Det danskene valgte i år

Er så heldig at jeg har dansk TV og da må jeg jo ikke la muligheten til å kommentere den finalen gå fra meg.

Finalen hadde en skikkelig hard-rock åpning med ikke mindre enn 5 gitarister som spilte Eurovisjons-rytmen, skikkelig kult. Men, nå over til låtene.

Sang 1 – Trine Jepsen  – I’ll never fall in love again

Låt 4 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Låten var skrevet av noen svensker og det kunne man høre. Typisk svensk GP-slager som det nå går minst 14-15 av på dusinet. Når Trine synger bare sådær og i tillegg stiller i ett  ganske så horete kostyme blir også resultatet bare sådær. Grei nok åpning av finalen og stemmemessig tar hun seg opp mot slutten.

Sang 2 – Jeppe – Lucky Boy

Låt 4 – Fremføring 2 – Kostyme 2

God gammeldags synth-pop etter heller sjelden syn i Grand Prix. Jeppe har dessverre ikke vært så lucky at han fikk utdelt en bra sangstemme og da blir det egentlig ganske så kule låten slitsom å høre på etterhvert. Typisk nok var han kledd som en engelsk kostskolegutt.

Sang 3 – Marie Carmen Koppel – Crying out your name

Låt 2 – Fremføring 3 – Kostyme 1

En litt jazzete gospelballade. Marie kan definitivt synge, men denne balladen blir en reell søtsuppeoverdose og ganske så kjedelig etterhvert. Og den  blir ikke bedre at at hun stiller i ett nitrist sort uformelig kostyme. Huff.

Sang 4 – Sukkerchok – Det’ det

Låt 5 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Nok en synth-basert låt, heller ikke her er stemmene overbevisende. Denne låten er veldig typisk dansk GP og jentene er riktig så søte i sine farverike kostymer som kanske kunne vært litt mere koordinert. Men, det spruter av låten. 

Sang 5 – Jimmy Jørgensen – Alice in the wonderland

Låt 3 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Fikk litt David Bowie-feeling av denne låten. Flott stemme på Jimmy, men låten er etter min mening ganske så kjedelig. Den reddes kun at den melankolske undertonen den tross alt har. Og av en eller annen merkelig grunn velger dansk TV og la artistene være i sort-hvitt. Litt kul effekt.

Sang 6 – Hera Bjørk – Someday

Låt 5 – Fremføring 6 – Kostyme 2

Nok en såkalt stor ballade og Hera klarer virkelig å fremføre den  veldig bra. Flott stemme og når låten sprites opp med rytmer litt uti sangen blir dette riktig så bra. Dette er en låt Carola antagelig kunne drept for å få synge. Kunne kanskje spritet opp den heller så kjedelige sorte kjolen sin ja.

Sang 7 – Claus Christensen – Big Bang Baby

Låt  4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Søt gutt og nok en gang en flørt med synth-popen, selv om denne kanskje heller mere mot pop enn synth da.  Claus fremfører låten greit nok med en god porsjon sjarme, men låten i seg selv er ikke sterk nok til å gjøre skikkelig inntrykk. Greit nok ungdommelig kostyme.

Sang 8 – Johnny Deluxe – Sindssyg

Låt 3 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Energisk rockelåt fremført på dansk. Helt straight fremføring. men en slik «vanlig» bandfremføring blir i grunnen litt kjedelig på TV. Sorte kostymer passer i grunnen til en slik låt, så disse skal jeg la passere. Får håpe de får sinnsykt masse stemmer da…

Sang 9 – Christina Undhjem – Underneath my skin

Låt 6 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Norske Christina debuterer i dansk Grand Prix etter 2 opptredener i norsk Grand Prix. Synger en nydelig melankolsk ballade og det gjør hun veldig bra. Hun gjør ikke skam på sin norske hærkomst nei. Bra Christine, den hvite kjolen din er grei nok også.

Sang 10 – Brinck – Believe again

Låt 3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Måtte starte på nytt da det var noe feil på backingtapen eller lignende. Låten er bl.a. skrevet av Ronan Keating fra Boyzone og det kan man høre. En typisk boyband-låt som det også går endel av på dusinet. Grei nok fremføring, men slike låter gjør nok aldri inntrykk på meg er jeg redd.  Trist kostyme også.

Hmm, virker som om jeg liker Christina fra Norge best. Det spørs om danskene synes det samme.

Det som skjer videre nå er at fire låter går videre og møtes to og to i en semifinale hvor vinneren av hver semifinale møtes i en endelig finale.

De fire som går videre er: Sukkerchok, Hera Bjørk, Brinck og til slutt Johnny Deluxe. Med andre ord min norske favoritt Christina røk dessverre ut. Synd, men sant.

Det er tid for pauseinnslag og man har ikke Birthe Kjær som programleder uten at hun fremfører noen Grand Prix-perler. Riktig så koselig var det.

Første dyst er mellom Sukkerchok og Hera Bjørk, har en følelse av at Sukkerchok kanskje vil dra det lengste strået her, men de har en verdig konkurrent. Dette er vel i grunn de to låtene jeg likte best av de fire låtene som gikk videre. Og den som gikk videre var Hera Bjørk. Helt greit for meg.

Neste dyst er mellom Brinck og Johnny Deluxe. To ganske så middelmådige låter og det er vel som hips som hap hvem som går videre nå. Nå er det heie Hera og heia Island for meg. Hera er nemlig egentlig islandsk. Den siste sangen til finalen blir Brinck.

Og jeg har en liten følelse at det blir Brinck som går av med seieren, selv om jeg heier på Hera.

Og seieren gikk til Brinck. Da stiller altså Danmark med en heller kedelig typisk boybandlåt og jeg er redd Danmark ikke kommer høyt på min liste i år nei.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *