Siste generalprøve før semifinalen

Da er det klart for siste generalprøve og nå er vi spent ja. Jeg slenge ut terningkast jeg både for sang, fremføring og kostyme.

Kroatia

Sang 3 – Fremføring 2 – Kostyme 1

Grei nok balkanballade, men dette blir i grunn veldig svart og trist da. Og de klarer ikke skape den rette stemningen en slik ballade krever etter min mening. Nitriste kostymer.

Irland

Sang 4 – Fremføring  3 – Kostyme 3

Kraftfull lat fra Irland i år og det er jammen på tide. De har fulgt mitt råd og står nærmere hverandre på scenen. Sliter litt stemmemessig, men alt i alt en grei låt og kostymene passer ett jenterockeband

Latvia

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Enda mere rock og denne gang på russisk. Litt uvanlig er Latvia synger på det språket,  så dette er nok publikumsfrieri. Tittelen på låten som betyr trafikkort passer uansett godt her i Moskva. Litt masete opptreden til tross, dette er ikke hakkende gærnt. OK kostymer

Serbia

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Endelig noen som gir utrykket Bad Hair Day ett ansikt. Det gjor ikke saken bedre at han omgir seg med 4 snåle karer + en ballettdanserinne. Selve låten liker jeg faktisk så kanskje Europa faller for denne tullesangen om sko. Kostymene ja, hmm.

Polen

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Nydelig sang, men Lidia har dessverre ikke lært å fremføre en låt. Maken til utrykksløshet skal man lete lenge etter. Men, hun er da søt og den flotte stemmen hennes kan vel kanskje ta henne til finalen. Pen kjole, men litt blass og nå sliter hun litt stemmemessig og da.

Norge

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Advarsel. Rundt 21.27 norsk tid vil en livsfarlig sjarmbombe slå ned i Moskva. Flere millioner mennesker rundt i hele Europa vil få varige men av denne bomben. Fytti grisen så bra dette var. Alexander du er toppers og du er konge!!!

Kypros

Sang 2 – Fremføring 2 – Kostyme 3

Dette må bare bli en nedtur, stakkars Christina. Dette oser det nok tissepauselåt lang vei og når hun sliter såpass stemmemessig blir det faktisk slitsomt å høre på også. Søt ungpike kjole, det skal hun ha.

Slovakia

Sang – Fremføring – Kostyme

Flott stemmeprakt til tross, her blir det mye skrik og lite ull. Denne balladen er vanskelig tigjengelig for de fleste skulle jeg tro og jeg er redd for at Slovakia får en hardt tilbakekomst 11 år etter forrige forsøk.

Danmark

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Wow, endelig har Brinck slått på sjarmen og det var jammen på tide. Nå fremstår låten mye positiv og det kan være dette som gjør at hele Norden i år også når finalen. Kjedelig kostyme, men passer kanskje låten.

Slovenia

Sang – Fremføring – Kostyme

Denne låten kan kanskje sies å være Nocturne i discotakt. Men, dette er en sangkonkurranse og når de gjemmer bort sangerinnen store deler av sangen og alt vi ser er fire strykerer gå mål og meningsløst rundt på scene blir det litt snålt.

Ungarn

Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Så er det på med danseskoene. Fullt trøkk og det finnes sjarmbomber i Ungarn også. Denne sangen blir jeg i godt humør av og selv om han sliter en smule stemmemessig så er dette godkjent+ fra min siden. Kule discokostymer.

Azerbaijan

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Her har vi en sang som har de fleste velkjente Grand Prix-elementer. Rask låt, men touch av etnisitet og vakre mennesker som vet å vrikke på rumpa og sende sjarmerende blikk til kameraet. Men, kunne kansje hatt en litt lengre kjole slik at vi slapp å se truse da. OK kostymer.

Hellas

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Her er det full pakke hele veien og til tross for vel mye peiving med armene istede for avanserte dansetrinn så skjønner man at denne karen skal revansjere 3 plassen fra 2004 og vel så det. Så vil historien vise om han klarer det. Han er pen, men kanskje litt vel voksdukke i ansiktet.

Litauen

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Etter 4 raske låter roer vi det hele ned, men jeg er redd for at mange nå også vil benytte denne saken til andre nødvendige gjøremål enn å høre på Sasha Son. Og jeg skjønner det, flott fremføring til tross, dette er og blir kjedelig er jeg redd. Pluss for kul effekt på slutten av låten.

Moldova

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Og da ønsker vi velkommen til moldovsk party. Men, jeg er redd skal man ha det gøy dere må man ha noen annet innabord enn eplejuice jeg drikker akkurat nå. Men, de skal ha for innsatsen, veldig fartsfylt til tider og kule nasjonale kostymer.

Albania

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

De to minste danserene her er mine naboer på hotellet og hele den albanske troppen er hyggelge mennesker. Kejsi synger veldig bra  og hele showet på scene er fartfylt og bra gjennomført. En sterk discolåt som absolutt fortjener finaleplass. Søt ungpikekjole.

Ukraina

Sang 5 – Fremføring 2 – Kostyme 4

Sorry denne låten gjør meg rett og slett dårlig. Kul nok låt, men pga alt stæsjet de har på scenen må det være pause både før og etter låten. Makan til forskjellsbehandling skal man lete lenge etter. Denne låten går nok videre ja, men gud hvor glad jeg skulle blitt hvis den røk ut.

Estland

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Utrolig deilig med en slik låt etter den kakofonien av ulyder fra Ukraina. De er vl nesten det landet som har vært heldigst med bakgrunnen på scenen slik at låten understrekes 100% Flotte greier og kanskje skal endelig Estland karre seg til finalen.

Nederland

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Dette er gutta som pønte seg kan man si. Fartsfylt opptreden, men dette vil mange kanskje oppfatte som gammeldags musikk så da får vi se om Europa faller for dette da. De prøver hardt ihvertfall det skal de ha.

Da tror jeg at disse 10 landene vil juble hemningsløst i kveld for en finaleplass:

Serbia

Norge

Danmark

Ungarn

Azerbaijan

Hellas

Albania

Ukraina

Estland

Nederland.

Jeg er mest usikker på Ungarn og Nedrland og disse kan meget mulg bli erstattet av Polen, Slovenia, Moldova og kanskje Kroatia? 

Spennende blir det uansett, kos dere i kveld. Nok engang sitter jeg på 6.rad og ser på.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *