Første generalprøve – første semifinale

Da sitter jeg godt plassert på pressesenteret og er klar for å bedømme alle låtene i den første semifinalen. Dette blir gøy tror nå jeg. Slik ser bettingen her på pressesenteret ut akkurat nå:

p5110131.JPG

Klar seier til Norge med andre ord. Men, dene semifinalen skal vi nordmenn bare nyte. Jeg slenger terningkast for både selve sangen, fremføringen og kostymet.

Starten på semifinalen er veeeeeeeldig treg. Få på litt musikk da. Nesten litt så olympiadeåpningsaktig. Og det virker heller ikke som om at programlederene akkurat har slitt seg ut på og øve på programlederjobben. Og når første land skal ut, skjer ingenting……og nå har de tatt sendingen av her i pressesenteret. Dette er jo konge. Bare nitten minutter for sent er vi igang.

Montenegro

Sang 3 – Fremføring 2 – Kostyme 3

Grei nok åpning, men slik jeg ser det er det ikke så mye kjemi mellom sangerinnen og danseren. Hun fremstår passe usjarmerende og da nytter det ikke at låten i seg selv er grei nok. Og sangmessig har hun nok hatt bedre dager.

Tjekkia

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Her er det uvante rytmer for Grand Prix, og de har da faktisk litt humor også. Men, denne låten er altfor rotete til at den helt skal fenge den gemene hop er jeg redd for. Og kostyme, et kapittel for seg selv. Supermanndrakt er ikke kult nei.

Belgia

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Det er mulig at Elvis roterer i graven sin akkurat nå, men uansett så er dette en fengende låt og jeg har da sett verre Elvis-imitatorer. Og her er det 100% gjennomført låt på alle ledd. Og kostymet vill Elvis ha misunt den belgiske sangeren.

Hviterussland

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Endelig slås vindmaskinen på. Dette skal vel i grunn være en rockelåt, men den ishvitglatte prinsen som synger denne låten hadde høyst sannsynlig blitt nektet adgang til de fleste rockeklubber. Kanskje fargen på kostymet skyldes all sponsingen fra ett iskremfirma…

Sverige

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Isdronningen fra Serige fremstår som akkurat det, men jeg lurer på om det ble sent på åpningsfesten i går. Hun ser da veldig sliten ut. Som vanlig fra svenske GP-artisten er det ingenting å utsette på fremføringen og kjolen understreker iselementene i fremføringen.

Armenia

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Endelig blir det skikkelig liv på scenen. Dette er så etno-Grand Prix’sk som vi kan få det. Stilfullt og suggerende rytmer pakket inn i etniske kostymer og moderne rytmer. Men, låten har lite utvikling og ender som småkjedelig til slutt.

Andorra

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 5

En av denne semifinalens peneste smil og denne sjarmerende og fengende fremføringen kan forhåpentligvis føre til an Andorranerene faktisk kan få heie på sin egen låt en lørdag også. Denne låten ble jeg i godt humør av. Kult kostyme også.

Sveits

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme  3

Utrolig fengende låt, man vokalisten virker ikke å ha forstått at dette er en TV-sending. LItt fraværende opptreden TV-messig og det hemmer denne låten dessverre. Men, dog han tar seg opp utover i låten. Og jeg få vel innse et rockeband kler seg mørkt.

Tyrkia

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Liten tvil om at dette er en tyrkisk GP-låt. Og haremskostymene passer jo perfekt til en slik låt. Men, hun fremstår som ganske så sjarmløs og dette er jo noen vi har sett før på en GP-scene så i grunn litt kjedelig sånn totalt sett.

Israel

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 1

Nydelig låt og disse artistene viser hvordan en slik låt skal fremføres. Her er det kjemi både mot TV-kameraet og mellom artistene. Praktfullt er det mest passende ordet her. Men, bruke sorte kjole i en sang om håp. Håpløs upassende etter min smak.

Bulgaria

Sang 4 – Fremføring 2 – Kostyme 3

Denne låten har de fleste elementer til å bli en skikkelig kalkunlåt. Selve låten er knallbra den, men her har de virkelg tatt alt ut litt for mye ja. Mye skrik og lite ull er gjennomgangstonen her ja. Og kostymene er jo et kapittel for seg selv.

Island

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 4

For en lettelse at det er akkurat denne låten etter Bulgaria. Denne sangen er 100% nydelig og Yohanna fremfører låten med en slik tyngde at det er utrolig at hun bare er 18 år gammel. En får tilgi at kjolen ikke er det mest snertne man har sett på en 18-åring.

Makedonia

Sang 2 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Er redd for at gruppens navn Next Time også er den gangen de kommer til finalen. Intetsigende Jon Bon Jovi-kopi av en låt og  selv kjekke gutter må smile for å være sjarmerende.

Romania

Sang 3  – Fremføring 3 – Kostyme 5

Steintøff åpning fra Elena. Men, så dabber det fort av for henne er jeg redd. Dette er nok en typisk pene damer vrikker rundt på scenen i en rytmisk låt-sang og veldig litet revolusjonerende her i grunn. Men. lekre kostymer da.

Finland

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Hmm, denne låten har da sånn plutselg tatt seg veldig opp. Mulig finner må ha litt adrenalin for at den skal fungere på ordentlig. Nå er jo låten dritkul på scenen også. Hurra Finland!!! Greie nok kostymer.

Portugal

Sang 2 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Definitivt årets mest fargerike bakgrunn og det trenger de, for dette er mere en gråstein av en låt enn en liten diamant ja. Den har tendenser til noe , men roter seg inn i kjedeligheten til stadighet. Her er det noen som skal slite grundig for å oppnå finaleplass.

Malta

Sang 2 – Fremføring 5 – Kostyme 2

På det tredje skal detr skje heter det og det er vel det Chiara håper på. Bommet skikkelig på en tone akkurat nå, men ellers en fremragende fremføring. Tror Malta skal være glad hvis de når finalen. Vinnermateriale er denne låten definitivt ikke. Kjempetrist kjole.

Bosnia & Hercegovina

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 4

De største favorittene i denne semifinalen og med rette. Fremragende fremføring av denne balladen og alt som skjer på scenen er gjennomført til fingerspissene. Enb sann fryd for øyet og øret. Kanske litt blasse kostymer.

Etter denne gjennomgangen satser jeg på at disse 10 låtene går videre:

Belgia

Sverige

Armenia

Andorra

Sveits

Tyrkia

Israel

Island

Malta

Bosnia & Hercegovina

Jeg har vel minst tro på Belgia og Andorra og begge disse kan gjerne for meg skyves ut av Finland slik at alle nordiske land kommer seg til finalen fra denne semifinalen.

Skulker nok generalprøven senere i kveld til fordel for Nederlandsk fest med vår egen Alexander på gjestelisten.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *