Andre delfinale i Sverige

Vi er midt i den tøffeste delen av nasjonale finaler-kjøret så noe må man bare ta opp og kommentere i etterskudd. Her kommer mine kommentarer om den andre delfinalen i årets svenske happening.

Sang 1 – Lillie & Sussie – Show me heaven

Låt 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

God gammeldags 80-talls slager i den stilen vi kjenner fra Lillie og Sussie. Nå er de riktignok blitt litt mere voksne enn sist vi så dem, men de holder stilen så det holder. Kul låt, men litt mere kule kostymer hadde ikke skadet nei.

Sang 2 – Lasse Lindh & Bandet – Jag ska sloss i dina kvarter

Låt 2 – Fremføring 2 – Kostyme 2

Jeg er redd for at med mindre Lasse er veldig populær i Sverige så skal han få sloss for og komme videre i denne konkurransen. Bråkete låt som høyst sannsynlig vil falle gjennom her. Nesten panisk fremføring. Og kostymet, huff det også.

Sang 3 – Jennifer Brown – Never been here before

Låt 4 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Så roer vi litt mere ned, men en ballade med melankolske undertoner. Låten liker jeg kjempemasse og Jennifer fremfører den veldig godt. Men, kostymet er totalt crash.

Sang 4 – H.E.A.T – 1000 miles

Låt 5 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Skikkelig hardrocklåt og den blir bra fremført. Men, vokalisten ser rett og slett litt for kosebamsete ut for at jeg skal ta dem helt alvorlig som hardrockband. Men, hardrock det liker jeg.

Sang 5 – Markoolio – Kärlekssong från mig

Låt 5 – Fremføring 6 – Kostyme 4

En ballade var kanskje ikke det man ventet fra denne karen og denne var da overmåte banal, men så så er jo dette bare en køddelåt. Og når en velfødd kar kommer ut av klaveret så er parodien perfekt. Han har nok sett litt for mye på Dima Bilan ja…

Sang 6 – Amy Diamond – It’s my life

Låt 4 – Fremføring 2 – Kostyme 2

Hun har da ett skrekkelig kostyme på seg og låten og fremføringen er dessverre akkurat så forutsigbar som en Grand Prix låt kan være. Og når kostymet rives av er paridoen perfekt her også. Synd at dette ikke er parodi da. Låten kan jeg leve med resten er huff og huff.

Sang  7 – Cookies’n Beans – What if

Låt 2 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Noe så uvanlig som er trist køntrilåt. Traurige greier for som kjent er triste køntrilåter overmåte triste. Dog kan de synge så det holder og de fremfører sangen i flotte køntri-kostymer.

Sang 8 – Måns Zelmerlöw – Hope & Glory

Låt 3 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Litt James Bond over fremføringen. Gutten kan utvilsomt synge og har sjarme i tonnevis, men låten er da veldig forutsigbar og totalt blottet for noe nytt og uvanlig. Og begravelsesstylistene ruler i Sverige i år dessverre.

Skal vi tippe at det er Amy og Måns som får billettene til finalen til Stockholm denne gangen?. Noe annet ville overraske meg. Selv hadde jeg vel sendt Lillie & Sussie + Markoolio. Uansett vil det overraske meg mye hvis det ikke er disse fire bidragene som får ett videre Melodifestival-liv etter denne delfinalen.

Måns, Amy og så overraskende Cookies’N Beans og H.E.A.T og til slutt heldigvis Lillie & Sussie. Dessverre er Markoolio ute, synd han hadde en herlig parodi i grunn.

Pauseinnslaget med det jeg tror er en finsk versjon av Waterloo i jazzete versjon er helt konge. Dette er nesten et av høydepunktene i disse sendingene.

Første duell er mellom H.E.A.T og Amy Diamond. Jeg håper på førstnevnte, men tror nok mest på sistnevnte ja. Og fikk jeg rett? Nei, det ble H.E.A.T. Så bra da.

Andre duellen er mellom Måns Zelmerlöw og Lillie & Sussie. Selv om jeg helt klart holder med Lillie og Sussie skal det vel holde veldig hardt om ikke herr Zelmerlöw skal få denne Stockholmbilletten ja. Og denne gangen fikk jeg jammenta rett ja.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *