnelsen av programmet. De betaler jo tross alt endel for å få den æren så da skulle det vel bare mangle da. Og når over halvparten av stedets innbyggere tropper opp på showet er det bare å ta av seg hatten for Ørlendingene.

I år likte jeg scenen og lysshowet. Scenen er bygd opp på en slik måte at artistene kan springe litt i trapper og slikt. Godt med ekstra trim.

Anne Rimmen’s debut som GP-programleder var kanskje en smule nervøs. Litt rart siden den damen har tonnevis med erfaring med direktesendinger, men nå er jo Grand Prix MYE viktigere enn sport så vi sier at det er grunnen. Alt i alt, godkjent, men skru høyere opp på den sjarmen vi vet du har tonnevis av. Også bra at artistene blir introdusert med ett ordentlig intervju. Bra av Per Sundnes det.

Over til låtene og jeg gir som vanlig terningkast på sang, kostyme og fremføring.

1 Carina Dahl

Sang 5 Kostyme 5 Fremføring 4

Veldig fresk start på årets MGP-sesong. Og godkjent så det holder. Skal jeg putte fingeren min på noe er det at Carina kanskje burde ha hatt er litt frekkere «attitude» på scenen.  Hun virket litt for tam til tider.

2 Use Me

Sang 3 Kostyme 3 Fremføring 5

Flott stemme på vokalisten og i grunn fresk låt, men litt bråkete for meg. Men, dette er gutter som har sjarmen intakt så det holder og med litt mere TV-erfaring så kommer den enda bedre frem.

3 Helene Bøksle

Sang 5 Kostyme 6 Fremføring 6

Utrolig vakker fremføring og det er ikke mange som slår Helene i stemmeprakt. Utrolig kult med den vandrende langeleikdamen og dette var vel i grunn den eneste låten jeg var sikker på ville gå rett til finalen.

4 Sie Gubba

Sang 2 Kostyme 2 Fremføring 5

Denne typen musikk vil aldri falle helt i smak hos meg, til det blir den rett og slett for kjedelig. Men, dette er dansbart så det holder og de leverer 100% ekte dansebandvare og dette er det mange som liker ja.

5 Gatas Parlament

Sang 4 Kostyme 2 Fremføring 4

Kul låt. med litt fransk chanson-feeling. Rap hører definitivt til i MGP. Og da får man leve med at noen ord de brukte ikke er helt familievennlig og at de var veldig politisk aktuell på T-skjortene deres.

6 Sichelle

Sang 5 Kostyme 5 Fremføring 4

Lettvint europop, men det er ingenting galt med det. Kult med en slik låt på norsk og dette hadde blitt enda bedre om Sichelle hadde hatt litt bedre kontroll på stemme og litt mere scenesjarme.

7 Åste & Rikke

Sang 3 Kostyme 1 Fremføring 6

Litt treg start på låten, men fremragende fremføring av Åste og Rikke. Og samspillet mellom dem, kjempeproft. Det samme kan dessverre ikke sies om kostymene, makan til odde par. Jeg forlanger nytt kostymebål!

Etter tidenes mest heavy pauseshow, ble kvitt endel ørevoks der ja så kom kveldens store overraskelse. NRK avslørte rekkefølgen på de 4 som fikk ett videre MGP-liv. At Use Me og Sie Gubba fikk ny sjanse i Sarpsborg var ikke veldig overraskende, jeg hadde sendt dem ut i vinterkulden jeg da.

At Helene Bøksle «bare» kom på andre plass var også en overraskelse  og jeg var da veldig i tvil om hvem som ville kommer på førsteplass. Det var vel i grunn bare Sichelle jeg var sikker på var ute. Det kunne bli alle de andre tre. Det falt ikke helt i min smak at det ble Åste og Rikke som veldig overraskende for dem fikk den siste finalebilletten. Men, dette er noe av det magiske som skjer av og til. Noen kan gjøre gull av en gråstein av en låt og det gjorde Åste og Rikke.

Alt i alt var vel dette en delfinale som sangmessig ikke gikk til de største høydene, så man kan vel si at det er forbedringspotensiale? Uansett som TV-produksjon var dette som vanlig helt på topp og vi gleder oss til fortsettelsen. Jeg har hørt alle låtene og vet at vi har mange fine låter å se frem til og allerede mandag avsløres 7 nye låter.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *