Send inn ditt spørsmål!

Er det noe du vil ha svar på? Legg inn spørsmålene dine i kommentarfeltet under dette innlegget!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

28 kommentarer til Send inn ditt spørsmål!

 1. kåre svenserud sier:

  hav er et stjerneskudd?

 2. Stian sier:

  Hvorfor ikke?

 3. Harald Brobakken sier:

  Hvorfor slukker ikke varmen i jordas indre?

 4. DIna Susanne sier:

  klorass er små mengder, hva med store mengder?
  hvorfor har ikke marsvin haler?
  og hvorfor er kråker og rotter så undervurderte? det er jo geniale dyr!

 5. Ronny sier:

  Hei Trond-Viggo
  du jeg lurer på utrykket bikjekaldt. det er jo ganske så aktuelt nå om dagen

 6. Egil sier:

  Jeg lurer på ordet «glugg» . F.eks «jeg koser meg glugg i hjel».
  At man da koser seg veldig mye – er greit , men hva betyr egentlig glugg, og hvilken bakgrunn har eventuelt uttrykket ?

 7. Odd-Egil Auran sier:

  Hvis man har lyst på noe som en annen person har, men man er hverken misunnelig eller sjalu på vedkommende, hva er man da? Kan ikke DU Trond Viggo komme opp med et ord for den situasjonen. Jeg har ved flere anledninger trengt et ord for dette…

 8. Ingunn Kristina sier:

  Undres på om du tror jeg kan ha funnet svaret på en av de evige gåter? Vi lurer jo alle på hvor det blir av den berømte sokken i vaskemaskina. Jeg tror de muterer til kleshengere av ståltråd! Her i huset er tallet på ståltrådhengere skremmende likt antall ensomme sokker og en kleshenger av ståltråd har jeg da aldri innført:)!

 9. Anne Grethe sier:

  Hvor langt kan øyet(ene) se? Du er vel en «ringrev» på dette.
  Hilsen med Telemark nedslag Anne Grethe

 10. Tyri Eline (10) sier:

  Hvorfor er snøen hvit, og ikke blå eller rosa?

 11. marita gjelsten sier:

  ok! siden du svarer på alle spørsmål ,uansett hvor dumme de er ,så kommer jeg med ett ganske dumt spørsmål : hvorfor er du så god til å spille en »gammel mann» :p
  fra merkelig menneske xD

 12. Kenneth sier:

  Hvorfor har vi øreflipper?

 13. Anna sier:

  Hvorfor har vi forskjellige bilmerker?
  Hvorfor har vi ikke f. eks bare ett bilmerke?

 14. jon sier:

  Jeg har alt, til og med en medfødt sykdom som gjør at jeg er konstant trøtt og derpimert.Hvorfor er jeg misunnelig?

 15. sondre sier:

  vor lang er jorden?

 16. sondre DIRDAL sier:

  HVA ER SÅPE LAGET AV?

 17. Anne Ma Seem sier:

  Hvorfor i all verden må NRK føle seg kallet til å ta opp hvorfor vi setter pris på å ha kongefamilien. Vi er da vel like demokratiske om vi har profesjonelle, kloke folk til å representere oss,når det trengs.Ikke alltid politikere er like velegnet

 18. stian sier:

  hvorfor klør man???

 19. jeganiah sier:

  Jeg kan ikke komme inn i mitt e-post. Nettside: Nrksuper.no

 20. Ida sier:

  Hvorfor har jeg fobi mot å kaste opp? hvorfor er det så ekkelt?

 21. vanjaaa sier:

  hvilken aldersgrense er det på «ingen grenser» med Lars Monsen ?

 22. Her kommer jeg igjen da, og grunnen er oppslaget i Dagbladet i dag om at forskerne ikke forstår hvorfor det er mye varmere lenger ut i solas atmosfære en lenger inn!
  Nå er dere kjent med at jeg er nesten sikker på at materien påvirkes av en universell kraft, som jeg påstår materien kvitter seg med, eller reflekterer, akkurat som lyset reflekteres når det treffer materien,og likedan all annen kraft som påvirker materien!
  Og det som reflekteres fra materien er avhengig av hvordan materien er satt sammen, og ikke av hvilken type energi som påvirker den!
  Hvis man nå tenker at kraften kommer utenfra , så er det logisk at det er varmest ytterst i sol-atmosfæren, og ikke som mange tror, at all kraft kommer innenfra, og da er det godt å forstå at det ytre lag på sola er sterkere påvirket av den ytre kraften, enn lenger inne i sola!
  Og overflaten som kraften virker på, blir jo mindre lenger inn i sola, og dessuten vil noe kraften absorbert i det ytterste laget, og altså reflektert som varmestråling!
  Så vidt jeg husker så er det plasma i utkanten på sola, og det er ikke umulig at plasma er en substans som reflekterer akkurat varmestråling?
  Men går man god for denne løsningen på denne gåten, så innebærer det en anerkjennelse av en universell påvirkning, og da har jeg fått oppfylt drømmen min om en bedre verden for alle!
  Men jeg lurer på hvorfor vitenskapen ikke ser litt næremere på dette, men det er vel fordi det ville forandre på alt de har brukt hele livet på å lære?
  Men jeg mener fortsatt at det er kjernereaksjonen som utgjør mye av energien i sola, men jeg tror at all energi, opprinnelig kommer fra universet!
  Jeg synes det er rart at det med jevne mellomrom dukker det opp ting som vitenskapen ikke kan gi en troverdig forklaring på, og det siste er altså hvorfor det er varmere lenger ut i solas atmosfære.
  Min teori om en universell påvirking på all materie, er det ingen som tror på, enda forskerne er enige om en kraft som påvirker fjerne galakser, men altså ikke på vår galakse, og da også på jorden!
  Når man ser på hvor lettere det er å forstå naturen hvis dette er riktig, og hvilken enorm betydning det kan få for oss, så er det rart at ingen vil ta en slik tanke seriøst!
  Det kan forklare hvorfor gravitasjonen var frastøtende til å begynne med, fordi det ikke var noe materie som reflekterte energien!
  Og det gir en enkel forklaring på hva gravitasjonen er, og en logisk forklaring på en masse andre uforståelige gåter!
  Det kan forklare at enkelte mennesker kan avgi varme, og likedan en logisk forklaring på at varmetapet i jorden blir erstattet med denne kraften fra universet!
  Kort sagt: mange biter i puslespillet faller på plass!
  Og tenk bare på hvilken betydning det vil få for energi og klima?
  Alle vet at har vi tilgang på energi, kan vi sette materien samme så den avgir akkurat den kraften vi har behov for!
  Jeg fikk bare lyst til å fortelle hvorfor jeg ikke tror på alt som forskerne forteller oss!
  Men dette blir vel for langt?
  Først må vi slå fast at de høye herrer er enige om at en kraft påvirker fjerne galakser, så hvorfor ikke vår galakse?
  Jeg vet godt at man skal være forsiktig med å tråkke i salaten til vitenskapen, men jeg kan ikke dy meg fra å komme med et spark til disse allvitere, som ikke tåler noen motsigelse!
  Etter å ha hørt deres forklaringer på de mange uløste gåtene som eksisterer i naturen, har jeg mistet all respekt for disse eliteforskerne, og deres syn på ting, som vanlige folk synes er underlig, men som professorene aller nådigst nedlater seg til å svare oss analfabeter!
  Det man kaller for radioaktiv nedbrytning er såkalt en fisjon, og da bruker man jo stort sett Uran!
  Vitenskapens forklarer hvordan radioaktiv nedbrytning(eller fisjon) kommer i stand ved å si at nøytronet treffer en atomkjerne, og det fører til at kjernen spaltes og blir til lettere kjerner, men summen av de lettere kjernene er mindre enn den opprinnelige kjernen!
  Og det er denne forskjellen som blir til frigjort energi!
  Selv om forskjellen på massenstørrelsen etter fisjonen er liten, så vet jeg godt at vi må multiplisere den med lyshastigheten i 2 potens, men jeg tviler på at så mye energi blir frigjort som vi nå har vært vitne til i Chile!
  Jeg er ikke i stand til å forstå at denne radioaktive nedbrytning i bergartene kan frigjøre så store energimengder som vi ser etter jordskjelvet i Chile!
  Forekomstene av Uran i naturen utgjør, så vidt jeg har forstått, ikke mer en 2‰ av jordmassen, og kan så små mengder virkelig føre til disse kjempekreftene i jordskorpen?
  Og når man vet at de naturlige forekomstene av uran er 238U, som ikke er er så lett å få til å fisjonere,men for å få til det, må man anrike den til 235U som nedbrytes, men 235U utgjør jo bare 0,72 % av det naturlige uranforekomstene her på jorden,men jeg vet også at ved å anrike 238U, så får man ikke ut mer enn 1%235U, og det er en kosbar affære!
  I naturen er det altså under 1 % (av de 2‰) som får i stand en fisjon, eller nedbrytning!
  Altså bare, 0,7 % av 2 promille av jordmassen?
  Og nå man vet at fisjon ikke på langt nær har samme kraften som en fusjon, så er det grunn til å tvile på at forskerne har rett, men det er dette de har lært, og de har bestemt at det de har lært er mest troverdig!
  Hadde det vært en fusjon, kunne de være mulig, men fusjon er nesten umulig å få til på jorden, men det skjer i en atombombe, og der bruker man kraften fra en fisjonbombe til å sette igang fusjonen!
  Altså, en fisjonsbombe er ikke så sterk som en fusjonsbombe, og når man ser alle ødeleggelsene, så må det ha vært sterkere krefter enn i en fisjonsbombe som kunne ødelegge så mye!
  Men det er i følge vitenskapen nok til å utløse disse enorme kreftene i jorden?
  Tror dere på det?
  Jeg har merket meg at det går an å få 238U til å fisjonere, men underlig nok må man da ha en «sperre» for å få det til, og i dette tilfellet er det «tungtvann» som er sperren!
  Dessuten synes jeg at vitenskapen uttrykker seg noe upresist når de bare sier at: når nøytronet treffer, eller sendes mot kjernen,uten å gjøre et forsøk på å fortelle, hvorfor og hva som er årsaken til kollisjonen med kjernen?
  Så vidt jeg skjønner må det være en kraft i naturen som gjør at dette skjer, og er det da noe rart at vi tviler litt på vitenskapen,og heller tror på en påvirkning fra universet?
  Nøytronet kolliderer altså med kjernen, og jeg kan ikke skjønne annet enn at nøytronets hastighet, er nøytronets måte å kvitte seg med eller reflektere kraften som påvirker den!
  Nøytronet er jo en del av kjernen, og jeg synes det er logisk at nøytronet må utsettes for en kraft,(samme kraft som protonet utsettes for å bli ladet) og måten nøytronet kvitter seg med denne kraften, må være å gjøre en ned-kvark om til en opp-kvark, og siden en oppkvark er lettere enn en nedkvark, så blir massen som da blir til overs frigjort!
  Jeg vet at vitenskapen opererer med svak og sterk kjernekraf, men må da spørre hvor den kraften kommer fra?
  Forøvrig tror jeg at ikke noe skjer tilfeldig, men følger naturlovene matematisk!
  Det må jo være lov å undre seg over at slik radioaktiv nedbrytning ikke forekommer andre steder i solsystemet, (untatt Io)for det er jo de samme grunstoffer overalt i universet!
  Derfor synes jeg at dette som geologer og andre sier, og som de er så sikre på, er lite troverdig,og derfor fastholder jeg tanken om en universell påvirkning!
  Vi vet med sikkerhet at energi ikke kan forsvinne, men bare skifte form, men da må det være lov å undre seg over hva som skal til, og hva som er årsaken til at energi skifter form?
  Energiloven nøyer seg altså med å si at den skifter form, men det er bare halve sannheten, fordi den ikke gir noen forklaring på årsaken til at den skifter form?
  Når man er overbevist om at når en type energi går over til en annen type energi, så skjer dette i henhold til naturlovens uskrevne lover, og er ikke en tilfeldig hendelse!
  Vi vet at bindingskraften mellom atomene er meget sterk, og at det må en betydelig kraft til å bryte dette atom-mønsteret!
  Og da er spørsmålet om at det er akkurat dette som er hemmeligheten ved en energi-overføring!
  Så derfor er jeg kommet fram til at all energioverføring skyldes materiens evne til å holde på sitt atomære system, og av den grunn kvitter seg med tilført energi, og typen energi den kvitter seg med, er avhengig av hvilken grunnstoffer den består av, og hvordan den er satt sammen!
  Men isteden for å si at materien kvitter seg med overlødig energi, kan vi bruke et mere forståelig uttrykk å si at materien reflekterer energi!
  Dette er er et godt kjent begrep, og er noe som vi kan se hele tiden, med for eks. lys og lyd!
  Men hvis all energi vi kjenner til, bare er noe som materien reflekterer, så betyr det at en annen type energi påvirker materien, og det er noe som er nyttig for oss, for vi har noe energi som er tilgjengelig for oss, så kan vi bruke den til å påvirke materien, som reflekterer den som en type energi som kan gjøre et arbeid for oss!
  Og det er nettopp det vi gjør når vi skal skaffe oss elektrisk strøm!
  For strøm er også reflektert energi!
  Men foreløbig må vi bruke det vi har av energi for å få materien til å reflektere elektrisk strøm, fordi vi verken tror på, eller kjenner til noen annen måte å gjøre det på!
  Her er jeg igjen altså. Men er klar over at dette blir for langt, men blir ikke lei meg om redaktøren sletter hele greia, eller om jeg blir gjort narr av, men jeg må få lov til å oppfordre de unge til å bruke fantasien og komme litt lenger enn det etablerte paradigmet, for ennå er det mye uoppdaget, og ingen er mer kompetent til å finne opp ting, enn de unge kunnskap-søkende studentene!
  Da jeg skrev boken min, Utopi eller Virkelighet, tok jeg som utgangspunkt vitenskapens teori, om at en ukjent kraft, påvirket fjerne galakser, slik at de mot all beregning, fjernet seg fra hverandre med økende hastighet, og samtidig energiloven som sier at energi ikke kan oppstå!
  Det ser ut som om det er bred enighet om det!
  Det som var overraskende med denne kraften, var at den virket mot gravitasjonskraften, slik at galaksene fjernet seg fra hverandre, i steden for å tiltrekke seg hverandre!
  Alt dette er materie, som denne kraften virker på, og jeg forstår ikke hvorfor ingen tror den virker i vår galakse, og dermed også på Jorden?
  Siden denne kraften påvirker de fjerne galakser (som også er matiere), er det logisk at den også påvirker alle andre galakser i universet, og Melkeveien og Andromedagalaksen kan ikke være noe unntak fra denne kosmiske kraften!
  Alle galaksene inneholder et ukjent antall stjerner, og sannsynligvis også planeter, og når denne kraften virker på disse planeter så skulle man tro at den også virker på vår planet?
  Og hvis den påvirker jorden, så tror jeg Jorden avviser den, eller skal vi si at den reflekterer den, akkurat som sollyset?
  Vi kan også si at Jorden, som er et stabilt objekt med et internt system, kvitter seg med denne kraften som den slettes ikke trenger for å være akkurat slik den er og slik vi ønsker den skal være!
  Bare tenk hvor mange uløste mysterier, som da ville få en forklaring, og tenk på hvor nyttig en slik kraft ville bli for oss mennesker?
  Selv om denne kraften virker frastøtende, ser det ut som om Andromedagalaksen nærmer seg Melkeveien, i steden for at de fjerner seg fra hverandre!
  Og det er kanskje derfor at så mange ikke tror på, at vi påvirkes av en universell kraft, men årsaken til at galaksene kommer nærmere hverandre, kan nettopp være denne kraften som er nevnt her, og som påvirker stjernene inne i disse to galaksene, slik at de også fjerner seg fra hverandre, og det betyr at begge galaksene vokser i størrelse og vil tilslutt smelte sammen!
  Men den menneskelige levetiden er for kort til at vi kan se noen forandring, og først, kanskje om en million år, vil for eks. stjernebildene se annerledes ut enn i dag!
  Den logiske konklusjonen må da være at en ukjent kraft påvirker materien, men i følge vitenskapen, så påvirker den altså ikke Jorden!
  Og det er dette våre unge kan endre på!
  Og det er også nettopp dette jeg forsøker å få folk til å forstå, at denne universelle kraften, kan være vår redning, for alle vet at hvis vi har tilgang på en kraft, så kan den endres og omformes akkurat til den kraften vi har behov for!
  Mange lurer på om universet er endelig eller uendelig?
  Å tenke på det, er som om lure på om en tallrekke har en ende, noe vi vet den ikke har!
  Universet har alltid hatt en størrelse med en grense, og at det idag er så stort det er, er grunnen til at vi eksisterer!
  Derfor er selve universet endelig med grenser, og har, og har alltid hatt, en viss størrelse!
  Men akkurat som en tallrekke, er det ingen grense hvor stort det kan bli!
  Det er ingenting som stopper universet i å utvide seg, men det er en grense hvor stort det kan bli, for å fortsatt være et univers!
  En mulighet er at det kan smelte sammen med et annet univers, og dermed bli større, og forlenge levetiden, før det mister sin identitet som univers!
  Men det har ingen betydning hvor mange univers som fusjonerer, det vil alltid bli så stort til slutt, at det ganske enkelt forsvinner, eller opphører å eksistere!
  Alle etterlyser ny teknologi for å hindre klimaendringen, men er viljen tilstede for å prøve noe nytt?
  Det er nytteløst å få vitenskapen ut av sitt paradigme, og få dem interessert i noe som ikke står i lærebøkene, men jeg forsøker nok engang!
  Hvis vi har en datamaskin, så kan vi legge inn tekster og bilder å lagre dem!
  Det er det vel ingen som kan nekte for!
  Det vil si at vi først må sette sammen materien på helt bestemte måter, og når vi har gjort det, så har vi et stabilt objekt, og det har et internt system, som er statisk, som det helst vil beholde, for endrer vi på det blir hele objektet ødelagt og er ikke i stand til å utføre de forventede oppgaver!
  Hele dette systemet består av utrolig mange samvirkende frekvenser, eller skal vi si, potensiale til mange frekvenser, og det har en helt bestemt rekkevidde, og en helt bestemt kapasitet!
  Med andre ord: Det er et stabilt objekt med et internt system, og det er vår intelligens som har skapt dette systemet, og det har vi gjort for at det skal være noe som er nyttig for oss!
  Så når vi har lagt inn et signal, i form av spesielle frekvenser,så kommer dette i tillegg til de frekvensene (eller det potensiale)det har fra før, og da sender objektet disse frekvensene fra seg, det vil si den gjenoppretter sitt indre system!
  Og det er fordi, vi vil at det skal være slik, og fungere slik vi ønsker det?
  Og så lenge vi tilfører det signaler,(energi) forsetter det hele tiden å kvitte seg med det, og derfor kan vi både se og høre signalet vi har overlesset objektet med!
  Hvis vi ønsker å beholde signalet så må vi lagre det, ellers gjenoppretter objektet sitt opprinnelige system, og da blir signalet borte!
  Vi må med andre ord forsøke å hindre at systemet gjenopprettes!
  Her vil jeg skyte inn at alle vet at all materie har den egenskapen at den alltid forsøker å gjenopprette sitt indre system, hvis det blir endret utenfra!
  Og vi mennesker er i den heldige situasjon, at vi kan bestemme systemets identitet!
  For da vet vi at vi kan få objektet til å avgi akkurat det vi ønsker!
  Og det er nettopp det, dette objektet, eller skal vi si en elektonisk krets i PC-en, gjør når vi legger inn et signal!
  Signalet vi har lagt inn forsvinner, fordi objektet følger en naturlig lov og kvitter seg øyeblikkelig med det vi har lagt inn, og det vil si det samme som at det gjenoppretter sitt opprinnelige system, men dette går det an å hindre ved å sette opp en elektronisk sperre for denne gjenopprettelsen, slik at endringen (signalet) ikke forsvinner, men blir permanent, og så lenge denne sperren virker, hindrer den objektet å gjenopprette systemet sitt tilbake til det opprinnelige system, og da blir ikke signalet borte, og da sier vi det er lagret?
  Dette må da være helt elimintært for studentene?
  Alle våre organer, kjertler ja, hele kroppen vår vil ikke endre på sitt indre system, og vi kunne ikke leve uten at kroppen har denne egenskapen til å kvitte seg med en påvirkning utenfra!
  Tenk om det var noen som fattet rekkevidden av en slik egenskap?
  At vi kan sperre et objekt fra å gjenopprette systemet har så stor betydning, at det neppe kan overvurderes!
  Dette minner svært om hukommelsen hos oss mennesker, og det er ikke utenkelig at det er en slik sperre i hjernen hos folk, og at glemsomhet skyldes en svekkelse i denne sperrefunksjonen!
  Hjernen eller hukommelse-sentret er den eneste kroppsdelen som må ha en sperre, for å hindre at systemet gjenopprettes, for når våre sanse-reseptorer, som også er stabile objekter, sender fra seg det som påvirker det utenfra, som impulser til hjernen, så må noe av inntrykkene lagres i hukommelsen, eller blir de borte, det vil si vi glemmer det!
  Hjernen er også et stabilt objekt med et internt system, men den bearbeider de impulsene den mottar, men det ender med at også hjernen, kvitter seg med overflødige frekvenser ved å gjenopprette systemet, men som i datamaskinen vil vi at noe skal bli lagret, slik at vi kan ta det frem i vår bevissthet, når vi har behov for det!
  Så det vi trenger er en slik sperre, for å hindre at hjernen gjenoppretter systemet sitt!
  Og hvis det gjenopprettes, så vil det vi har sett eller hørt forsvinne, eller med andre ord:vi glemmer det!
  Denne sperren er altså nøkkelen til god hukommelse!
  Eller kan vi også si, at en skadet sperre er årsaken til glemsomhet?
  Det kan ikke gjentas for ofte denne egenskapen til materien om gjenopprettelse, men enda viktigere er at vi i viss grad kan ha kontroll med den!
  Jeg har lyst til å nevne magneten!
  Den er et lysende eksempel på hvordan systemet i jern gjenoppretter systemet!
  Litt strøm og jernet blir magnetisk, men stopper strømmen, gjenoppretter jernet systemet og er ikke lenger magnetisk!
  Her må det også en sperre til, forat ikke jernet skal gjenopprette systemet!
  Og sperren i dette tilfelle er karbon!
  Litt karbon i jernet og endringen er permanent! Jernet forblir magnetisk, til stor nytte!
  Når man legger frem ting som er så opplagt at et barn skjønner det, og at det kan være redningen, skulle man tro at noen ble interessert,men vitenskapen bortforklarer og gjør narr, akkurat som geistligheten borforklarer motsetninger i bibelen!
  Den skrevne teksten må ikke rokkes med!
  Jeg synes jeg må få lov til å belyse dette litt nærmere!
  Denne sperren kan ha både positive og negative sider!
  Kreft er sannsynlig en mutasjon, og skyldes kanskje at kroppen engang, kanskje for lenge siden, ble tilført et stoff som hindret den naturlige svekkelsen av sperresystemet,(som kroppen har, kalt immunforsvar) og det medførte at gjenopprettelsen av systemet også ble hindret, og da fikk energien utenfra fritt leide, og produserte nye celler?
  Kroppen vår skal helst ikke ha noen sperre som hindrer den i å gjenopprette og bli frisk igjen!
  Her ønsker vi altså det motsatte av det vi ønsker i hjernen!
  Dette er noe vi ser hver eneste dag!
  Vi ser at sår gror igjen, brudd i kroppen gjør også det, og alt skyldes gjenopprettelse av et bestemt system!
  Det er jo godt kjent at kroppen vår helbreder seg som oftes selv, men noen ganger greier den ikke det, og da må den ha hjelp i form av medisiner!
  Og når det skjer, så betyr det at den blir hindret i å gjenopprette sitt indre system!
  Det kan for eks. være spesielle bakterier, eller virus som danner en sperre, og jeg tror ikke at det er medisinene som helbreder, men de fjerner denne sperren ved å ta livet av bakteriene, og da greier kroppen resten selv!
  At vi kan gå på gulvet skyldes også gjenopprettelse av systemet, for her er det ingen sperrer!
  Radioaktivt materiale avgir stråling, fordi gjenopprettelsen er sperret!
  På atomnivå frigjøres energi, fordi sperren fungerer! ETC.
  Denne «sperren» eller «skjoldet» er alfa og omega i både klima og energikrisen!
  Ingen vil tro det, men hvis en helt vanlig stein ikke hadde hatt en slik «sperre», så hadde vi ikke sett den!
  Hva slag stråling et objekt avgir er hel avhengig av hvilket grunnstoff den består av!
  Vi har sett at jern avgir magnetisme, og «sperren» vi har tilsatt er karbon!
  For å få elektrisitet, må vi finne en «sperre», i et foreløbig ukjent grunnstoff, men det går an å lete!
  Jeg synes nå at det er såpass mange ting som synes å bekrefte påstanden om energi fra universet, at det er verd å se litt nærmere på det!
  Så vet jeg at det som kommer her blir betraktet som tøv og tull, men når man er overbevist om at vi har noe å hente i universet, så greier man ikke å la være å komme med følgende påstand!
  I en coil er det altså en primærspole, og hvis vi sender strøm i den, forplanter strømmen seg til de ytre spolen, men bare i det øyeblikket vi kobler til strømmen!
  Min påstand er da at når strømmen kobles til, endres systemet i den ytre spolen, men går øyeblikkelig tilbake til sitt opprinnelige system, helt i tråd med naturens lover og helt analogt med jernet når strømmen rundt opphører!
  I jernet tilsatte vi litt karbon, og det virket som en sperre for å hindre jernet å gjenopprette sitt opprinnelige system og jernets magnetisme ble permanent!
  Hvis vi hadde hatt en tilsvarende sperre i den ytre spolen i coilen, ville ikke det interne systemet der gjenopprette sitt indre system, og da ville vi fått en jevn elektris strøm som ville vare ved?
  Noe å tenke og eksprimentere med?
  Hvilket grunnstoff vi må tilsette den ytre spolen, kan man bare finne ut ved eksperimenter, men for jernet var det karbon som var sperren, så det går an å begynne med det!
  Jeg har ingen mulighet eller utstyr til å foreta disse eksperimentene, men kanskje det finnes noen som er inne på samme tanken og har det nødvendige utstyr, så kan verdens energibehov være innen rekkevidde!
  Jeg er fullstendig klar over at jeg kommer til å miste alle rettigheter, fordi jeg selv ikke kan foreta de nødvendige eksperimenter, men drømmen om bare elektriske fremkomstmidler ville da bli virkelig!
  Jeg har lyst til å minne om at materie er energi, men i følge energiloven kan den ikke ha oppstått i materien, men komme fra en annen type energi, som gjør at materien avgir blant annet stråling og varme!
  Er ikke bare det bevis nok?
  Jeg vet ikke hvordan jeg skal greie å overbevise noen om dette, som vitenskapen og de aller fleste anser som tøv, men jeg fikk lyst til å gjøre et tankeeksperiment for å anskueliggjøre det jeg mener og tror!
  La oss tenke oss et glass som er helt fullt med vann, og da er det altså ikke plass til mer, så om vi fyller på mer vann, vil det renne over, eller vi kan godt si at det kvitter seg med alt vi fyller på, men så tenker vi oss at glasset påvirkes av en kraft som flytter glasset under en rennende spring, men er bundet fast et sted med en gummistrikk, slik at vi må bruke kraft for å holde det på plassen under det rennende vannet,og da vil glasset renne over så lenge det står der, men straks vi slipper taket flyttes det straks tilbake igjen der det var før, og igjen er det et fullt glass, og slik blir det så lenge ingen flytter på det!
  Og nå kommer et analogt tilfelle som selvfølgelig ingen vil tro på!
  Hvis vi har en ledning, (som tilsvarer et fullt glass) og beveger den i et magnetfelt, (vi flytter glasset), går det strøm i ledningen!
  Vitenskapen har lært oss at hvis man bryter en magnetisk kraftlinje, oppstår det strøm!
  Men jeg vil trekke frem likheten mellom ledningen og det fulle glasset, ved å tenke meg at ledningen også er «full» eller «ladet»akkurat slik som begeret?
  Ledningen som er vanlig materie, tror jeg mørk materie har ladet opp, (eller fyllt glasset), og bevegelsen i magnetfeltet er analogt med flyttingen av glasset bort til det rennende vannet, og ledningen som er «full», mettet eller «ladet» av mørk materie, og den er da i samme situasjon som glasset under springen, som hele tiden renner over(eller kvitter seg med), og ledningen gjør det samme ved å avgi strøm, fordi den er mettet,og fordi den er slik den er, og kan ikke ta i mot mer energi?
  Jeg tror som sagt at det er nettopp mørk materie som sørger for at materien(her ledningen) alltid er mettet eller ladet, (analogt med det som fyller glasset)og derfor kvitter den seg med den kraften(det rennende vannet) som påvirker den, (og renner over)og fordi at den er akkurat slik den er, så er det den kvitter seg med, elektrisk strøm?
  Dette er noe jeg tror på, og det er mulig å få det stadfestet eksperimentelt for de som har utstyr og litt oppfinnsomhet!
  Dette er i prinsippet det som skjer med all vanlig materie, og jeg tror den alltid påvirkes av en kraft, og det er denne overskuddskraften den må kvitte seg med for ikke å bli forandret!
  Og denne overskuddskraften som avgis, er helt avhengig av hvordan materien er satt sammen, og det er her vi kan vi kan finne ut hvordan vi kan sette den sammen, slik at den avgir akkurat den kraften vi trenger!
  Mørk materie er en del av universets energi, og fordi den lader opp vanlig materie blir den delen derfor også kalt materie!
  At materien har denne egenskapen til å omgjøre kraften som påvirker den har vi mange eksempler på!
  Alle maskiner vi har laget viser dette, og også naturen har formet materie, som avgir forskjellige typer energi!
  Eksempler på det er at jern avgir magnetisme og uran avgir stråling av forskjellig typer.
  Og tro det eller ei, mye materie i sammen avgir tyngdekraft?
  Men det er grunn til å tro at energi som avgis fra materien, ikke bare er en type energi, men det er bare en som dominerer, og det vi må prøve å gjøre, er å finne den rette sammensetningen hvor elektrisk strøm er den dominerende kraften!
  For det må alltid være en kraft som ligger bak all slags energi!
  Det er klart at mange vil spørre om hva vitsen med dette forsøket er, og si at det er bare tull, men det vet det ikke før det er prøvd, men når jeg sier at et vellykket forsøk vil dokumentere at all kraft i materien opprinnelig kommer fra universet, og hva det ville bety for oss, skulle være lett å forstå!
  Gratis strøm, gratis drivstoff, og bort med olje og kull kan bli virkelighet!
  Men hvordan skal jeg få noen til å tro på dette?
  En varig magnet er et godt eksempel!
  Litt strøm rundt litt jern, og jernet som fra før er «fullt» eller mettet, av mørk materie,«renner over» eller leverer fra seg et magnetfelt, men når vi slipper taket, (tar bort strømmen), er jernet igjen ikke magnetisk!
  «Strikken» har trukket jernet tilbake fra denne kraften(det rennende vannet)?
  Men her vet vi hvordan vi skal fjerne «strikken»?
  Hvis vi blander inn noen få karbonatomer i jernet, og gjentar forsøket, så har karbonet fjernet «strikken», og da blir ikke jernet dradd tilbake, men fortsetter å være magnetisk!
  Men det vi har lært, og er så helt sikre på, er at denne kraften er noe som materien produserer, og tenker nok aldri på at denne nyttige kraften kommer fra universet, og heller ikke på at det er materien som har mottatt og omgjort en overskuddskraft, til akkurat den kraften vi har bruk for!
  Alle vet hva vi kaller statisk elektrisitet, statisk magnetisme og statisk tyngdekraft, og også statisk radioaktivitet, men de fleste vet ikke hva det er, men dersom materien utsettes konstant av en kraft, så det er sannsynlig at statisk elektrisitet er noe som materien forsøker å kvitte seg med, og danner derfor elektriske felt, tyngdekraft eller også stråling!
  Slik kan vi fortsette i det uendelige med å finne løsninger på mange ting vi ikke forstår, men hvis vi ser på det på denne måten blir at alt blir så mye enklere å forstå!
  Men for å få stadfestet dette så må vi eksepremintere!
  Vi kan for eks. begynne med elektrolyse, som er et flytende stoff som leder strøm!
  Vi kan bare koble til et batteri, og da går det strøm i vesken, men det vi er ute etter, er å finne en blanding som gjør at strømmen fortsetter å gå etter at vi har tatt bort batteriet?
  Problemet er å finne den rette blandingen, og derfor må vi tilsette forskjellige stoffer, og hvis vi er heldige, og ikke gir opp, kan det hende at vi finner nøkkelen, og da er beviset for en universell påvirkning dokumentert!
  Mange vil bare le, særlig forskerne, og kalle slike forsøk for galmannsverk og det som verre er, men vi skal huske Edison, og hvor mange forskjellige metaller ha prøvde før han fant det rette, og alle vet hvilken betydning denne oppdagelsen hadde for oss!
  Våre sanseorganer er konstruert slik at de av og til befinner seg på plassen under en spring, men mørk materie holder de alltid «fulle» «ladet» eller «mettet», men det er flere springer, som hver har sitt spesielle innhold, og øyet for eks. er åpent for lys, men det som «renner over» er ikke lys, men elektrisk strøm!
  Men hvis vi forfølger dette tankeeksperimentet videre, så kan vi tenke på det som det som er mest interessante, nemlig livet!
  Det høres vanvittig ut å tro at liv er overskuddenergi for alle levende vesener?
  Det som kroppen altså avgir, er noe som må til for å hindre at kroppen går tilbake igjen til vanlig død materie?
  Det ser da faktisk slik ut, men hva universet forsyner oss med, og hva kroppen gir fra seg er en gåte, men det hindrer altså kroppen fra å bli til vanlig død materie igjen!
  Det vil si at når livet er borte, er vi igjen tilbake til det vi var før vi ble født?
  Da må vi tenke oss at vi er slik bygget at vi alltid befinner oss under en rennende kran, men en spesiell kraft holder oss fast der, og det som renner over, avgis eller kvitter oss med er altså årsaken til at vi for eks. ikke er en stein?
  Men en slik tanke har vide perspektiver, for da må jo livet komme fra universet som en kraft som skaper noe av materien om til organisk materie, og dermed liv?
  Og da går det an å være enig med de som tror Jesus ble unnfanget av den hellige ånd!
  For det spiller ingen rolle hva vi kaller denne kraften, men hovedsaken er at det er universell!
  Men vi kan like gjerne kalle det for Gud, men denne guden driver ingen straffeforfølgning mot noe levende vesener, og i universet finnes det verken himmel eller helvete, og det betyr at vi ikke behøver å være så bekymret over tilstanden vår når livet har forlatt oss!
  Nå må vi være klar over at dette kan engang dokumenteres, og det betyr slutten på religionen slik den praktiseres i dag, og bli erstattet med visshet, og da vil den gjelde for helde jordens befolkning, og da slipper vi disse meningsløse feidene mellom forskjellige religioner!
  Men tanken om et liv etter døden, vil nok fortsatt være levende, men man slipper å leve med denne frykten om helvete!
  Til slutt vil jeg si at jeg tror ikke noe særlig at det hersker kaos i både mikro-og makro-como!
  Jeg tror at alt som skjer er et resultat av en matematiske lover som ingen kan manupulere med!
  Men det ser ut som om vitenskapen mener det samme idag, som de gjorde i middelalderen,nemlig at jorden er noe helt for seg selv i universet, og og er ikke underlagt de samme lover som resten av universet?
  Men tilbake til min påstand, som betyr at forat all materie skal være materie,så må det være en kraft som ordner det, men av og til skjer det at noe i materien forandrer seg, og da blir den plutselig åpen for mer energi, men heldigvis vet materien en måte å beskytte sitt indre gemakk på, og har kraft nok til å kvitte seg med denne ekstra energien!
  Og det betyr at den beskytter seg mot en endring ved omgjøre og sende fra seg all den kraft som påvirker den ,og hva slags energi det sender bort, avhenger av hva slags materiale det er laget av!
  Når solen skinner på oss, er strålingen en kraft som påvirker oss, som tilfører oss mer energi, og det indre i oss vil være uforandret, og sender derfor noe av kraften fra seg, men noe ekstra energi er akkurat da sperret fra å returnere, men straks solen har gått ned blir denne sperren borte, og da returneres nesten hele kraftmengden!
  Vi mennesker er beriket med en intelligens, som har forstått litt av hvordan materien fungerer, så derfor kan vi bygge maskiner og verktøy, slik at vi får ut akkurat den kraften vi trenger for å gjøre en jobb!

 23. Martin sier:

  Hei!

  Jeg lurer på hvorfor de fleste tennåringsjenter sier «lissom, hallo, herregud…

 24. Se på Island! Ingen snakker om radioaktiv lava eller radioaktiv aske? Snart når den kysten vår, og jeg er glad at ikke forskerne har rett!

 25. Ingvild sier:

  Hei!
  Jeg lurer på om du kan en enkel forklaring hva fisjon(kjernefysisk spaltning er?

 26. Tone sier:

  hvorfor må alle barn spise av nederste tupp på iskjeksen når de så vidt har begynt øverst på isen????

 27. Er jeg gal når jeg går med slike tanker?
  Jeg må innrømme at jeg synes det er rart og helt ubegripelig at vitenskapen ennå ikke er kommet på tanken om at all kjent energi kommer fra universet!
  Materien er jo bare et mellomledd eller en omformer av energien den får derfra, og den reagerer likedan på denne kraften, som den gjør med sollyset!
  Noe absorberes(mørk materie?), og resten kvitter den seg med,eller reflekterer, som for eks. elektrisk strøm, magnetisme,gravitasjon etc.
  Det er universet som har gitt materien denne egenskapen, derfor kommer all energi vi kjenner til, opprinnelig fra kosmos, og heldigvis for oss, er materien istand til å omforme den til hva vi vil!
  Materien i seg selv er ikke energi, men blir det ved å absorbere noe av energien den får fra universet,(mørk materie?)og det kan da ikke være en eneste en som tviler på at den danner det jeg kaller stabile objekter, og kraften som holder materien sammen, har jeg kalt materiens interne system, og det må ganske kraftig skyts til for å ødelegge eller endre på dette systemet!
  Jeg forestiller meg at denne universelle kraften kommer fra en usynlig «kraftkilde eller en usynlig Sol» som alltid står i zenit på hver eneste plass på jorden, bare med den forskjell at denne «Solen» går aldri ned, og det er ingenting som kan stoppe denne kraften den hele tiden overøser absolutt all materie som finnes i universet!
  På den måten blir all materie «ladet med energi» og derfor er den slik som Albert Einsten har beskrevet i sin ligning, « E=mc²», og dette er det ingen som tviler på lenger, men det som overasker meg er at vitenskapen ikke vil innrømme at kraften i materien kommer fra en kraftkilde, til tross for at de vet med sikkerhet at energi ikke kan oppstå av seg selv, men komme fra en annen energiform, og da er det merkelig at de kategorisk nekter for at materien får sin kraft fra en annen type energi!
  Og derfor er jeg nokså sikker på at universet er kraftkilden til materien, selv om vitenskapen foreløbig ikke er enig i det!
  Det blir ganske forvirrende når vitenskapen fastholder at det riktignok eksisterer en kraft i universet som presser fjerne galakser fra hverandre med akselerende hastighet, og i samme åndedrag utelukker en vekselvirkning på materien, og det må bety at de mener at fjerne galaksene ikke kan være samme type materie som den som er i vår galakse?
  Derfor var det ingen annen utvei enn å begynne å ekseprimentere selv, og er nå kommet godt i gang, men det kommer til å ta tid, og derfor har jeg forgjeves forsøkt å få overbevist noen, slik at flere kunne ha det sammet målet, nemlig å hente all energi vi trenger fra universet!
  Det er nesten utrolig at en slik tanke ikke har streifet en eneste en, enda det ville gi oss en forklaring på mange uløste gåter, og gi oss et bedre klima!
  Det som skjer for eks. i et batteri, er akkurat det jeg har nevnt her!
  Den kjemiske reasjonen i batteriet er ikke annet enn materiens måte å få tilbake til sitt interne system og komme tilbake til sin opprinnelige tilstand!
  At materien reagerer på forskjellige måter når den blir tilført energi, er noe vi kan være glad for, for da kan vi hele tiden kontrollere det vi får ut!
  Hadde ikke materien hatt denne egenskapen, ville vi ikke kunne lagre noe som helst, verken på en datamaskin eller TV!
  Derfor er jeg er helt overbevist om at fremtidens batterier engang kommer til å bli tilsatt et stoff som hindrer materien å gå tilbake til sin opprinnenelige tilstand, og da vil aldri batteriet bli utladet!
  Med andre ord: Et batteri kan engang bli et evigvarende kraftverk!
  Det høres utrolig ut, men så enkelt kan man løse både energi og miljøproblemet!
  Dette er en bra erstatning for religionen, for universet gjør ikke forskjell på noen, og himmel og helvete eksisterer ikke i universet!
  Vi kan for eks. varme opp hele solsystemet, og der hvor det er vann kan vi også få oksygen, og vi behøver ikke å være avhengig av bare en planet! Det er ok at man er skeptisk, men hvis man en liten stund tenker på det, vil man bli overrasket hvor lett mange problemer som vil bli løst, og utrolig nok vil man oppdage at Solen ikke lenger er hovedkilden til energi, men vil isteden bli degradert til å bare bli en god hjelper på de nærmeste planetene, men kraften fra universet er like sterk på Saturn som på Jorden, så der blir man mindre avhengig av Solen, men helt avhengig av den universelle kraften!
  Men det er mulig at den blir større og større, og kraften fra den spres etter hvert over et større område, og derfor svekkes den gradvis, men akkurat nå er den passe stor for oss, og derfor eksisterer vi?
  Det er dette jeg prøver å overbevise folk om, men det ser ut som om de betrakter oss som tror på universet for mer eller mindre gale, når vi ikke lenger tror på en allmektig, og mer sannsynlig Gud, så da var det ingen vei utenom, jeg forsto da at det måtte kraftigere lut til før noen gav avkall på han de hadde hørt om fra de var små,og fattet interesse for en bedre og mer jordisk verden!
  Vær snill og tenk over hva dette ville bety for oss mennesker!

 28. Heidi Raaum sier:

  Hva er magnet laget av?
  Hvilke gjenstander virker ikke magneten på?
  Hvordan virker magnetkraften?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *