Da skal det avgjøres

Da er endelig finaledagen her og det skal avgjøres hvem som får æren av å representer Norge i den første semifinalen i Beograd 20.mai.

Selv om det nevnes favoritter her og der så har det vel sjelden vært så åpent som i år. Her er det den opplevelsen publikum får av den enkelte artist/gruppe som vil avgjøre.

Deltagerene synger i denne rekkefølgen:

1 Crash! – Tøff pop-punk med forholdsvis bred appell

2 Ann-Mari Andersen – Kul og etnisk samepop

3 Tinkerbells – Sjarmerende køntri-pop

4 Veronika Akselsen – Delikat sigøynerballade

5 King of Troll – Trollete rockelåt

6 Ole Ivars – Søtsuppe ballade

7 Torstein Sødal – Disneyinspirert stor ballade

8 Maria Haukaas Storeng – Sexy R&B låt

Som dere skjønner en stor spennvidde i typen musikk og det er akkurat det som gjør det spennede hvem som vinner. Låtene er så forskjellig at ingen av dem «stjeler» poeng fra hverandre, noe som ofte skjer når det er like låter i en finale.

Fire av disse låtene skal etter første avstemming i en superfinale. Jeg tipper på at Crash!, King of Trolls, Ole Ivars og Maria Haukaas Storeng kommer dit. Men, nok engang blir ikke overrasket om superfinalelisten blir helt anderledes. Jeg blir ikke overrasket om noe av de fire som nå har røket ut på min liste. Det er vel bare sjarmbombene fra Tinkerbells jeg er noenlunde sikker på ikke når superfinalen. Men, når det er sagt, de er i siget etter en overraskende kvalifisering fra Sistesjansen så hvem vet?

Forutsatt at jeg får rett i min supefinalegjetning tror og håper jeg at Maria Haukaas Storeng tar den store pokalen.

Uansett alle sammen kos dere med ett flott show. Og selv om mange tror og mener at vi ligger milevis bak Sverige i å arrangere Grand Prix-finaler så er det bare tull. Vi er helt på høyde med dem og av en eller annen grunn er beundringen for svenske finaler en god del overdrevet spør du meg.

Vel velg rett folkens, jeg har nemlig det regjerende norske Grand Prix-vinner som ringetone på mobilen og jeg vil jo helst høre en bra låt når mobilen min ringer det neste året også.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *