Da nærmer det seg for alvor

Da er det klart for siste generalprøve og nå ligger i grunn nervene litt tykkere på de fleste, og det er i grunn slik det skal være. Uansett, jeg slenger ut mine faste terningskast for Sang, Fremføring og Kostyme.

1 – Azerbaijan – 4 – 5 – 6

Nå begynner vi å snakke, Safura har funnet rett tone og dette var veldig overbevisende ja. Skal sendingen bare være 13 minutter gammel når vi har sett vinneren?

2 – Spania – 4 – 5 – 5

Kveldens mest utspjåkedebakgrunnsartister og det er ingenting i veien med sangstemmen her. Litt snålt med bakgrunnsartisten som ligner veldig på selve sangeren.

3 – Norge – 6 – 6 – 4

Som fremføring er dette fremragende, dog kan det vel ikke sies at stemmen er 100%, men la oss si 99,93% og avslutningen av sangen gir meg gåsehud og frysninger nedover ryggen. Megabra Didrik.

4 – Moldova – 5- 5 – 5  

Kjempeenergisk låt og den første uptempolåten for kvelden. Så de som allerede er balladelei for ristet av seg den stemningen ja. Glad-låt de-luxe!

5 – Kypros – 3 – 4 – 2

Søt liten låt, men ikke akkurat slke låter som lager altfor mye krøll i mitt smakssystem. Dette blir kjedeligere for hvert sekund låten varer og de kunne da ha brukt noen kroner på å pynte seg litt da….

6 – Bosnia & Hercegovina – 3 – 3 – 3

En rockelåt på det jevne, den går riktignok rett inn det ene øret og ut av det andre uten å lage formye bølger hos meg, men godt rockhåndverk er det

7 – Belgia – 5 -4 – 3

Her har vi definitivt kveldens dark horse. Denne sangen har kommet fra det store intet og seilt opp som en slags hemmelig favoritt. Ikke bli overrasket om akkurat denne låten vil kjempe høyt oppe på listen.

8 – Serbia – 5 – 5 – 5

Ingenting er som er ompa-låt fra Balkan. Her er det fest på lokale på serbisk vis og slike fester blr vi gjerne med på. Og gutter kan også ha på seg festlige klær.

9 – Hviterussland – 4 – 3 – 6

Ifølge Aftenpostens anmelder er dette en blanding mellom pop og disco……. Mere seig søtsuppe enn dette finnes vel knapt, men damene i bandet har skjønt det. Man pynter seg til Grand Prix. 

 10 – Ireland – 4 – 2 – 4

 Nå er det snart finale og da har antagelig Niahm forstått at hun bør synge rent. Veldig typisk småmelankolsk ballade og dette kan nå langt, men da må stemme holde, noe den ikke gjorde hele tiden nei. Siste tone var grufult falskt.

11 – Hellas – 5 – 5 – 4

Machopop fra Hellas. Vi har i grunn hørt sånn musikk før fra Hellas og vi takker gud for at han ikke gjentar klesoppskriften fra i fjor. 2 størrelser for liten skjorte. Det hanne ikke vært pent.

12 – Storbritannia – 5 – 3 – 3

God gammeldags 80-talls pop og hadde bare de kunne sendt en artist med litt bedre stemme og en større andel sjarme kunne dette hadde vært bra det. Men, gladlåt er det okkesom.

13 – Georgia – 5 – 6 – 5

Barbeinte Sopho overbeviser virkelig og de vil slå hardt tilbake etter at de «manglet» i fjor. Morsomt at den er 1/3 norsk da og hun synger så bra så der rykket hun frem på min liste. En av de absolutt beste fremføringen i dag.

14 – Tyrkia – 3 – 5 – 3

Sjelden tyrkiske artister skuffer på scenen, men for meg er dette litt for mye bråkete låt og den fenger meg rett og slett ikke. Og det blir litt for mørkt og trist på scenen.

15 – Albania – 4 – 5 – 3 

 Discolåt som lurer inn Rybak-trikset (fiolin) uten at det kanskje lykkes så veldig da. Fremføring på det jevne og det er verdt å merke seg at kordamen er fra New York. Spesielt spør du meg.

16 – Island – 6 – 6 – 5

Klart for partydronningen fra Island. Og jeg heier uhemmet på min Facebook-venninne. Utvilsomt årets partylåt sammen med Frankrike i år.

17 – Ukraina – 2 – 5 – 5

Dette blir rett og slett for bråkete for meg, men du verden for en flott stemme hun har. Hun leverer varen og vel så det og har også skjønt hvordan en skikkelig rockebabe skal kle seg.

18 – Frankrike – 6 – 5 – 3 

Ett forykkende show fra Jesse og dette er altså min personlige favoritt i år da. Mere heftig enn dete blir det knapt nok, selv om jeg synes at de kunne hatt litt mere fargerike kostymer og TV-fremvisningen var litt rotete.

19 – Romania – 5 – 5 – 5

Ett ildfullt show kan man kanske si. Dette formelig ryker det av og kanskje kan Romania (med norsk hjelp) tangere sin bestenotering som er tredje plass såvidt jeg husker.

20 – Russland – 4 – 4 – 2

Fra å ha vært regnet som en av årets særeste og dårligste låter har denne låten vokst mange hakk. Og den mannlige vokalisten har fått mange kvinnelige fans såvidt jeg har hørt. Men, kle seg kan de ikke.

21 – Armenia – 5 – 5 – 5

Så bra kan altså en poplåt, men nasjonale elementer høres ut. Og hvis noen fra den kantan av Europa skal vinne heier jeg mest på Armenia. De har ihverfall egen komponist og ikke importert musikk fra Norden.

22 – Tyskland –

Kanskje den største favoritten i kveld og en megahit i de tysktalende landene. Fengende låt så det holder, men jeg finner artisten en smule sjarmløs. Dette er TV jenta mi, du selger deg ikke ved å nesten konsekvent ikke se på kamera.

23 – Portugal – 3 – 4 – 5

Denne låten har vel i grunn potensiale, men her blir det veldig mye skriking og når stemmen ikke holder helt blr det slitsomt for ørene. Men, pen i tøyet er hun.

24 – Israel – 4 –

Dette er den låten som leder overlegent på bettingen her på pressesenteret og det er en nydelig låt. Men, Harel sliter en god del med å treffe alle tonene og når han bommer gjør han det monumentalt. Han klarte seg bra nå.

25 – Danmark – 3 – 5 – 4

De levere varene, men dette er håpløst uoriginalt og temmelig sjarmløst spør dere meg. Men, jeg regner med at dette blir en 10er eller til og med en 12er fra Norge.

Og hvem vinner så. Jeg fikk plutselig enn slags følelse for Armenia jeg. Veldig bra fremførelse og hun levere varene. Men, jeg kan bomme totalt da.

Uansett topp 5 på pressesenteret er: 1 Israel, 2 Island, 3 Hellas, 4 Tyskland og 5 Serbia. Så får vi se hv0r godt det  treffer. Og for de som lurer så kommer Bosnia på siste, men de kjemper med Hviterussland og Storbritannia for den ublide skjebnen.

Uansett dette blir ett show alle nordmenn kan være stolt av og dere vil skjønne at NRK har brukt årets lisenspenger meget godt.

KOS DERE OG NYT SHOWET!!!!!!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *