Maria!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yes yes yes. Det gikk slik jeg trodde og håpet. Og for ei seier. Ren knock-out spør du meg. Det er lenge siden en seier i norsk Grand Prix har vært så overlegen.

Og for ett show det ble. Dette kan NRK og deres medhjelpere til tusen. Jeg bøyer meg i støvet. Og Per Sundnes gjorde en veldig bra figur aom programleder. Gi den mannen flere slike jobber. Han fortalte meg etterpå at han ikke brukte manus, støtten fra GP-klubben som satt forrest i salen var så bra at han ikke trengte manus.

Hvordan gjorde artistene det i finalen det. Jeg slenger ut terninger:

Crash!

Låt – 5 – Fremførelse – 5 – Kostyme – 5

Kjempetrøkk i hele fremføringen. Disse gutta rocker så det holder og det bør de så absolutt fortsette med. De har en smittende energi. Mere punk-pop til folket. Og skikkelig kule kostymer.

Ann-Mari Andersen

Låt – 5 – Fremførelse – 5 – Kostyme – 3

En suggerende låt som har den deilige eksotiske undertoner. Og Ann-Mari hadde en mye bedre fremføring her enn i delfinalen hun deltok i. Dessverre fulgte hun ikke mitt råd om å skifte kjole, men ved nærmere ettersyn var den kanskje ikke så hakkende gærn.

Tinkerbells

Låt – 3 – Fremførelse – 5 – Kostyme – 4

Tinkerbells synger så utrolig bra og når de i tillegg har fullt volum på sjarmeringen blir dette en behagelig opplevelse. Jeg blir glad av å se en slik livsglede spredt gjennom TV-skjermen en lørdagskveld. Mere Tinkerbells til folket og kule klær hadde de og.

Veronika Akselsen

Låt – 6 – Fremførelse – 5 – Kostyme – 4

Dette er en så utrolig fin låt. Og Veronika klarer 100% å formidle den triste stemningen som tross alt gjennmsyrer låten. Så Veronika løp i studio og gi oss en hel CD med slik fantastisk musikk. Og til tross for svart kjole, denne kjolen sto meget godt til låten.

King of Trolls

Låt – 4 – Fremføring – 4 – Kostyme – 3

En opptur fra fremføringen i Bodø. Her var både stemmen og sjarmen på et betydelig høyere nivå. Og showet på scenen var virkelig ett troll verdig og noe mere norsk enn troll finner man jo ikke. Greie nok kostymer selv om det var en stilmix av dimensjoner.

Ole Ivars

Låt – 2 – Fremføring – 4 – Kostyme – 4

En søtsuppe av en låt, men du bedre Ole Ivars leverer. De kommer gjennom på skjermen og gjør det optimale av en ikke altfor bra låt. Men, når det er tid for klinelåtene på Ole Ivars-konsertene vil denne passe som hånd i hanske. Kostyme var ett danseband verdig.

Torstein Sødal

Låt – 4 – Fremføring – 5 – Kostyme – 3

Torstein formelig oser trygghet på scenen og dette senser publikum. Han gjør låten så enormt bra og det var det som bragte den så langt opp på listen til slutt. Denne artisten vil Norge ha mere av. Greit nok kostyme.

Maria Haukaas Storeng

Låt – 6 – Fremføring – 6 – Kostyme – 5

Du grønne glitrende, for en fremføring. Maria bare erobrer låten og gjør den 100% til hennes egen. Hun oser selvtillit og det er en fryd å se på en slik fremføring hvor hun viser styrke og sårbarhet på en gang. Dritkul kjole også.

Det første pauseinslaget med Jahn Teigen viser med all styrke at han er Grand Prix- og hitkongen av Norge. For en perlerad av låten som hele Oslo Spektrum sang med på. En av de bedre pauseinnslag på mange år. Takk Jahn, keep on rocking.

Jeg antok at det kunne bli spennende hvem som gikk til superfinalen. Min forhåndstips gikk inn med 50% rett. For meg var vel den største overraskelsen at Torstein Sødal kom til finalen, men en flott fremføring gjorde jobben for han. Ble vel også en smule overrasket over at Crash! ikke kom til gullfinalen, men sånn er livet.

I superfinalen hadde alle artistene nye flotte opptredener og de viste alle med tydelighet at de hadde fortjent en plass i gullfinalen.

Neste pausenummer var ett flott gjensyn med Guri Scancke. Hun abdiserte som Grand Prix-dronning og gav kronen videre til en ny dronning med bravur.

Avstemmingen ble i grunnen aldri spennende. Etter at et par av landsdelene hadde stemt skjønte vi hvor bra det norske folk hadde stemt. De stemte på min favoritt, jeg får snart ny kul låt som ringetone på mobilen og vi kan se frem til ett bidrag som meget vel kan gjøre det bra i Beograd i mai.

Takk NRK for ett fantastisk TV-show. Takk alle deltagende artister for flotte fremføringer og takk til det norske folk som stemte Maria frem til seieren. Bra jobba hele bunten.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *