Stjerner

Ingunn:

Hvorfor er det mørkt om natten selv om det er maaaaange flere stjerner på himmelen da enn det er om dagen? en skulle jo tro at alle de stjernene skulle lyse opp himmelen ganske bra…

Svar:

Her er det feil premiss. Stjernene – eller svært forskjellige planeter som det jo tross alt er – er der natt og dag. De blir ikke borte om dagen. Det er bare at sola er hovedplaneten i vår nærhet. Den delen som har «ansiktet» mot sola og kaller det dag, blir blendet av sola i forhold til å se stjerne.

Når vi har «bakhodet» til sola og kaller det natt, skygger altså jorda for solas blendende lys og vi kan se de andre planetene i rimelig lang avstand fra jorda. Øynene våre er ganske lysømfintlige når de bare ikke «overeksponeres» i sollys. Tenk litt på det du.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Stjerner

  1. Connie sier:

    Men når vi da er blendet av sollyset slik at vi ikke ser stjernene, hvorfor ser vi ikke de når det er lyst ute og solen ikke skinner? Hvor er stjernene da på dagen?

  2. besserwisser sier:

    Man kan vel kalle det feil premiss å karakterisere sola som «hovedplaneten i vår nærhet,» da sola ikke er noen planet? Tenk litt på det, du.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *