Da er det dags for å velge dere

Da viser endelig kalenderen 6.februar og det er klart for en Grand Prix-helg i de nordiske farger. I tillegg til Norge så velger Island og Danmark sine representanter i kveld og som om ikke det var nok så starter Sverige med sin første delfinele i kveld. For en ihuga GP-fan som vil ha med seg alt er dette egentlig tortur. Jeg er nemlig ikke sikker på om GET-boksen min kan ta opp tre program samtidig. Her går det nemlig norske, svenske og danske GP-sendinger samtidig. Her burde nordiske kringkastingssjefer ta ett alvorsord sammen og ordne opp i dette rotet. I riktig gamle dager så var det noe som het Nordvisjonen og da gikk f.eks. den nasjonale GP-finalen i ett land i de andre nordiske skandinaviske landene såvidt jeg har forstått. En tradisjon vi i GP-klubben hadde mottatt med applaus hvis akkurat den kom tilbake.

Og når vi først snakker om våre kjære naboer. Det ligger 1 minutts snutter ute av de første 8 svenske låtene. Og hvis den første delfinalen er representativ for årets standard i Sverige blir det 5 lange uker i Sverige til de velger sin låt. Maken til ordinære låten skal man lete lenge etter. Og ordet ordinær er vel i grunn det snilleste ordet jeg finner…..

Men, over til noe som oser kvalitet og klasse og som etter min mening vil bli en av tidenes GP-finaler. Selv de mest invidde og ihuga blandt oss GP-fans mener at man må helt tilbake til 1985 for å finne en finale av så høy kvalitet. Jeg må med hånden på hjertet si at vi kveld er den ingen av låtene som IKKE fortjener å vinne. Så høy kvalitet synes jeg det er på låtene. I absolutt alle andre norske finaler har vi hatt det litt stygt kaller tissepauselåter. I år er det kjemisk fritt for slike låter og må man planlegge og gjøre slike ting FØR finalen starter og være klar over at sendingen varer 2 timer og 5 minutt.  OK, det er  muligens noen som ikke er like positive til alle låter som meg, så dere får tillatelse til slike viktig besøk under låter dere absolutt ikke liker…

Ellers så ble GP-helgen startet med Euro-cafe på Hard Rock Cafe i går kveld. Stor stemning og mindre ble den ikke da 7 av årets 8 artister sammen med Per Sundnes og Marte Stokstad sånn liksom bare droppet innom. Takk til dem for den gesten fra deres side, det sitter vi stor pris på i klubben vår. Og artistene fikk mange lykkeønskninger på veien også.

Men, jeg må vel tippe litt.

A1 – Dette er vel i grunn den låten jeg liker minst i kveld, men har ser man tydelig at det er gutta som har stått på en scene før. Låten heller mot ordinær boybandlåt, men fremføringen er alt annet enn ordinær. Det gjør maksimalt ut av låten og er etter min mening klar kandidat til gullfinalen.

Maria Haukaas Storeng – Min personlige favoritt i kveld. Og bare så det er sagt jeg og Maria er venner igjen og hun bare konstaterte at Senjaværinger er store i kjeften ja. Fremføringen av låten bare viser hvor stor artist Maria er og selv om den kanskje ikke er like unik som «Hold On Be Strong» så tipper jeg gullfinale her og.

Venke Knutson – Søte Venke tiltulere meg konsekvent Mr.President og spurte allenådigst om hun fikk  kysse meg på kinnet i går noe hun absolutt fikk. Men, vi er anstendige mennesker og stoppet der. Låten til Venke blir man i godt humør av og det er alltid en av Siste Sjansen låtene som overrasker i finale så jeg tipper gullfinale her og jeg.

Bjørn Johan Muri – Årets vinner på hitlistene så langt selv om Didrik ligger foran han på VG-lista denne uken. Utrolig kul låt og Bjørn Johan er vel egentlig ungdomsalibiet i kveldens finale. Men, jeg er redd at han ikke når gullfinalen.

Maria Arredondo – En utrolig nydelig låt og Maria er med på å gjøre den nydelig. Men, jeg har dessverre en følelse uten forkleinelse for Maria at hun mangler det siste giret for at dette skal bli megabra. Synd i grunn, men jeg ser ikke gullfinale her er jeg redd.

Alexander Stenerud – Den av kveldens låter med størst partyfaktor, men jeg tror vel at nå er GP-glansen hos Alexander litt falmet. Og han møter såpass sterkt konkurransen i kveld at jeg ikke ser gullfinale her heller.

Didrik Solli-Tangen – Etter to uker på VG-lista er han på tredjeplass og det spørs ikke om den neste uke er byttet ut med første plass både der og på resultatlisten i norsk MGP. Didrik har det lille ekstra som jeg tror gjør at han trekker det lengste strået i kveld. Du kan likegodt gjøre deg kjent med rutetabellen til buss nr.31 som går ut til Fornebu.

Keep of Kalessin – Deres største fordel i kveld foruten av bra låt er at de skiller seg slik ut at de ikke kjemper om stemmer med noen andre. Alle andre i finalen har konkurrenter som musikalsk ligner på deres egen låt og KOK slipper det kan man si. De er mildt sagt en dark horse i kveld, jeg tror ikke at det blir gullfinale på dem, men tar gladelig feil.

De siste årene har avstemmingen vært spenningsmessig kjedelig. Jeg håper og tror at det ikke blir tilfelle i år. Ett høydepunkt blir det når den fjerde og siste låten til gullfinalen skal annonseres. Da blir det mange som blir skuffet over at akkurat deres favoritt er ute.

Da er det bare å gjøre seg klar for en av tidenes beste GP-finaler. Måtte den beste vinne, litt synd da at premien er en tur 9,9 kilometer unna til Fornebu. Men, på den andre siden du slipper å pakke en svær koffert for en to ukers tur…….

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *