En nærmere titt på første semifinale

Siden jeg analysert de to siste semifinalen kan jeg ikke la den første semifinalen i Alta slippe unna. Alta satte i fjor verdensrekord i nordligste Grand Prix-arrangement. Og tok den fra svenske Luleå. Alltid gøy å slå svenskene! Her er beskrivelse av Alta-finalistene.

Låt 1 – Torhild Sivertsen & Funky Family – Love on the dancefloor
Skulderputenes dronning på 80-tallet slår til med en funky låt. Med den tittelen kan de neppe være en rolig ballade. Husker fortsatt med glede de funky låtene Tomboy varter opp med på 80-tallet og før jul fant jeg faktisk Best-Of CD deres for bare 50 kroner og kjøpte den. Gleder meg til å høre denne låten og den er helt sikkert en bra start på det norske GP-året.

Låt 2 – Blue Moon Band – Goodbye to yesterday
Når man ser navnene på medlemmene i denne gruppen er det helt tydelig at dette er ett samnordisk prosjekt. Håper de er sammen så mye at de for øvd litt da. Låtskriverene hadde en megahit med låten «Johnny, Johnny come home» så skrive låter kan de.

Låt 3 – Marika Lejon – Perfect Sin Denne damen er totalt ukjent for meg, men kul hårfarge har hun!!!! Hun er halvt tsjekkisk og Tsjekkia er en av to land som debuterer i den internasjonale finalen i år. Vel, de må først innom semifinalen da. Det andre landet som debuterer er Georgia. Vi ønsker disse landene velkommen og vi ønsker Marika velkommen i den norske GP-familien. Hun ser ut som ett fyrverkeri, jeg håper det spruter av låten også.

Låt 4 – Marianne Solberg – Livets små stjerner
En bakgrunn fra Oslo Gospel Choir skader ikke GP-sammenheng. Både Lars Fredriksen som sang for oss i 98 og Gunhild Tvinnereim som sang vokal på Nocturne i 95 har sunget i dette koret. Hun kom på sisteplass i 2005 med gruppen Blissed, men jeg kan glede henne med at denne låten er gitt ut i Sør Afrika med en lokal artist der. En liten fjær i hatten, kanskje.

Låt 5 – Stian Joneid – Are you ready
Litt ukjent artist for meg, men han er stor i Østfold. Østfoldinger i alle semifinalene, tipper at Østfold har folketomme gater 4 lørdager på rad. Låtskriverene kom på 3 plass i 2005, 2 plass i 2006 – ser vi ett mønster i dette? Uansett, det spørs om Stian har samme scenesjarm som låtskriverne som sang selv de to forrige gangene.

Låt 6 – Infinity – Hooked on you
Debutalbumet deres solgt 40.000 og det er ett salgstall som man ikke skal kimse av. Sangen er en gladlåt og det liker vi også. Når de i tillegg innrømmer at teksten ikke er av de dypeste så ligger alt til rette for en bra låt. Grand Prix har fostret låttitler som Yamma Yamma, Shu-Bi-Du, Boom Boom og Boogaloo så dyphet i GP-tekster er ikke ett must.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *