Podkast som ikke er podkast

Det høres merkelig ut, men mange legger ut filer på nettet og kaller det podkast uten at det er det. Stadig vekk kommer jeg over websider som hevder de tilbyr podkasting, men som egentlig bare tilbyr vanlig nedlasting av MP3-filer.

…og hva er så forskjellen…?
Det er stor forskjell på podkasting og nedlasting. Podkasting skiller seg fra nedlasting ved at brukerne kan abonnere på innholdet, og klikke på en link bare en gang. Så vil podkast-leseren fikse abonneringen slik at hver gang det foreligger ei ny fil, får du den automatisk. Når du laster ned filer derimot, må du oppsøke webstedet som tilbyr fila, for så å laste den ned. Når det kommer ei ny fil, må du oppsøke webstedet på nytt.

I dag kom jeg over et typisk eksempel som illustrerer hvordan dette kan misforstås på flere måter. På sidene til Tungtvann, tilbys ei fil som podkast. Du kan laste ned ei vanlig MP3-fil på vanlig måte, men der er ingen RSS-strøm som gjør at du kan abonnere. Altså definitivt ingen podkast! MEN: Det står i tillegg at de i framtida skal streame fila i en «podcastplayer». Det er vel å gå litt langt… Podkast er i alle fall ikke streaming!!!

Man kan jo lure, men det er nok ingen tvil om at ordet podkasting er i skuddet nå, og at nedlasting er et utdatert ord. Men en spade er en spade, uansett hva man kaller den.

PK

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *