Og den moralske vinneren er……

Jada Russland vant og det med hele 42 poeng og da er man en fortjent vinner. Og Russland har vaket rundt seierspallen i mange år nå og det med stort sett gode låter så en seier måtte bare komme til slutt.

Avstemmingen i Grand Prix har etterhvert blitt en litt kjedelig affære. De syv først poengene fra ett land blir flashet opp kjapt og så får en oppleser fra hvert land lese opp toppscorene 8, 10 og 12. Men, med all nabostemmingen og innvandrerstemmene så kan en som er rimelig godt inne i dette med poengavgivning allerede før stemmene er avgitt si hvilke 3 land som vil få disse poengene. En av de få overraskelsene i år var faktisk at Norge «bare» gav 7 poeng til Sverige, mens Bosnia-Hercegovina stakk av med 10-eren. Fint for dem.

Norge fikk forøvrig sine topp-score fra de nordiske landene, samt Estland og Polen. To land som man jo må kunne si er litt i vårt nedslagsfelt.

Men, jeg jobber til daglig med tall og tenkte at jeg skulle eksperimentere litt med avstemmingen. Jeg har faktisk kuttet bort alle 8, 10 og 12-poengere og sett hvordan resultatlisten da ble seende ut.

Jeg begynner med de andre nordiske landene. Island, Danmark og Sverige hopper alle ett steg lengre opp på resultatliste, mens Finland tar to steg opp på samme lista. Dog, ender de helt nede på 20 plass likevel. Over til toppen.

På 5 plass kom da Hellas. De mister hele 122 poeng og ender opp med 96 poeng.

På 4 plass kom Russland. Med alle nabostemmene borte forsvant hele 174 poeng og dermed seieren på den moralske resultatlisten.

3.plassen er det kanskje overraskende Israel som får. De taper faktisk bare 18 poeng med å miste toppscorene og det er jo et godt bevis på at Boaz gjorde sine saker godt og at Dana International kanskje får revansjelyst og lager flere GP-låter.

2.plassen kaprer Ukraina. De mister riktignok halvparten av poengene sine (går fra 230 til 116 poeng), men dog så viser dette vel at 2.plassen var høyst berettiget.

Og hvem er det så som vinner.

Jo – NORGE. Vi slår Ukraina med 6 fattige poenge og oppnår 122 poeng. Men, altså nok til å vinner denne moralske Grand Prix-konkurransen.

Dette viser at Maria gjorde jobben sin, NRK gjorde jobben sin og dette må da gi de som lager Grand Prix og alle nordmenn med en komponist i magen et skikkelig GO for å lage en like bra sang til neste års Grand Prix.

Jeg synes jammenta Maria, Mira og NRK fortjener en liten blomst jeg:

04062008144.jpg

Syned du at du kanskje har sett denne buketten før?

Husker du åpningssekvensen på finalen med fjorårsvinneren Marija Serefovic. Det kommer en brud til Marija og Marija tar brudebuketten og hiver den til publikum. Og hvem tror du fikk tak i den……..joda MEG. Så denne buketten er nå trygt i Norge i min besittelse. Vi får se hva jeg skal bruke den til senere.

Viste du forresten at i finalen i 2005 kastet den Moldovske kvinnelige artisten også ut en brudebukett. Dette er faktisk litt spooky, men den var det også jeg som fikk tak i. Og når sant skal sies var jeg bare en liten halvmeter unna en av de Bosniske brudebuketten som ble hevet ut i år også. Bør, jeg ta hintet nå og gifte meg snart???

Uansett, ryktene sier at russerene allerede har bestemt at Moskva skal få æren av og arrangere Eurovision Song Contest 2009. Det blir sikkert gøy.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *