For en fantastisk flott finale!!!

Først av alt må jeg takke NRK, Stageway og Dinamo for tidenes mest fantastiske norske finale. Her var det Grand Prix party fra første sekund og festen endte med «spansk» seier uten at det gjorde festen til en
grisefest av den grunn.

Dette har dere all grunn til å være megastolte av. Vi gleder oss allerede vilt til neste år og kan nesten ikke vente på hva dere skal finne på for å toppe dette. Og det faktum at årets finale ble gjennomført med samme budsjett som finalen i fjor viser bare at øverst på listen til den nye krinkastingssjefen bør det stå med store bokstaver: BRUK MERE PENGER PÅ GRAND PRIX!!!!!

Ingen TV-program gir mere glede og engasjement til det norske folk enn nettopp Grand Prix. Nei innfør
karensdag og gi noe av pengene staten sparer til å få til om mulig et enda bedre Grand Prix. Det fortjener nemlig de som lager disse programmene. Men, over til låtene. Det kan faktisk virke som om noen av de medvirkende faktisk har lest bloggen min og gjort endringer i forhold til det jeg har foreslått.

Låt 1 – Infinity – Hooked On You – 4

Endelig hadde begge to fått orden på stemmebåndene og da låt alt så mye bedre. Og fremføringen var blitt mere stiglet. Komstyme var de samme som forrige gang og jeg likte dem ikke da og liker dem fortsatt ikke.

Og frisyren til sangerinnen var ikke akkurat en høydare det heller. Men, uansett så blir dette en partyslager på GP-festene våre fremover.

Låt 2 – Jenny Jensen – Vil Du Ha Svar – 3

Tror nok ikke det faktum at hun ikke gikk til superfinalen var det svaret Jenny ville ha fra det norske folk, men hun har allerede lovd å stille opp flere ganger. Sjarmefaktoren var på topp og denne gang traff hun mye bedre
i kostymeområdet. Låten er jo utrolig fengende og tipper at den vil bli en gjenganger på Norsktoppen og på lokalet rundt omkring i bygdenorge.

Låt 3 – Trine Rein & Andreas Ljones – Maybe – 2

Med unntak av en salto (dog med hjelp) så hadde de ikke forandret på veldig mye på fremføringen siden sist vi så dem. Låten har en drivende rytme, men ble vel muligens for tam i dette selskapet. Uansett, så ser vi gjerne Trine Rein igjen i Grand Prix. Hun har en flott utstråling som virkelig gjør seg på TV.

Låt 4 – Dusty Cowshit – Chicken Rodeo – 3

Ja disse gutta lager liv overalt hvor de ferdes. Og denne låten lagde skikkelig liv i salen. Den er festlig og ville garantert blitt lagt merke til hadde vi sendt denne. De hadde ikke endret mye på fremføringen fra
delfinalen og jeg hadde vel forventet meg at de skulle gjøre det. Men, de kan jo komme igjen neste år og gå helt til topps.

Låt 5 – Torhild Sivertsen & The Funky Family – Love On The Dancefloor – 4

Det er vel ingen tvil hvem som er soul og funkdronningen i Norge. Det svinger som bare rakker’n og Torhild’s først steg inn i Grand Prix-verdenen har hun all grunn til å være stolt av. Torhild endret antrekk total og funket som bare det. Skikkelig flott var det. Og Torhild du er hjertelig velkommen tilbake til Grand Prix en annen gang.

Låt 6 – Jannicke Abrahamsen – Rocket Ride – 5

Sist lørdag var jeg litt skuffet da denne låten ikke gikk direkte til finalen, men fyttigrisen for en revansj hun fikk. Andreplassen total må være nesten som en seier for Jannicke. Og med et GP-klubb medlem som
komponist så hadde hun 100% oppbacking i salen. Dette var låten som gjorde at taket nesten løftet seg i Oslo Spektrum. Og kostymet : WOW!!

Låt 7 – Crash! – Wannabe – 4

Da hadde Crash-gutta funnet på-knappen for sjarmen sin og da ble fremføringen straks mye bedre. Det oser av ungdommelig spilleglede og jeg tror ikke jeg tipper veldig feil når jeg sier at dette ikke er det siste vi
hører fra denne gruppen. Og jeg synes det er veldig gøy at også punkpop nå er på listen som akseptabel GP-musikk.

Låt 8 – Guri Schanke – Ven A Bailar Conmigo – 3

Komponisten av denne låten Thomas G.son vil aldri vinne noen titler som en original og nyskapende komponist, men fengende låter det kan han. Og når dette kombineres med en erfaren artist som Guri vil det som oftest gå bra. Og denne gang gikk det altså helt til topps. Og Guri hevet fremføringen sin
i forhold til den hun hadde i delfinalen.

Hva resten av Europa måtte finne på å mene om årets norske vinner er en annen sak. Reaksjonene på diverse nettsteder varierer alt fra at dette er en megabra låt til at Norge fortjener null poeng i semifinalen. Jeg er veldig glad for at Guri er en slik erfaren artist. Slikt skinner igjennom på TV i forhold til litt mere uerfarne artister og det kan bli en avgjørende faktor i den heksegryten en semifinale med 28 deltagere vil være.

Uansett, vi i GP-klubben som er så heldig å ha billett til finalene i Helsingfors skal nå lære oss fyrrige hoftevrikk får å kunne støtte Guri 100% når hun om 3 måneder står på scenen i Helsinki. Og trenger hun bærehjelp når hun er på shopping med Per Sundnes trår vi vel alltids til med hjelp der også.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *