Slik er årets finalelåter

Så var generalprøven over. Og ikke akkurat overraskende er det våre venner fra i fjor Lordi som åpner showet med «Hard Rock Hallelujah». Kan det starte bedre? Nei! Jeg ruller terningkast igjen og gir poeng på totalinntrykket.

01 – Bosnia & Hercegovina – 4
Hun stiller i det som må väre finalens styggeste kjole. Siden det er farens hennes som har laget låta er det muligens moren som har laget kjolen. Men sangen er fin den – kanskje litt kjedelig som åpningslåt.

02 – Spania – 4
4 kjekke sjarmører og de har på vanlig boybandmaner bedre utseende en stemme. Men, låten swinger og mange ungpikehjerter for nok falle for disse gutta. Og Spania fortjener sin beste plassering på lenge.

03 – Hviterussland – 5
Ett särdeles vel gjennomfört show som det oser klasse av. Og Koldun har jo utseeende med seg også. Dessverre er han stemmemessig ikke helt på topp, men det spörs om ikke akkurat det blir oversett under finalen.

04 – Irland – 2
Veldig irsk og det kunne ha värt en fin låt hadde det ikke värt for at vokalisten synger irriterende fält. Og låten blir dessverre ganske kjedelig etterhvert også.

05 – Finland – 2
Ja Hanna jeg vil ihvertfall «Leave you alone» og det gjör muligens Europa også. Jeg klarer ikke å la meg
fenge av denne sangen, men synge kan hun og hun har en skikkelig kul rockekjole på seg.

06 – Makedonia – 3
De klarte nok en gang å kvalifisere seg til finale og nok en gang vil de nok endte så langt ned på
listen av de er i semifinale neste år er jeg redd. Men, vakre Karolina gjör maksimalt ut av sin dramatisk låt.

07 – Slovenia – 2
I dag snakket jeg faktisk med komponisten av denne låten og han var hyggelig han. Men, låten er fortsatt
mye skrik og forferdelig lite ull. Dog, hyggelig for dem at de for förste gang kvalifiserte seg til finalen.

08 – Ungarn – 4
Jammen ta rakk de finalebussen. En av de störste overraskelsene, men ikke mindre hyggelig av den grunn. En veldig atypisk GP-låt og det er kanskje derfor den faktisk fenger.

09 – Litauen – 2
Fargelös fremföring og temmelig fargelös sang. Det er mulig dette skal gi lytteren en deilig fölelse, men kjedsomhet er i grunnen ikke det jeg forbinder med deilig.

10 – Hellas – 3
Dessverre for Hellas stiller de i år med en skikkelig pingle som liksom skal väre sjarmör. Dette blir veldig tamt, selv om låten i seg selv oser gresk party lang vei.

11 – Georgia – 2
Sopho smiler bredt fordi hun kvalifiserte seg til finalen, men låten er vel fortsatt litt vel sär for den jevne europeer. Men, hun gir alt på scenen så det skal hun ha for.

12 – Sverige – 4
Er det noen svensker kan, er det Grand Prix. Og at The Ark har stått på scenen noen ganger för er rimelig åpenbart. Men, det spörs om de har noen appell utenfor Norden .

13 – Frankrike – 2
Det er en god del som liker denne låten, for meg blir det bare mas og bråk dette. Og hvem har sagt at alle
menn kler rosa? Gjör deg klar for ett rosa sjokk i dette bidraget.

14 – Latvia – 3
Dette er definitivt en av finalens «dark horses». Og det viskes i krokene her at de faktisk vant semifinalen. Dette er uansett en type låt som fenger innenfor et bredt alderssegment og det er ikke noen ulempe.

15 – Russland – 4
Dette har for meg värt en klar vinnerkandidat, men de gjör minimalt av en i utgangspunktet kul låt. «Less is more» heter det, men denne gangen er jeg redd for at less er litt for lite.

16 – Tyskland – 5
Du grönne glitrende, Roger Cicero synger en låt i beste Frank Sinatra stil og det er en fantastisk behagelig opplevelse. Endelig en låt som gir deg 100% godfölelse og du bare må digge med på.

17 – Serbia – 5
Uten tvil årets ballade og litt kult at den kvinnelige artisten styler seg slik hun föler mest komfortabel i dress. Det oser ikke kvinnelighet av henne, men det oppveies av fem vakre kvinnelige korister, kan man si.

18 – Ukraina – 5
Årets freakshow de luxe, men uansett hva du synes om denne låten, som i bunn og grunn er en
rytmemaskin + et trekkspill på speed, låter det fullt party av dette og Ukraina kan komme til å vinne.

19 – Storbritannia – 4
Det er jo fint at noen tar ansvar og viser sin stötte til utsatte flyansatte. Og de gjör det med humör, men det spörs vel om resten av Europa er mottagelige for dette.

20 – Romania – 2
De slår til med ikke mindre enn seks språk, men det gjör ikke denne låten mye bedre av den grunn. Det blir veldig masete til slutt.

21 – Bulgaria – 6
Denne låten har värt min favoritt fra förste lytt. Det er en fengende låt og vokalisten har en veldig säregen stemme som går rett til hjertet på meg.

22 – Tyrkia – 5
Her har vi en tyrkisk storsjarmör som virkelig får det til å shake. Det er i grunnen slik vi forventer en tyrkisk GP-låt skal väre. Eneste minus er vel litt tynn stemme på karen.

23 – Armenia – 3
Litt fin låt, men det er mulig at regnskogsfondet må se til at skogsveksten i Armenia får bedre vilkår. Dessverre for artisten fremstår han sjarmlös på skjermen.

24 – Moldova – 3
Låten er kul, men har de ingen kontroll med hva artisten tar på seg. Finalen i år
avsluttes med et utrolig ukledelig kostyme. «Don’t do this at home» som det heter.

Jeg synes dette er en åpen finale, det er vanskelig å vite hvilke av disse låtene som vil falle i smak hos den gemene hop i Europa. Så gjör dere klare for en spennende kveld. For ingenting er som en nervepirrende avstemming.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *