Sverige velger del 3

I går var jeg på 100-dager igjen fest arrangert av Eurovisionnorway.com

Det ble en kjempeflott fest og nå begynner altså det faktisk å nærme seg. Og i Sverige blir vi ett steg nærmere å finne ut hvem som skal synge for det landet på den andre semifinalen 27.mai. En semifinale hvor Norge også kan stemme, noe Sverige sikkert ikke er lei seg for.

Men, har de noe å komme med da fra denne delfinalen. Jeg gir som vanlig 3 terningkast til henholdsvis låt, fremføring og kostyme.

Låt 1 – Alcazar – 4 4 6

Litt treg start, men så er discokjøret igang. Vi får det vi forventer fra Alcazar, men plagsomt nyskapende er det kanskje ikke. Og fremføringen er mere kald enn den er sprudlende + skurrende stemmemessig. Men, stoooort pluss for kule kostymer da.

Låt 2 – Johannes Bah Kuhnke – 4 3 2

Endelig en melodi og selv om Johannes har en litt anstrengende fremføring så er dette i grunn en helt nydelig melodi ihvertfall i begynnelsen. Men, mot slutten blir den mere ordinær og faktisk litt slitsom å høre på til slutt. Og den rosa rosen redder ikke den nitriste dressen du bruker.

Låt 3 – Elin Lanto – 4 5 5

Veldig tøff dame da, og sangen er vel grei nok den. Mange pluss i margen for er veldig bra fremføring og ja vindmaskinen er ikke glemt i år heller nei. Og ikke mange som hadde kledd et slikt kostyme bedre enn Elin.

Låt 4 – Erik Linder – 5 5 5

En helt nydelig ballade og utrolig deilig med en slik ballade som blir så bra fremført som Erik gjør det. For min del må gjerne ungpikemafiaen stemme denne rett til finalen. Og du gutten kledde låseblått.

Låt 5 – Getty Domein – 4 4 1

En svensk GP-låt på ett afrikansk språk. Alt er mulig ja og dette er en kjempekul låt det. Går dette videre blir jeg kjempeoverrasket. Men, Getty begravelsedress til en slik låt, håpløst!!!!! På bålet med den…..

Låt 6 – Timotej – 6 5 3

Ikke noe sjampoo, men derimot en svensk jentegruppe. Og nå snakker vi, uptempolåt med etniske undertoner. Dette var bare kult, nå får de svenske småguttene være sitt ansvar bevist og stemme som gale. Søte kjoler, men dog litt fargeløse da.

Låt 7 – Darin – 5 4 3

Deilige melankolske undertoner her, men Darin har en anstrengende måte å synge på så jeg blir liksom ikke helt overbevist nei. Men alt i alt liker jeg dette veldig bra. Greit nok kostyme.

Låt 8 – Crucified Barbara – 3 6 4

Ganske så kul hardrock låt og her har de andre artistene noe å lære når det gjelder stemmebeherskning. Men, selve låten kan dessverre i beste fall kalles ordinær så det ble vel mere hell enn heaven her er jeg redd.  Men, kule rockebabes var de da.

Jeg må vel si at programlederene forsøk på å være morsom er på grensen til patetisk dum av og til. Men, når det gjelder låtene er det vel ingen tvil om at det har vært en kraftig kvalitetsøkning i forhold til de to foregående delfinalene og det er jo ett lyspunkt.

Første låt som kvalifiserer seg til finalen er Timotej – veldig bra det var jo min favoritt låt jo, hva skjer…..

Siste låt som kvalifiserte seg ble Darin, ikke så overraskende kanskje. Han er vist nok stor i Sverige så fint for han…..

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *