Nå strømmer det på

Med nye låter altså. Her er min første reaksjon på en ny bolk med låter:

Kypros

Stiller som kjent med en skikkelig veteran Evridiki og GP-veteraner liker vi. Mens, hun i de forrige forsøkene har stilt med dramatiske ballader stiller hun denne gang med en litt slapp up-tempo låt sdom har fått den
franske tittelen «Comme si comme sa». Hun har faktisk ikke bestemt seg om hun skal synge på fransk, engelsk eller gresk. Men, uansett hva hun velger så gjør det nok ikke denne låten til noen mere en middelmådig.

Belgia

Krazy Mess Groovers synger om «Love Power» og vi kan vel kalle låten god gammeldags funky disco. Svinger gjør det, men om de som stemmer vil svinge innen det startnummeret Belgia får er litt mere usikkert. Det tar liksom ikke helt av nei. Men, det gjør seg på dansegulvet.

Latvia

Mange savner Italia i Grand Prix og da er det bra at noen tar ansvar og i allefall synger på italiensk. Og latviske Bonaparti.lv gjør altså det. De synger vel det man kan kalle en typisk italiensk opera-ballade. Og låten er grei nok den. Og som dere skjønner fikk ikke Geir Rønning representere et nytt land denne gang.

Bulgaria

Bulgaria’s to første låter i GP var heller traurige saker. Nå har de bestemt seg for at de skal repesenteres med Ethno-dance og da smaker det plutselig fugl av det. Elitca og Stoyan synger sange «Voda» og dette er kjempebra. Veldig sært, men I love it. Min absolutte favoritt så lang. Kanskje litt for sært for almennheten, men dette er anderledes og bra.

Israel

Gruppen Teapacks ber om å «Push the button» og for min del er jeg redd det betyr av-knappen. Dette blir bare rotete og veldig snålt. Og selv jeg med særdeles utvidet musikksmak får problemer med å finne noe positivt her. En klar null-poeng kandidat spør du meg.

Makodonia

Stiller med samme artist som i 2000 Karolina. Denne gangen heter låter «Mojot Svet» hva nå det engang måtte bety. En typisk stor balkansk ballade kan jeg vel kalle det met litt etniske elementer. Den klarer aldri å sjarmere meg og glir vel sånn ut på sidelinjen og blir der er jeg redd.

Armania

Debuterte i fjorårets Grand Prix med ett brak. I år synger Hayko om «Anytime you need» og her trengs det mye for at dette skal bli en bra låt. Slapp ballade og veldig intetsigende etterhvert. Kommer denne midt i
startfeltet i finalen blir det trengsel på diverse rom som brukes under tissepauser.

Spania

Komponisten av det norske bidraget Thomas G:son klarte det mesterstykket å vinne i Spania og. I tillegg har han fortsatt sjansen til å gjøre det i hjemlandet sitt Sverige. Boybandet Nash synger låten «I love you mi vida». 4 kjekke gutter fra Spania blir nok godt mottatt blant fansen, bare synd at låten ikke er noe særlig. Rotete sang av up-temposlaget som ikke klarer å fenge meg.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *