Generalprøve på 2.semifinale

Da er vi klare for semi 2 og jeg får vel komme med min dom her også og jeg gir som vanlig terningkast for sang, opptreden og kostyme

Litauen – 3 – 4 – 5

På mange måter minner dette om en låt man kunne ha funnet på å ha i en russerevy. Og det spørs om hvor mange fans av russerevyer som ser på Melodi Grand Prix. Og dette kan vel knapt nok kalles funk?

Armenia – 5 – 4 – 5

Liker du høye damer, så er denne damen noe for deg, Hun er kjempehøy nemlig. Låten er fin deg, eksotisk så det holder, men hun kunne vel ha synget en smule bedre da.

Israel – 5 – 5 – 3

En ballade med så mye følelse som bare israelere kan få det til. Og han leverer varene så det holder han. Man, må nesten la seg berøre av en slik låt. Nydelig fremført. men bommer stygt på noen toner da.

Danmark – 3 – 5 – 5

De har ikke forandret mye på fremføringen i forhold til dansk finale, ser ut som om røykmaskinmannen har overdrevet en smule, da de forsvinner nesten. Og artistene fremstår en smule usjarmerende, til tross for sterk fremføring.  

Sveits – 4 – 3 – 5

Når man synger om gullregn må man vel nesten ha på seg gulldrakt. Kul låt og OK nok fremføring, men smilende artist til tross det mangler en god del sjarme her er jeg redd og koristene skriker nesten mere enn de synger.

Sverige – 5 – 6 – 4

Er det noe svenskene kan så er det å skjerpe acten sin til internasjonal finale. Anna eier scenen og det ser ut som om hun elsker hvert øyeblikk på scenen. Tror nok plasseringen i år for Sverige blir ett ensiffret tall.

Azerbaijan – 4 – 3 – 6

Grunnet høye heler trenger hun «støttekontakt» for å komme ned scenen. Og en av årets lekreste kjoler til tross, hun framstår som rimelig sjarmløs og kunne vel muligens også ha sunget renere.

Ukraina – 3 – 6 – 5

Dama kan synge, alene på scenen er hun også og jeg har en følelse at dette er en låt fagjuryen vil like. For oss «vanlig» blir dette vel litt for mye bråk kanskje. Men, kostymet passer utmerket til en slik rocket låt.

Nederland – 4 – 5 – 4

Man slipper ikke unna at til tross for at dette kanskje kan kalles av gammeldags låt, så svinger det enormt av den og man må jo bli glad av en slik låt. Tra-la-la liksom.

Romania – 5 – 5 . 4

Det første av kveldens 3 «norske» bidrag. Og vel den med mest trøkk. Og Ovi gjør ikke skam på noen av hjemlandene sine han. Og med supersexy partner er dette nok finalestoff.

Slovenia – 2 – 5 – 3

Det er en grunn til at denne låten ligger klart sist, de ligger hele 100 poeng bak landet med nest minst poeng. En usannsynlig blanding av slove nsk polka og rock som man høyst sannsynlig må være slovensk for å like. Går denne til finalen står antagelig ikke verden til påske.

Irland – 4 – 3 – 4

Niamh husker vi mest for den store stemmen hun hadde da hun vant ESC i 1993. Forøvrig den siste finalen jeg så på TV hjemme hos meg selv. En trygg og gjennomført fremføring av en nydelig låt, selv om stemme ikke inponerer lik mye nå. 

Bulgaria – 4 – 4 – 4

Litt mye skriking og litt lite synging kanskje og hele låten ender vel i en slags intetsigelsesgjørme sånn etterhvert. Men synge kan han

Kypros – 2 -3 – 2

Det andre «norske» bidraget i kveld og i grunn det dårligste av dem. Maken til intetsigende låt skal ihvertfall jeg lete lenge etter.

Georgia – 4 -5 – 5

Går denne til finalen vil Hanne Sørvåg ha to låter i finalen. Hun gjør ikke sin sang like godt som vår Didrik, men jeg er temmelg sikker på at dette holder i massevis til finale. Pen kjole.

Tyrkia – 3 – 5 – 4

Heftig låt, som ikke klarer å hefte seg hos meg, men Tyrkia leverer som vanlig på scenen og dette er rakt til finalen. Det er i grunn ikke mye å utsette noe på, bortsatt fra at jeg ikke liker musikken spesielt mye da. 

 

Skal vi tippe lit vilt og si Armenia, Israel, Sverige, Azerbaijan, Nederland, Romania, Irland, Kroatia, Goergia og Tyrkia til finalen?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *