Guttas kveld

Hadde det ikke vært for at folket bestemmer så hadde muligens likestillingsombudet klaget NRK inn for denne uhemmende favoriseringen av de mannlige bidragende. Ingen av jentene kom til gullfinalen og det hadde vel ikke alle trodd.

Uansett folket bestemmer og de er nok i alle fall enige om at dette var et utrolig flott show. Fra første tone til siste gullglittersnøfall så var dette et megakult  show. Gjennomført fra ende til annen. Passende til og med at programlederene stilte i bunad. Riktig så flotte var de. Og pauseinnslaget til Ingrid Bjørnov var utrolig gøy og bra og kommer til å bli en klassiker i alle GP-kretser i mange år fremover, men over til låtene:

1 A1 – Låt 4 Fremføring 5 Kostyme 3

Fortsatt ikke allverden av låt, men dette med scenetilstedeværelse er noe de kan og utrolig søtt da at siste linjen i sangen ble sunget på norsk. Klesmessig var det ingen fremgang å spore.

2 Maria Haukaas Storeng – Låt  6 Fremføring 6 Kostyme 5

Maria har en scenetilstedeværelse som er enorm. Hun formelig eier scenen og nå hadde hun også en meget pen kjole . Min favoritt, så synd at resten av Norge ikke har like god smak som meg.

3 Venke Knutson – Låt 5 Fremføring 6 Kostyme 5

Kveldens definitivt høyeste sjarmefaktor og dette var en utrolig flott fremføring. Og Venke har allerede lovd meg at hun stiller neste år. Og kjempeflott kjole.

4 Bjørn Johan Muri – Låt 4 Fremføring 5 Kostyme 3

Ungdomsalibiet og Bjørn Johan viser at han har en fremtidig på den norske pop-scenen å gjøre. Og nå er han kvitt Idol-stempelet. Greit nok kostyme.

5 Maria Arredondo – Låt 6 Fremføring 5 Kostyme 5

Utrolig vakker ballede og dette var etter min mening den sterkeste fremføringen Maria har hatt av denne låten. Med nydelig kjole også ble dette en behagelig opplevelse alt i alt.

6 Alexander Stenerud – Låt 5 Fremføring 4 Kostyme 4

Fullt kjør her og Alexander skuffer ikke, men fremføringsmessig har jeg sett han bedre. Og utrolig hvordan ett rosa slips kan sprite opp ett kostyme dere.

7 Didrik Solli-Tangen – Låt 5 Fremføring 6 Kostyme 4

Hva skal man si. Didrik formelig eier scenen og tar en forholdsvis ordinær ballade opp til utrolige høyder. Tonnevis med sjarme og ett fordelaktig utseende skader heller ikke nei.

8 Keep of Kalessin – Låt 4 Fremføring 4 Kostyme 3

Bomber og granater, men denne gangen syntes jeg at de var litt mere tam.  Det tok ikke helt av, men fortsatt dritkult at en slik låt er med i norsk finale. Kunne gjort kostyme litt mere hardmetal etter min mening.

Jeg viste at avsløringen av de fire gullfinalesangene ville komme med overraskelser. Ikke det at de fire som gikk videre ikke fortjente det, men det må ha vært en lidelse for de som satt i green-room mens det pågikk. For alle de fire låtene som ikke ble med videre hadde også fortjent en plass i finalen. Nå kom de alle på 5 plass istede.

Fremføringen på nytt for de 4 gullfinalebidragene ble gjort med kanskje litt ekstra nerve og jeg skjønte vel da at nå ble vel kanskje avstemmingen ikke så spennende som jeg hadde trodd.

Men, før avstemmingen fikk vi det som må være tidenes pauseinnslag i norsk finale. Ingrid Bjørnovs GP-epos vil bli husket lenge

Avstemmingen ble i grunn ikke spennende, som jeg allerede spådde for 2 uker siden så var det Didrik som ødela den spenningen. Uansett, en fortjent seier blandt de 4 som kom til gullfinalen og dette kan bli en høydare blandt det Europeiske publikummet dette ja.

Eneste ulempen slik jeg ser det nå er at vi er direkte i finalen og ikke får fordelen med å gjøre låten kjent gjennom en semifinale.

Uansett gratulerer med seieren Didrik og lykke til i mai.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *