Da er det endelig generalprøve for finalen

En ting er sikkert. Værgudene her i Moskva feiret ikke Alexanders billett til finalen. I dag er det grått og regntungt her i Moskva. Men, det er tørt her inne på pressesenteret og jeg får vel slenge terningkast denne gang, men jeg kaster bar 1 og den er for helhetsinntrykket.

Og overraskende noker det Dima Bilan som får æren av å åpne ballet og han flyes inn på scenen av en engel……

Litauen – 3

Denne rolige balladen fikk æren av og åpne året show. Og denne sangen har vokst.  Sasha leverer varene og vel så det og det er faktisk deilig at godt fremføringshåndverk blir belønnet med finaleplass. Låt er dessverre ganske så kjedelig etter min mening fortsatt.

Israel – 4

Med mindre man synes at dette er kvalmende fredspreik fra Israel er det vanskelig å ikke la seg berøre av denne sangn. Og jeg lar meg berøre jeg. Flott og sterk fremføring, men fortsatt strek i margen for totalbom på kostymeområdet her.

Frankrike – 5

Dette års største stjerne i GP-sirkuset. Og i grunn deilig med en sang som er nedtonet så enormt som denne her. Er litt redd for at den alminnelige seere vil synes at dette rett og slett er kjedelig. For meg er dette pur artistmagi.

Sverige – 4

Da er det over til stemmen fra Sverige. Som vanlig er det veldig lite og utsette på en svensk GP-fremføring, men Malena må nok tone ned litt den ansiktsmimmikken som jeg synes hun overdriver en smule. Skal vi håpe at våre svenske venner får en topp-10 plassering .

Kroatia – 2

En av gårsdagens overraskelser eter min mening. Og denne kjedelige og triste fremføringen av en ellers ganske så OK balkanballade vil nok ende mitt på treet. Husk at det bare er 2 Ex-Jugoslaviske land med i finalen i år og ganske så mange poeng og hente derifra.

Portugal – 3

En søt liten sang fortsatt og den får vel en god feriefølelse frem i de fleste av oss. Og det er en følelse vi liker og ha ikke sant. Men, låten traller frem i samme takt hele tiden og blir litt langtekkelig etterhvert.

Island – 6

For meg er dette 100% ren og skjær musikalsk nytelse. Hvis mot formodning Island skulle vinne på lørdag vil jeg nesten være mere glad enn hvis Norge vinner. Yohanna will you marry me?

Hellas – 4

Joda Sakis er pen nok han, men er ikke denne fremføringen mere mekanisk en sjarmerende da? Vel, det er liten tvil at Hellas mer enn gjerne vil ha Grand Prix tilbake til Aten, men vil resten av Europa det?

Armenia – 3

Flott gjennomføring av låten fra søstrene sisters. Og dette er både eksotisk og moderne nok til det vil komme poeng til dem fra de fleste kanter av Europa skulle jeg tro. Men, låten sliter litt med å ta virkelig av.

Russland – 2

Det er mulig de har en spesiell sangstil her i Russland, men store deler av denne sangen er en lidelse å høre på. Og hadde jeg skreket til moren min slik hun skriker i slutten av sangen hadde det nok vanket ørefik og det som værre er. Og det hadde vært fortjent også.

Azerbaijan – 3

Kul låt, men det som plager meg mest med denne fremføringen er faktisk den store mangelen på kjemi mellom duopartnerne her. Den er nesten totalt fraværende og fyr og flammer til tross. Dette blir lite troverdig.

Bosnia & Hercegovina – 5

Flott og stilfull fremføring og dette er nok etter min mening den balladen som vi vil se høyest på resultatlisten. Om Europa vil ha nok en ballade etter to år med balladevinnere er en annen sak. Jeg ville nok satset pengene i å på en rask låt.

Moldova – 4

Hopp og spett og tjo og hei er vel kortvarianten som kan beskrive denne låten. Moldova er vistnok Europas fattigste land, men det betyr ikke at de er fattige på kultur. Flott fremvisning av sitt lands sangtradisjoner.

Malta – 3

Synd at dette er en så svak låt for er det noe Chiara kan så er det å levere varene hver gang. Hørte at hun sparte stemmen litt, men det til tross, dette var godkjent + fra meg. Men, låten stakkars er gråstein.

Estland – 4

Dessverre for Estland kommer de etter Malta i finalen og da blir plutselig denne låten ikke en så stor behagelighet som den var da den kom etter Ukraina. Uansett Estland er sikker overlykkelig over at de endelig kom seg til finalen og det velfortjent.

Danmark – 2

Ser nesten ut som om Brinck feiret semifinaleplassen litt vel hardt i går. Uinspirert opptreden i dag og når låten i utgangspunktet er såpass kjedelig som den er blir dette litt seigpining.

Tyskland – 3

Catchy låt og høydepunktet er liksom at Dita von Deese viser seg frem og ja hun har to fordeler som ikke akkurat skjules nevneverdig nei. Pen dame til tross, dette ble bare dumt og de kunne ha spart seg utgiften. For denne dama koster sikkert.

Tyrkia – 2

Dette er dusinvare i GP-sirkuset og dette er i tillegg sekunda vare. Kul låt, men når en fremføring er så totalt blottet for originaltet som dette håper jeg at de som stemmer faller for andre ting enn dette.

Albania – 5

Ungdommelig og fresh fremføring av Kejsi.  Og vet dere hvorfor den ene danseren bærer maske? Jo han skal representere drømmekjæresten og den har ikke alltid ett ansikt. Og siden de to andre danserene er mine naboer på hotellet, heier jeg litt ekstra på dem. Men, pass på stemmen Kejsi, den er litt slitt nå.

Norge –

Håpløse bildesekvenser til tross (fikk ikke se landing etter saltomortalen f.eks) og det faktum at Alexander nok ikke kjører fullt trøkk i dag, så er det mere enn godkjent. Og Alexander fikk lov til å feire finaleplassen med dobbel Cola og to sugerør. Vi tar av som dere skjønner.

Ukraina – 1

Nok engang som eneste artist får Svetlana navnet sitt nevnt før hun skal synge. Og pga av alt stæsjet på scenen får de pause før sin låt. Nå bør det komme regler for slik at ikke enkelte land bare kan ta seg slike rettigheter. Og liker du freakshow, her er full nytelse for deg.

Romania – 3

Og da får de rumenske jentene vrikket litt mere på de veldreide rumpene sine. Vokalisten Elena og hennes 4 dansere er vel  grunn det beste med denne låten. For sangen er ikke mye å skrive hjem om. Veldig intetsigende ja.

Storbritannia – 4

At det er en musikal-komponist som har laget denne sangen høres veldig godt. Frenragende fremføring av Jade, og det er i grunn det som redder denne låten fra totalt havari. Imponerende stemmeprakt på jenta.

Finland – 4

Party, party, party den er gjennomgangstonen fra Finland i år. Litt skrikende synging, men de er veldig heldig med startnummeret da, så kanskje Finland kan komme på top-3 listen av de nordiske landene iallefall.

Spania – 3

Det er faktisk første gang jeg ser denne sangen. Kveldens kuleste kjole til tross, dette er også i dusinvarekategorien og hun er da ikke plagsomt sjarmerende heller, så da blir dette mere masete enn kult er jeg redd.

Jeg har store forhåpninger for en top-5 plassering i morgen jeg, og det Norge scorer mest på er faktisk at vi har en original låt.

Uansett så blir dette ett megabra show så gled dere….. 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *