Noregsrekord i julebord?

Det var i det herrens år 2002, eg var avisredaktør i Sogn, avisredaktør av den litt tabloide sorten. Julebordssesongen nærma seg og eg trengte ei god førsteside om nettopp det. Løysinga vart senterpartimannen Endre Gjerde frå Hermansverk. I ein pause under eit formannskapsmøte hadde han fortalt meg at han eit år hadde sett personleg rekord med 18 julebord.

To dagar seinare pryda Endre heile førstesida på Sogn Avis illustrert med bilete av han på eit julebord tidleg på 70-talet, smilande til fotografen, og med overskrift over fem spaltar:

Noregsmeister i julebord?

På den tida hadde sjølv dei minste sektorutvala i kommunane eigne julebord. Og Endre var med i svært mange utval – kanskje alt for mange. Han var med i kommunestyret, formannskapet, representantskapen i Gartnerhallen , soknerådet og fleire organisasjonar. Høg politisk aktivitet og elles stor omgangskrins kravde sin mann i november og desember.

Endre Gjerde måtte roa ned julebordsaktiviteten nokre å seinare då han fekk konstatert diabetes.Men det var moro så lenge det varte, fortalte den uoffisielle noregsmeisteren i julebord i denne laurdagsutgåva av Sogn Avis.

I løpet av helga fekk eg litt dårleg samvit: Kanskje hadde eg tatt litt for hardt i? Kanskje ville familien til julebordrekordinnehavaren reagera negativt på ei slik massiv eksponering? Kanskje ville han klaga saka til Pressens Faglege Utval (PFU) fordi han ikkje ana omfanget av det oppslaget han skulle vera med på?

Måndag morgon fekk eg telefon på kontoret mitt.

Hei! Det er Endre Gjerde her!

Hei!

Eg har ikkje hatt fred heile helga!

Å?

Nei, du skjønar, eg har gløymt eit julebord, veraringen sitt. Det skulle stått 19 julebord ikkje 18!

Om Kai Aage Pedersen

Distriktsredaktør NRK Sogn og Fjordane
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Noregsrekord i julebord?

  1. Nokon som har vore på fleire julebord eller Endre? Eller nokon som kjenner nokon som kan gi sogningen kamp om noregsmeistertittelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *