Nå triller jeg terningen for Stavanger-låtene

Jeg må jo rulle terninger for låtene i år også.

1 – Podium – Lystgass – 4

Her er det fullt trøkk fra første stund. En skikkelig pangstart på Grand Prix med andre ord. Gleder meg til å se dem på scenen. De har en stil som minner litt om Dum Dum Boys og det er jo ikke de verste bandet man kan bli sammenlignet med. La oss håpe at sceneerfaringen til dette bandet skinner igjennom på scenen.

2 – Ann-Mari Andersen – Andagassii – 5

Endelig en samisk låt i Grand Prix. Det er på tide Samiid Ædnan fyller 30 år om to år. Denne låten har en behagelig følelse og sklir rett inn i min underbevisthet. Og dette er av en slik eksotiskhet som vil falle i smak i Europa tror nå jeg. Det eneste minus med denne låten er at den blir litt ensformig, man venter på en stor avslutning som liksom aldri kommer. Min favoritt i denne finalen uansett.

3 – Nicolas Carlie – Colliding – 2

En powerballade av beste slag, men den gir ikke meg så mye er jeg redd. Her vil alt stå og falle på fremføringen. Og her skorter det muligens litt på Nicolas sitt talent. Han er den artisten i år som har mest TV-tid. Vi har alle sett han i Topp-20 og Julemorgen, men jeg lurer nå litt på om han klarer å levere denne balladen skikkelig.

4 – Michelle – Baby Don’t Stop The Music – 3

Rett fra dansefeber til Grand Prix-feber og jeg tror Michelle vil klare denne overgangen bra jeg. Bare pressebildene av henne viser at her har vi med å gjøre en artist som oser av sjarme. Og jeg er helt sikker på at det vil vises gjennom skjermen. Men, låten er vel kul nok den, men jeg er ikke helt sikker på at det er den rette til å sjarmere det norske publikummet.

5 – Tinkerbells – Hold On – 2

Selv om en av jentene i gruppen har blitt Facebookvenn med meg, så må jeg nok skuffe dem med antallet prikker på terningen min. En straightforward popcountrylåt som mange nok vil like, men den sklir ikke inn hos meg er jeg redd. Men tre søte jenter som kan sjarmere kan kanskje overraske meg og TV-publikummet?

6 – Veronika Akselsen – Am I Supposed To love Again – 5

Du grønne glitrende for en nydelig sang. På en blunk sitter man på en fortauskafe i Paris og har kjærlighetssorg. Man formelig føler smerten her. Veronika sjarmerte den norske sist hun var med og det tror jeg jammenta hun klarer denne gangen også. Håper bare hun klarer å fremføre låten på en måte som er låten verdig.

Jeg må jo nesten tippe hvordan det går. Jeg tror (og håper) at Ann-Mari Andersen og Veronika Akselsen går rett til finalen, mens Nicolas Carlie og Michelle går til Sistesjansen. Jeg er redd for at Podium og Tinkerbells er for ukjente til å sanke nok stemmer. Men, denne delfinalen er veldig åpen så kanskje det kommer noen overraskelser. Dette er jo noe av sjarmen med Grand Prix at det alltid vil komme overraskelser. Uansett er det gøy at Grand Prix endelig er igang igjen. Vi Grand Prix-fans har en rekke av julaftener de neste ukene.

Morten Thomassen

Leder Grand Prix-klubben

 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *