Og kjøret går i Sverige

Da er det klart for 3 delfinale i Sverige. Jeg får vel slenge ut mine mer eller mindre velbegrunnede terningkast. Vi får se hva artistene som opptrer i Linkøping lirer ut av seg.

Låt 1 – BWO

Sang – 6 – Fremføring – 5 – Kostyme – 5

Og discokjøret går. Og dette kan BWO. Det vil ikke forundre meg mye at disse gutta får seg tur til Beograd i mai. Fantastisk bra gjennomført fremføring og det oser klasse av dette. Skal det bli alle gode ting er tre for BWO. På kostymefronten kunne de vel muligens vært litt mere fargerike.

Låt 2 – Mickey Huskic

Sang – 5 – Fremføring – 4 – Kostyme – 2

Noe så uvanlig som en låt på bosnisk i en svensk finale. Og Mickey har prøvd i 9 år før han fikk en låt inn i svensk finale. Låten er en veldig typisk slavisk ballade og Mickey fremfører den med patos og mye følelse. Dessverre avslutter han låten på engelsk og da faller låten litt gjennom. Trist kostyme. 

Låt 3 – Frida feat. Headline

Sang – 3 – Fremføring – 3 – Kostyme – 4

Og plutselig var vi nesten på junior-Eurovision. Litt barnslig låt, men Frida fremfører den så godt som hun kan, men hun sliter litt stemmemessig. Og sånn liksom-rap er ikke det helt store i Grand Prix nei og låten ender opp med å være litt slitsom. Kul jakke Frida tross alt.

Låt 4 – Therese Anderson

Sang – 3 – Fremføring – 5 – Kostyme – 5

Lynende åpning på en dramatisk ballade. Og Therese viser at hun har stemmeprakt til tusen, med flotte operaarier i sanger sin. Vindmaskinene jobber for fullt, men låten i seg selv er litt mangelfull, så det ender opp med mye skrik og lite ull. Ligner litt på Slovenias bidrag i fjor. Kul kjole dog.

Låt 5 – Patrik Isaksson & Bandet

Sang – 3 – Fremføring – 5 – Kostyme – 4

Patrik smiler søtt og til tross for melankolske undertoner og flott stemme på Patrik kan jeg vel ikke si at låten satt så bra akkurat. Dette er en 100% typisk radiolåt som ikke har det døyt å gjøre på en Grand Prix-scene spør du meg. Greie nok kostyme.

Låt 6 – Caracola

Sang – 4 – Fremføring – 3 – Kostyme – 6

Jentene i Caracola gjør så godt de kan, men denne låten som har potensiale klarer aldri å ta helt av. Og når de sliter litt stemmemessig blir det litt slitsomt i lengden. Men søte jenter var de og mange plusspoeng for flotte kjoler jenter.

Låt 7 – Ainbusk

Sang – 5 – Fremføring – 2 – Kostyme – 5

En melankolsk ballade som til tross for litt vel mye stemmesvikt i fremføringen går rett til hjertet mitt. Nydelig låt som kunne vært så mye bedre hvis de bare hadde klart å synget rent. Lær av Tinkerbells dere. Og rosa er en velkjent Grand Prix-farge og er fin nok den.

Låt 8 – Eskobar

Sang – 2 – Fremføring – 2 – Kostyme – 2

En av 4 artistene som var såkalt wild-card. Mulig at de er store i Sverige og har gjort det bra før, men denne låten var bare trist. Sur sang og en intetsigende låt er ikke mye å skrive hjem om nei. I det hele tatt et utrolig dårlig valg av wild-card dette.

Jeg er vel rimelig sikker på at BWO går rett til finalen, ellers er det rimelig åpent i mitt sinn, men nå har ikke jeg så stor oversikt over hva som er hot i Sverige av disse artistene. Siden Eskobar er så store, kanskje de har fanstøtte nok til å ta den andre finaleplassen. Hadde jeg fått bestemt hadde nok Ainbusk fått direktebilletten til Stockholm med streng beskjed om masse sangøving.

Wow både Eskobar og Ainbusk røk ut før andre stemmeomgang. Et lite skrell det der.

Vel til sistesjansen gikk da Therese Anderson og Caracola

Og til finalen gikk naturligvis BWO og litt overraskende Frida feat. Headline.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *