Da får vi snart vite hvem våre konkurrenter blir

Mandag 28.januar trekkes det hvilken semifinale de 38 landene som ikke er direkte i finalen skal være med i. Og for å unngå altfor mye nabostemming så er det 38 landene delt opp i 6 grupper. Og landene i hver gruppe skal spres likt på hver semifinale.

I vår grupper finner vi Danmark, Island, Sverige, Finland og Estland. Og vi kan altså møte bare 2 av disse landene i vår semifinalegruppe. De østligste landene har kommet i en egen gruppe og de landene som tidligere var en del av Jugoslavia er også i en egen gruppe.  Og ja Hellas og Kypros er i samme gruppe, men siden 3 land fra hver gruppe går til samme semifinale har de fortsatt en sjanse for å komme i samme semifinale. Det samme er tilfelle for Nederland/Belgia og Latvia/Litauen. Så 100% rettferdig klarer de ikke å gjøre dette uansett hva de gjør.

I tillegg skal det trekkes hvilken semifinale som arrangørlandet Serbia + de 4 store (Spania, Frankrike, Tyskland og Storbritannia) skal vise og få lov til å stemme i. For det er nemlig bare de som deltar i den aktuelle semifinalen + 2 av de store + Serbia i en av semifinalene som får lov til å stemme i akkurat den semifinalen.

Det betyr av hvis f.eks. Finland og Estland kommer i vår gruppe ryker alle de poengene vi ellers kanskje kunne ha regnet med fra våre venner Island, Danmark og Sverige. Dumt, synes kanskje noen, men etter alle reaksjonene etter avstemmingen i fjorårets Grand Prix måtte det gjøres noe og dette er altså det de kom frem til.

Og som om dette ikke var nok så har de gjort en endring til. Hvert land må ha både telefonavstemming + fagjury. Når stemmene er talt opp og avgitt på vanlig Grand Prix måte 1-8 + 10 + 12 så vil de ni landene som ligger øverst på resultatlisten etter telefonavstemmingen gå til finalen. Så ser de på samme resultatliste fra fagjuryen, tar bort de ni landene som allerede er kvalifisert og det landet som ligger øverst da får den siste billetten til finalen fra den semifinalen.

Det er med andre ord en rimelig avansert måte for å finne ut hvilke 20 land fra semifinalene som skal få æren av å entre scenen på finaledagen 24.mai.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *