Siste sjansen i Sverige

Landet som oppfant Siste Sjansen lar naturligvis ikke sjansen gå fra seg til å finne de to siste låtene til sin nasjonale finale neste helg.

Her er det noen udde låter som møter hverandre så det kan vel faktisk bli noen spennende dueller her. Måtte de to beste vinne….

Duell 1

Pain of Salvation mot Pernilla Wahlgren

Pain of Salvation – 6

En utrolig vakker og sår låt fremragende fremført. Dette er særdeles uvanlig til å være Melodifestivalen, og helt klart min personlige favoritt i kveld. Håper det svenske folk har såpass bra smak at dette slår schlagerlåten fra Pernilla.

Pernilla Wahlgren – 4

Og kjøret går her ja og greit nok fremført er det fra Pernilla, men det er så gjennomført uoriginalt da. Og når fremføringen er litt upersonlig og Pernilla fremstår som litt kald så håper vi vel på at det er slutt her.

Og den som går videre var Pernilla Wahlgren, trist for min favorittlåt, men som vanlig så stemte Sverige trygt.

Duell 2

Pauline mot Crusified Barbara

Pauline – 4

Høy nostalgifaktor her og Pauline’s litt uvanlige stemme hever låten ett par hakk etter min mening. Men, låten klarer ikke å ta helt av den går i den samme jevne duren hele tiden og det blir kjedelig etterhvert.

Crucified Barbara – 5

Begynner søtt og rolig, men hardrocken tar snart over. Og de som mener at jenter ikke kan spille hardrock kan ikke ha flere argumenter igjen etter dette. Steintøft er det og vokalisten har en veldig bra stemme.

Og den Pernilla Wahlgren skal kjempe mot om en finaleplass ble Crucified Barbara – skal vi tippe på finaleplass til Pernilla her?

Duell 3

Kalle Moreus & Orsa Spelmän mot Neo

Kalle Moreus & Orsa Spelmän – 4

I grunn en fin låt, og ingenting å si på fremføringen heller og skjønner at disse har draget på det svenske folkemusikkpublikummet. Men, for den allmenne publim blir dette vel litt kjedelig kanskje.

Neo – 3

Veldig ordinær låt og det litt skrikende fistel-stemmen gjør ikke låten bedre akkurat. Kjøret går som i så mange svenske GP-låter og jeg tror nok dessverre at Neo tar innersvingen på sine konkurrenter.

Og vinneren av denne duellen ble Calle Moreus & Orsa Spelmän. Bra 🙂

Duell 4

Alcazar mot Jessica Andersson

Alcazar – 5

Aldri en Alcazar-låt uten høy partyfaktor og de skuffer ikke denne ganger heller nei. Kjempebra fremført var det også og da er det bare å håpe at Alcazar tar seg til nok en finale.

Jessica Andersson – 5

Fantastisk flott ballade, så synd at to av de bedre låtene i kveld må møtes i duell i første duellrunde. Jessaica fremstår som veldig trygg på scenen og når låten har en melankolsk undertone er jeg solgt.

Begge to er verdige vinnere her, men bare en går videre og skal møte Kalle Moreus & Orsa Spelmän (noe som burde være lett match) og den heldige ble Jessica Andersson. Ut med Alcazar med andre ord.

Da er det den riktige duellen hvor premien er noe å skrive hjem om.

Duell 1 er mellom Pernilla Wahlgren og Crucified Barbara. Mitt tips er at Pernilla får den æren.

Duell 2 er mellom Kalle Moreaus & Orsa Spelmän mot Jessica Andersson, mitt tips er seier til Jessica her, selv om jeg er litt mere usikker her.

Og de to heldige ble Pernilla Wahlgren (ingen overraskelse) og Jessica Andersson, jeg tippet rett med andre ord.

Da er alle ti låter klart til neste helgs svenske finale, en finale kanskje uten de helt store høydepunktene

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *