Adresse Helsingfors

På søndag begynner Adresse Helsingfors på NRK2. I sterk konkurranse med en serie om våre forfedre som koloniserte den skandinaviske tundraen på NRK 1 og en fotballkamp på TV2.

La meg si det på den måten, hadde jeg bestemt i NRK hadde jeg muligens gitt dette programmet en smule bedre sendetid og en kanal med et større gjennomsnittelig antall seere. I samme slengen hadde jeg hadde antagelig forbudt fotball. Nå skal det riktignok sies at det kommer i reprise på NRK fredagen etter, sent om kvelden.

På svensk TV derimot har de nettopp sendt første del kl.20.00 på fredag, så en perfekt oppladning til helgen. Grunnet det faktum at alle låtene skal kommenteres av det nordiske rådet så blir låtene kuttet med cirka halvparten. Og det er jo helligbrøde for oss innbarka fans.

Heldigvis har eminente nettsider med NRK i spissen lagt ut hele låten, så da kan slik ukristelig opptreden tolereres. Som vanlig spriker kommentarene i det brokne ekspertpanelet en god del. Vår kommentator har allerede skuffet meg med å ikke like Bulgaria. Dette kommer ikke til å gå upåaktet hen neste
gang jeg treffer han.

Det var jo dessuten en litt selsommelig opplevelse at panelet måtte stemme på Island når sangeren selv er i panelet. Og oppsiktvekkede nok fikk han fullt pott fra dem alle. Han nektet riktignok å gi poeng til seg selv så den oppgaven gikk til programlederen og han var edruelig nok til å bare nesten gi full pott.

Om bare fire uker vet vi om panalet fikk rett og om Eirikur klarer å kvalifisere seg som første islandske artist til finalen. Neste uke får vi vite hva de mener om vår egen Guri.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *