Vårens vakreste eventyr.


IMG_2403.JPG

Klikk her for større bilde

Lørdag var vel nesten det vi kan kalle årets første sommerdag her i Oslo. Men, for oss i Grand Prix klubben var det dagen for årets vårtreff så da holdt vi oss innendørs. Vårtreff er det tross alt bare en gang i året, sommer er det i flere måneder. Og det er ikke hver dag man har både Guri Schanke og Per Sundnes på besøk.

Totalt var vi nærmere 80 stykker på treffet og hovedgrunnen for at vi møttes var at vi skulle se på forhåndsvideoene til årets finale og stemme på disse låtene. Vi later bestandig som vi er den norske juryen og alle som stemmer har 20 poeng som de kan fordele etter sin egen smak. Og er det en ting som spriker i den norske klubben så er det musikksmaken. Det var 65 stykker som avgav gyldige stemmer og hvis den norske Grand Prix klubben fikk være norsk jury ville vi stemme slik:

1 poeng – Kypros*
2 poeng – Spania
3 poeng – Bulgaria*
4 poeng – Danmark*
5 poeng – Hviterussland*
6 poeng – Slovenia*
7 poeng – Island*
8 poeng – Sveits*
10 poeng – Sverige
og endelig
12 poeng – Hellas.

Med andre ord var det middelhavssjarmøren Sarbel som sjarmerte seg til mest poeng fra den norske klubben. Hvor mange poeng han får den 12.mai fra Norge er en annen sak. De syv landene merket med * er fra semifinalen, det betyr at de tre siste landene vi vil ha med til finalen er Tyrkia, Moldova og Andorra.

Når det gjelder troen på Norges bidrag i semifinalen så er den norske klubben splittet så det holder. Av de 65 som tippet er det 33 som ikke tror at vi går videre og 32 som tror at vi gjør det. De 32 som hadde tro på Guri tipper henne på en 12 plass i finalen.

Tilslutt så er vi sånn passe enige om at kampen om seieren antagelig vil stå mellom Hellas, Sveits, Sverige, Russland og Hviterussland.

Vi var så heldige at vi fikk besøk av Guri Schanke og Per Sundnes på treffet vårt. Og ryktene om at de to har snakketøyet i orden viste seg å stemme. Vi hadde trodd at de skulle være der sånn cirka en halv time og de ble nesten i 2 timer. Guri fortalte morsomme historier om hvordan hun hadde opplevd å være gjest i den spanske og litauiske finalen. Hun hadde fått råd fra Carola som hun traff i Madrid. Carola syntes visstnok at Guri ventet for lenge før hun begynte å bevege seg etter at låten hadde startet. Ellers fikk vi vite at det blir nye kjoler og at selve showet blir gjort litt om. Det betyr bare at det skal bli enda bedre enn det var i den norske finalen. Guri har aldri hatt fanklubb, men var veldig fornøyd med at hun i Helsingfors ville ha 40 norske fans i salen. Og hun gleder seg naturligvis vilt til å delta.

Per Sundnes gleder seg også til å debutere som Grand Prix-kommentator og når det kom spørsmål om hvilken stil han ville ha som programleder så ble det vel klart at han neppe ville
være snill og søt som en kattepus. Men, han var helt klar på at det han kom til å si skulle være fakta og at han alltid var nøye på det. Til slutt spilte vi begge to sin favorittlåt fra de norske finalene. Guri’s favoritt var «Nattergal» fra finalen i 1985 sunget av Olav Stedje og Mia Gundersen. For Pers del måtte vi helt tilbake til finalen i 1969 og det bidraget som svenske Lill Babs fremførte «Juksemaker pipelort». Sistnevnte låt får antagelig kultklassikerstastus hvis den blir vist på TV. Seansen ble avsluttet med at alle som ville fikk autograf fra Guri og mulighet til å ta bilde av seg sammen med henne. Og den muligheten benyttet jeg meg av også.

Etter at Guri og Per hadde gått sin vei etter ett særdeles vellykket besøk fikk vi flere besøk. Vi i GP-klubben har en egen konkurranse som heter Second Chance Contest. Der har vi en egen Grand Prix oss europeiske klubber imellom der vi sender en av de andre låtene fra årets nasjonale finale. I fjor kom Queentastic på 2 plass i den konkurransen, så de har en utfordring vår representant der. Og med ett poengs overvekt valgte vi i den norske klubben Crash! til å representere oss. Og de kom naturligvis på treffet for å motta hyllesten for den bragden.

Crash kunne fortelle at de jobber med den nye CD’en sin, for de hadde fått platekontrakt etter at de var med i Grand Prix. Og de hadde ikke noe imot å delta flere ganger i Grand Prix og da var jeg ikke sen om å si at det vill vi se frem til. Låtskriveren til Crash, Teeny fra Wig Wam var også med dem og vi måtte jo ta en prat med han også. Han avslørte at han synes Grand Prix var kjempegøy og at Wig Wam i grunnen hadde veldig mye å takke denne konkurransen for. De hadde neppe vært der de var i dag uten Grand Prix. Og han heller utelukket ikke at han som låtskriver kunne delta flere ganger. Og på spørsmål hvordan han fant Crash! så var svaret enkelt. De fleste gutta i bandet var naboer av ham og brukte å spille fotball på løkka utenfor der han bodde. Så hvis du har fotball og sangtalent vet du altså nå hvor du skal legge neste fotballtrening.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *