Svenskene fortsetter løpet

Bare så det er avklart, det er altså formannen i Grand Prix-klubben som skriver disse bloggene. Og det er altså mine meninger om ting og tang som skjer i Grand Prix-verdenen jeg skriver om. Og i GP-klubben har like mange meninger som meninger…

Og i dag skriver jeg om den andre svenske delfinalen. Da sprer jeg terningkastene mine igjen.

Låt 1 – Ola

Sang – 4 – Fremføring – 4 – Kostyme – 3

Ung kjekk gutt som synger en rock-slager-låt. Sliter muligens litt stemmemessig, men gjennomfører en OK låt på en flott måte. Og for å gjøre låten litt eksotisk er det eneste instumentet på scenen en sekkepipe. Fin start på kveldens finale. Men, Ola da er ikke du ung da? Kostymet var vel gammeldags for en så ung mann spør du  meg.

Låt 2 – Lasse Lindh

Sang – 4 – Fremføring – 5 – Kostyme – 4

Klassisk rockeballade som sikkert har sin livsrett på radio, men på Grand Prix blir dette bare kjedelig er jeg redd. Den har dog en melankolsk undertone som jeg faller litt for. Behagelig fremføring av Lasse og lyseblå skjorte er jo litt søtt da.

Låt 3 – The Nicole

Sang – 1 – Fremføring – 1 – Kostyme – 2

Hva i all verden er dette. En uhenningsløs flørt med det østeuropeiske. The Nicole synger helt grufullt falsk og dette blir i grunnen ufrivillig morsomt spør du meg. Og når snøværet setter inn på scenen , ja da blir det liksom høydepunktet i denne låten.  Kjolen snakker vi ikke om engang….

Låt 4 – Alexander Schöld

Sang – 3 – Fremføring – 3 – Kostyme – 4

Nok en rockete slagerlåt, men her sliter Alexander stemmemessig. Hele fremføringen blir litt antrengende og han klarer ikke helt å gi sitt beste tror nå jeg. Men, på CD kan nok denne låten gjøre det bra. Ungdommelig kledd og det er bra.

Låt 5 – Rongedal

Sang – 5 – Fremføring – 5 – Kostyme – 5

Litt uggen start, men så blir det en riktig festlig låt. Låten er ikke plagsomt original, men det problemet er det mange Grand Prix låter som har så det overser jeg glatt. Kjempeflott fremføring og takk Rongedal-gutter, rød er en dritkul farge!

Låt 6 – Sanna Nielsen

Låt – 6 – Fremføring – 5 – Kostyme – 4

Nydelig ballade som Sanna fremfører på en utrolig flott måte. Og når de kjører på med melankolske undertoner så er jo jeg 100% solgt. Dette er ett skoleeksempel på hvordan en ballade skal fremføres. Jeg får tilgi at kostymet ikke stod helt til låten og at hun hadde ett par små feilskjær stemmemessig.

Låt 7 – Andra Generationen

Sang – 3 – Fremføring – 3 – Kostyme – 2

Nok en flørt med det østeuropeiske, men disse gutta har da faktisk litt humor. Og det redder låten en smule, men bare en smule. Låten går i samme dur hele tiden og selv om de kjører på med livsglede klarer det ikke å smitte meg.  Greie nok kostymer.

Låt 8 – Johnson & Häggkvist

Sang – 2 – Fremføring – 5 – Kostyme – 5

Låten minner en smule om norges bidrag i 2004 – High. Og det er kanskje ikke et kvalitetstegn akkurat. Låten blir litt bråkete spør du meg. Var vel aldri i tvil om at disse to artistene skulle fremføre denne låten fremragende, men denne gråsteinen av en låt klarer de ikke å lage gull av nei. Men, kostymemessig står de bra til hverandre.

Det blir vel ikke akkurat en stor overraskelse om Sanna Nielsen og Johnson & Häggkvist blir de to bidragene som går direkte videre til finalen. Overraskelsen blir større hvis noen andre låter gjør det. Er nok en smule mer åpent om hvem som går til sistesjansen. Jeg krysser fingrene for låt 1 og låt 5.

Det er mye mulig at de som er med på pauseinnslagene er store i Sverige. For meg blir dette bare kjedelig, langtekkelig og dumt. Men, publikum er helt med øyensynlig, så da koser de seg sikkert. Likte den «kjappe» norske delfinalen mye bedre!!

Til sistesjansen går: Ola og Johnson & Häggkvist (Hvilken overraskelse og for ett skrell)

Og til finalen i Stockholm går: Sanna Nielsen (bra valg) og Romgedal (Utrolig bra valg!!!!!)

Er det mulig, Sveriges kronede Grand Prix-dronning kom «bare» til Sistesjansen. Nå står ikke verden til påske. Og mine to favorittlåter gikk til finalen. Takk Sverige «I love You !!»

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *