Første generalprøve for semi1

Da er vi klar for første semifinale og jeg slenger ut mine vanlige terningkast for sang, fremføring og kostyme.

Og programlederene Nadia, Erik og Heddy er dritlekre for å si det mildt. Dette lover bra

1 – Moldova – 4 – 4 – 5

Fartsfylt åpning av showet og våre venner fra Moldova skjemmer seg ikke ut. En gladlåt av de skjeldne og veldig kult med saksofon da og ja de tar Rybak-trikset med en fiolin. Men, det funker. Disse vil vi ha i finalen ja.

2 – Russland – 5 – 5 – 2

Sangeren er allerede erklært en lekkerbisken blandt diverse kvinnelige journalister. Og siden dette er en melankolsk sang så det holder så går det til hjertet mitt. Rett og slett fin er den.  Og ganske sikkert til finalen ja.

3 – Estland – 2 -4 – 3

En smule melankolsk dette og, men det blir litt for dystert etter min smak. Dette er rett og slett musikk jeg ikke er stor favoritt er jeg redd. Og er redd Estland kan bestille fly hjem på onsdag.

4 – Slovakia  – 5 -4 – 6

Damen med de dansene trærne. Greenpeace elsker trolig denne sangen og forhåpentligvis gjør TV-titterne det også. Synger ikke helt bra og jeg er ikke sikker på om dette gir dem grønt lys til finale. Jeg liker låten kjempemye.

5 – Finland – 3 – 5 – 4

Blendahvite finner prøver å sjarmere oss med det jeg vil kalle sigøynermusikk kanskje. De mannlige koristene har heldigvis toner ned det værste av Junior-Eurovision dansetrinnene, men jeg lar meg dog ikke sjarmere likevel jeg. Småfestlig kan jeg strekke meg til.

6 – Latvia – 5 – 3 – 3

En låt med potensiale, men det hjelper å synge rent da. Her sliter artisten en god del, så da spørs det om det er de lange lekre leggene som som skal gjøre det for henne. Og bare gudene vet da. Og det hun har på seg ser i grunn mere ut som en morgenkåpe.

7 – Serbia – 4 – 5 – 5

Serbisk ompa-musikk og den er ikke hakkende gærn, men helst skal man vel ha noe innabords før dette funker ordentlig. Og det spørs hvor mange som har det på en tirsdagskveld. Sjarmerende er han ihvertfall og kule klær.

8 – Bosnia & Hercegovina – 2 – 5 – 4

Nok en slik låt som gjør ingenting for meg, veldig bra fremført dog, men jeg tror nok på en bosnisk skuffelse på tirdsg kveld. Tror ikke han klarer å hekte nok stemmer til denne låten nei, altfor ordinær fremføring visuelt.

9 – Polen – 3 – 5 – 3

Her kræsjer det litt for meg. Meget pen mann i dress omkranset av damer i polske nasjonale kostymer. Dramatisk låt til tross og gode sangegenskaper mulig at det for mye skrik og litt lite ull.

10 – Belgia  – 3 – 5 – 2

Søt liten gitarballade dette og alle mine GP-gener sier ikke til finalen, men ifølge avstemmingen her på pressesenteret så skal de faktisk til finalen. Og dette er muligens en jurylåt, vi får nu sjå. Gøy for Belgia hvis de går til finalen da.

11 – Malta – 3 -4 – 6

Nok en middelhavsballede fra Malta og dette er dessverre for dem ikke en av de bedre. Og når fugleskremselet våkner til liv, da vet man liksom hvor fugleinfluensaen har tatt hus i Europa. Men, synge kan damen og pen i tøyet var hun.

12 – Albania – 4 – 4 – 2

Vi slår på discorytmene her, men som vanlig fra den kanten av Europa er ikke engelskuttalen like fremtredende god bestandig. De har også funnet plass til en felegnikker uten at det redder låten nevneverdig. Og kostymet da, triste greier du.

13 – Hellas – 4 – 4 – 3

Kan vi kalle dette etnisk gresk muskelpop. Dette har vi i grunn hørt før og med en vokalist som ser mere trøtt en noe annet så er dette ikke ett toppbidrag fra våre greske venner. Men, de får vist frem brunfargen i sine hvite kostymer da.

14 – Portugal – 3 – 4 – 5

En typisk portugisisk ballade med fado-undertoner. Men, dette blir nok litt for spesielt for den gemene hop rundt omkring i Europa, og hun skriker litt for mye etter min mening. Men, pen kjole hadde hun.

15 – Makedonia – 2 – 5- 2

Det er mulig denne karen er stor i sitt hjemland og at dette er kul musikk der nede. Men, her på berget er dette stort sett uforståelig bråk og det skal vel holde hard for disse, rapping på makedonsk til tross. Det er vel ikke uten grunn de ligger nederst på vår resultatliste.

16 – Hviterussland – 3 – 3 – 6

Det er mulig de mener at dette skal være en pasjonsfylt sang, men de bommer en del på det ja. Sangferdigheter av forskjellig karakter og den største severdigheten her er vel damenes kjoler som får sommerfuglvinger mot slutten av sangen.

17 – Island – 6 – 4 – 4

Kveldens beste låt etter min mening, men den plages dessverre acv en altfor stillestående fremføring. Dette er en dancelåt og ikke en vrikke litt på rompen låt. Men, Hera kan synge hun!!!

Mitt tipp på land som går videre er Moldova. Russland, Slovakia, Finland. Serbia, Belgia, Albania, Hellas, Hviterussland og Island.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *