Vurdering av generalprøven

Fra TV-skjermen i pressesenteret, har jeg bivånet annen generalprøve. Her er mine vurderinger.

Som tidligere sagt, er denne generalprøven en aldri så liten utholdenhetstest, men vi står han, av som man sier.

Jeg velger å gi låtene terningkast etter hvordan jeg mener fremføringen er, men nevner også hvordan jeg mener sjansen er for at bidraget går videre til finalen, ved hjelp av følgende symboler:

F=finale
?=kanskje til finale
X=går ikke til finalen.

Åpningsakten er forøvrig ganske flott, den. Veldig hvit og blå, men det er jo nasjonalfargene til Finland. Og programlederne er riktig så; søte og unge.

Her mine vurderinger:

Bulgaria – 6 – ?
Fengende flott åpningsnummer og min absolutte favoritt. En smule tam fremföring kanskje og jeg er redd for at det kanskje blir litt for särt for det europeiske publikummet.

Israel – 1 – X
Det virker nesten som om de av og til sloss med kameramannen. Dette er grufullt dårlig og må for guds skyld enda langt nede på listen. Et musikalsk selvmord spör du meg

Kypros – 5 – ?
Dritlekker kjole og det oser selvtillit av Evridiki. God gammeldags synthpop som nok kan falle i smak i de tusen hjem. Og det blikket når sangen avsluttes, ubetalelig.

Hviterussland – 4 – ?
Det oser klasse av fremföringen og for en flötepus han er. Men, töff som James Bond blir du aldri Koldun. Og holder stemmer så kan dette nå langt spör du meg, men han sliter en smule stemmemessig dessverre.

Island – 5 – ?
En utrolig sterk låt og sterk fremföring og Eirikur er den fra Norden som mest fortjener finaleplass spör du meg. Men, jeg frykter at det jevne europeer synes det blir litt mye skrik og lite ull.

Georgia – 2 – ?
Den förste av årets 4 debutanter, men selv om de stiller med en av landets fremste artister er låten dessverre sekunda vare. Og til tross for at hun synger bra blir dette bare en typisk poplåt med litt säre undertoner.

Montenegro – 2 – X
Sist jeg sjekket kalenderen stod det 2007, men når jeg ser og hörer denne låten undrer jeg på om låtskriveren har stoppet i sånn cirka 1987. Utrolig intetsigende låt av en artist med null sjarme.

Sveits – 5 – F
At denne artisten har stått på scenen för merkes. Denne låten oser det vinnerpotensiale av, skulle bare önske at artistene kunne synge en smule bedre. Og for noen kan denne låten miligens bli too much

Moldova – 4 – ?
Kjempestilig åpning av låten, men så stagnerer den liksom litt. Og jeg har en fölelse av av at de fleste mödre ikke vil önske velkommen den typen benklär den moldovske artisten bruker.

Nederland – 3 – ?
Synge kan Edsilia, men det er noe med låten som mangler. Hun pröver og pröver, men låten er ikke i närheten av å ta av. Men, for de som liker lekre damelår er det plenty av dem her ja.

Albania – 1 – X
Nå har showet vart i nesten 50 minutter og du kan med den störste trygghet ta tissepausen nå. Gudjammerlig trist, eneste pluss jeg ser her en av kveldens flotteste kjoler på artisten kone.

Danmark – 4 – ?
Tror du ikke den damen har to kjoleskift hun og. Men, hun har en litt anstrengt fremföring og jeg bare spör, hvor mange fugler har mååte böte med livet for den hatten? Men, hun har särdeles elegante kjoleskift da.

Kroatia – 1 – X
Hvis du glemte forrige tissepause under Albania får du ny sjanse nå. Skal dette liksom väre rock?. Frontartisten er snart 60 år og burde strengt tatt tenke på förpensjonering. Selv ikke nabostemmer hjelper her nei.

Polen – 3 – X
Veldig MTV-hipt, men hvorfor slå to låten sammen? Dette blir bare rotete og ikke så hipt likevel. Hadde de holdt seg til låten i refrenget hadde dette tatt helt av spör du meg.

Serbia – 5 – F
Utrolig vakker låt som bare må gå til finalen. Men, hun taper litt på en veldig uinspirert fremföring, men fyttigrisen for en flott og kraftfull stemme hun har. Kan bli årets ballade dette ja.

Tjekkia – 2 – X
Låt med trökk, men den går i samme duren hele tiden og da blir det til slutt kjedelig. Og når vokalisten ikke har fått med seg at han er på TV blir dette liksom den siste spikeren i denne debutantens kiste.

Portugal – 4 – ?
For de som liker pene damelår er det kjekt å vite at dette er moten for årets kvinnelige artister virker det som. Portugisiske Sabrina sjarmerer til tusen i sin uskyldshvite minikjole og kanskje Europa sjarmeres.

Makedonia – 3 – ?
Dette landet har alltid klart å kvalifisere seg til finalen og mange tror de nesten har frikort til finalen. Men, finnes det rettferdighet i verden skjer det ikke. En typisk balkanballade som ikke fenger plagsomt.

Norge – 4 – ?
Nå begynner Guri å gnistre, utrolig sexy fremföring i kveld. Fortsett med dette du og vi vil väre ett stort steg närmere finalen. Den siste kjoleavrivningen kunne värt mere i takt med musikk liksom, men ellers veldig bra Guri.

Malta – 3 – ?
Denne er en stor favoritt blant GP-fansen, men for den gemene hop i Europa tror jeg dette blir ekstremt mye skrik og särdeles lite ull. Dog er den ulla vi får av den dramatiske sorten, men det fenger dessverre ikke nei.

Andorra – 5 – F
Det svinger og rocker til tusen og hvis de ikke kvalifiserer seg til finalen skal vi fra GP-klubben som er her i Helsingfors rive arenaen sammen med den andorranske kommentatoren. Disse gutta sjarmerer til tusen.

Ungarn – 4 – ?
Det går alltid en buss og hvis det europeiske publikummet er i blueshumör i morgen får kanskje Ungarn plass på finalebussen de og. Men, jeg tror vel det er större sjanse for at de blir stående igjen på holdeplassen jeg. Og hvem fant på og stille i singlet i Grand Prix?

Estland – 3 – ?
Har litt problemer med å beskrive denne låten. Hun synger bra, men jeg catcher ikke hva som liksom skal väre meningen med denne låten. Så jeg kan nesten si at denne låten er kriminelt intetsigende.

Belgia – 4 – F
Dette kan bli semifinalens store overraskelse. Dette var en av de låtene som fikk best mottagelse i salen. De jevne finne satt og digget denne låten. Og ingenting er som god gammeldags 70-talls disco spör du meg.

Slovenia – 3- X
Nok en låt med mye skrik, men dessverre ikke et gram ull å hente. En pompös opera-ompa-låt som bare kan ende i forferdelse. Og når kjolen ser ut som en opphengingsstativ av töypröver blir det liksom bare trist til slutt.

Tyrkia – 5- F
En tyrkisk flötepus som det også oser mann av. En låt fullsmekket av eksotiske tyrkiske rytmer med en moderne undertone. Han kan muligens minne litt om en mannlig versjon av Sertab som vant for Tyrkia for noen år siden. Dette vil Europa falle for tror nå jeg.

Österrike – 3- ?
Her har vi låten som gir ordet overdådig et ansikt. Dette skal liksom väre en låt til stötte for kampen mot AIDS, for meg minner det dessverre mere om et freakshow og det var da kanskje ikke meningen.

Latvia – 4- F
Endelig kommer siste låt og jeg tror denne vil gå rett hjem. En låt i beste Il Divo-stil. Og selv om de latviske gutta ikke er verdens peneste har de nok sjarmefaktor til å klare dette tror nå jeg da.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *