2.semifinale bedømmelse av låt 1 – 10

Så er første generalprøve til 2.semifinale i gang. Og siden vi allerede er i finalen er dette bare kosetid for oss.

Som vanlig slenger jeg ut terningkast for både låt, fremføring og kostyme.

Melodi 1 – Island – Euroband

Låt 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Dritkul låt, men kanskje en for litt for stillestående fremføring i forhold til låten.  Men de sjarmerer og de kan synge, men litt rosa blir for lite farge til denne fargerike låten.

Melodi 2 – Sverige – Charlotte Perrelli

Låt 5 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Dette er en låtsjanger som svenskene er verdensmestere i. Og når de sender en som allerede er europamester må det jo bare gå bra. Alt er perfekt, kanskje med det unntak at låten ikke er plagsomt original, men det er ikke noe nytt i dette sirkuset. Og kjolen – WOW.

Melodi 3 – Tyrkia – Mor ve Otesi

Låt 2 – Fremføring 2 – Kostyme 2

Dette er en type musikk jeg synes er drepende kjedelig. Og når fremføringen heller ikke inneholder noe av særlig interesse annet enn for spesielt interesserte blir dette bare trist. Og det er vel greit nok med mørke dresser til dette nidtriste bidraget.

Melodi 4 – Ukraina – Ani Lorak

Låt 4 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Og her kommer jammenta en yngre brunetteversjon av Charlotte Perrelli fra Ukraina. Dette er kult også, men jeg synes nå Ukraina er en kaldere låt en Sverige. Og tror du ikke dama har nesten identisk kjole som Charlotte også. Skal blir gøy  og se hvem som vinner denne matchen mellom to gul-blåe land.

Melodi 5 – Litauen – Jeronimas Milius

Låt 1 – Fremføring 2 – Kostyme 2

Trenger du tissepause, ut og tiss nå. Greit nok at Jeronimas har bra stemme, men her er alt galt. Låten og stemmen henger ikke sammen og det blir i grunn en lidelse å høre på dette i 3 minutter. Dette må gå galt og trist kostyme da.

Melodi 6 – Albania – Olta Boka

Låt 3 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Dette års yngste artist synger i grunn en søt liten sak av en sang, men det er noe ved fremføring som mangler. Det blir trist og intetsigende og det er da en vel dyster sang stakkars Olta må fremføre. Litt kul kjole da.

Melodi 7 – Sveits – Paolo Meneguzzi

Låt 3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Balladedelen av denne låten er helt nydelig og til tross for at Paolo ikke er helt på høyden stemmemessig fungerer dette som bare. Men, så spriter de opp låten og da er det bare nedoverbakke derifra. Låten blir ganske ordinær for meg og den kjedelige dressen han har på seg understreker liksom dette da.

Melodi 8 – Tjekkia – Tereza Kerndlová

Låt 4 – Fremføring 2 – Kostyme 4

Dette er vel en grei nok låt, men Teraza makter ikke å gi denne låten den trøkken en slik låt trenger. Hun har rett og slett i ikke sterk nok stemme til denne typen låt. Men, minikjole er populært i Tjekkia øyensynlig….

Melodi 9 – Hviterussland – Ruslan Alehno

Låt 3 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Jeg er redd for at det kommer til å gå troll i ord for Ruslan og at det blir Hasta La Vista for denne låten. Greit nok fremført, men det meste med låten er temmelig forglemmelig i dette sirkuset. Og mørkt kostyme igjen….

Melodi 10 – Latvia – Pirates Of The Sea

Låt 3 – Fremføring 2 – Kostyme 6

Barnsligere enn dette kan det neppe blir. Hadde jeg vært 7 år og stor Kaptein Sabeltann-fan hadde jeg frydet meg, nå blir det bare dumt. Og det er noe enormt sjarmløst over den mannlige hovedsangeren. Men, kostymene passer perfekt til sangen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *