Kommentarer til: Robot-Jens i studio http://blogg.nrk.no/lillasvalg/2009/08/10/stoltenberg-pa-marienlyst/ En blogg fra NRK Wed, 12 May 2010 22:08:32 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Av: Svein Grøndalen http://blogg.nrk.no/lillasvalg/2009/08/10/stoltenberg-pa-marienlyst/#comment-6 Sat, 15 Aug 2009 11:14:27 +0000 http://blogg.nrk.no/lillasvalg/archives/2009/08/stoltenberg-pa-marienlyst.html#comment-6 Enig i at Stoltenberg er som en båndopptaker og fullstendig uten sjarm og apell når han blir intervjuet.
I tillegg er han litt vel lemfeldig med sannheten av og til, og framstår for meg som en person jeg aldri ville kjøpe bruktbil av, selvfølgelig aldri heller stemme på.
Stoltenberg er konstant under press av Soria Moria og må til en hver tid krampaktig forsøke å holde sammen en regjering som består av 3 partier som til dels har store politiske forskjeller. Denne blokkpolitikken og den rødgrønne alliansen medfører en del merkelige beslutninger og Stortinget er jo helt uten betydning. I en bedrift ville trolig hele stortingssalen blitt permittert i 4 år for å spare kostnader.
Dette rimer jo ikke med «all makt i denne sal» og må vel kunne sies å være et stort demokratisk problem. Det toppet seg da en sak som kun Sp var for fikk flertall (senere avverget takket være Frp).
Jeg er overrasket at dette ikke er et tema som den politiske presse tar tak i før valget.
I mine øyne er dette en prinsippiell katastrofe og gjør at jeg vurderer å la være å stemme inntil det norske demokratiet rustes opp og gjenvinner sin styrke.
Styrken i demokratiet er fri avstemming i Stortinget og jeg som velger ønsker at partitaktiske og blokkbaserte avstemminger bør forbys. Bare på denne måten blir demokratiet levende.

]]>
Av: Elling Disen http://blogg.nrk.no/lillasvalg/2009/08/10/stoltenberg-pa-marienlyst/#comment-5 Mon, 10 Aug 2009 20:39:20 +0000 http://blogg.nrk.no/lillasvalg/archives/2009/08/stoltenberg-pa-marienlyst.html#comment-5 Hei igjen,
det er jo ikke «innblikk» som står igjen etter dagens seanse som var en fullstendig forutsigbar kombinasjon av tafatte spörsmål og robotsvar, alt kjent på forhånd for oss invidde som tross alt Politisk kvarter henvender seg til. Innblikk som skal konsumentopplyse velgere om et partis politikk så saklig det går fremföres best på 15min av ekpertkommentatorer i monolog type Takvam, så uhildet som det går.
15 mins utspörringer bör heller väre «eldprove» på truth & consequence og personlig troverdighet. Emnet bör påannonseres på forhånd og väre et sårt punkt av stor allmenn intresse feks : AP og innvandringen. FrP og budsjettramma. KrF og islam. V og regjeringsdannelsen. Sp og valgsystemet. SV og oljeinntektene.

]]>
Av: Stein Bjørnar Dahl http://blogg.nrk.no/lillasvalg/2009/08/10/stoltenberg-pa-marienlyst/#comment-4 Mon, 10 Aug 2009 19:20:14 +0000 http://blogg.nrk.no/lillasvalg/archives/2009/08/stoltenberg-pa-marienlyst.html#comment-4 Mitt ene tankekors når det gjelder vår statsminister er på et vis et «valgtankekors», der jeg har vanskelig for å forstå at Jens Stoltenberg er den rette til å moralisere over andres bruk av egne penger og deres samfunnsmoral, så lenge han selv har vist at han er en person som er i stand til å kjøre/rygge på en annens bil (han brukte da AP sin saab), for deretter å sette en blank lapp på ruta og stikke av fra ansvaret. For meg, som kjenner de to som ble påført skaden og ubehaget med å få Stoltenberg til å innrømme forholdet, er Stoltenberg for alltid en person viss redelighet vil bli satt under tvil. Ser man dette i sammenheng med DnBnor-saken med tildekking av opplysninger, og Osmundsen- saken med usannheter i flere ledd fra en av hans partivenner, er ikke Jens Soltenberg, med sitt AP-parti, noe jeg kan stemme på. Kanskje er det grunn til å gå den enkelte politiker litt etter i sømmene? Kan vi stole på at de i all sin fremferd opptrer ærlig og redelig? Har vi for mye fokus på partiprogram og for lite på de personlige kvaliteter? I USA ville min historie vært ødeleggende for en politisk karriære, men altså ikke i Norge! Historien er kjent, sist omtalt i VG i fjor, jf avistegningen der Stoltenberg setter en blank lapp på frontruta til en bil.

]]>
Av: Lilla Sølhusvik http://blogg.nrk.no/lillasvalg/2009/08/10/stoltenberg-pa-marienlyst/#comment-3 Mon, 10 Aug 2009 19:15:26 +0000 http://blogg.nrk.no/lillasvalg/archives/2009/08/stoltenberg-pa-marienlyst.html#comment-3 Du har et poeng med at et kvarter (som faktisk er utvidet til 18 minutter nå med utspørringene) er kort tid. Like fullt mener jeg det burde holde til å gi innblikk i et partis politikk.
Det skal bli spennende å se hvordan de andre partilederne bruker tida. I morgen er det Siv Jensens tur. Hvis Bjørn er tannløs, er de fleste av oss journalister det. Jeg skrev bloggen med utgangspunkt i egne erfaringer, selv om jeg brukte eksempler fra i dag.
Litt usikker på om jeg tør følge rådet ditt om å stille samme spørsmål 18 ganger. Må være i intervju om én bestemt sak i så fall..

]]>
Av: Elling Disen http://blogg.nrk.no/lillasvalg/2009/08/10/stoltenberg-pa-marienlyst/#comment-2 Mon, 10 Aug 2009 11:11:11 +0000 http://blogg.nrk.no/lillasvalg/archives/2009/08/stoltenberg-pa-marienlyst.html#comment-2 Et Stoltenberg-intervju er vel ikke noe annet enn hvilken journalistisk utfordring som helst. Bjørn Bø var hel tannløs og klarte ikke å få hull på roboten. For at det skal skje, må intervjueren ha lang nok tid til å stille alle de skarpskodde spørsmålene, ikke la seg generes av Stoltenberg’s nøye utmålte irritasjon, la spørsmålene og robotsvarene få tid til å henge i lufta for lytterens evaluering. IQbamsen Bosse Ringholm var en robot i Sverige og ble latterliggjort av egen kraft når han kom med samme svar 18 ganger. Bø lot Stoltenberg slippe innvandringen, det uten tvil viktigste spørsmålet for velgerne. Det blir umulig å ikke konkludere med at NRK er på de rødgrønnes side, bevisst eller ubevisst, spesielt når FrP rigger sitt eget TVstudio.

Dette heseblesende kvartersformatet er nesten meningsløst. Politikeren vet at utspørreren skal haste gjennom en altfor lang liste. I dagens mediesamfunn burde det være et krav at viktige kandidater grilles et par timer kontinuerlig på direkten uten agenda. Da kommer karakter, kompetanse og karisma fram.

]]>