Grøntarbeidere

Magnus:

Hvordan kommer steinen ut, og paprikaen inn i olivenen? Er det en maskin eller et menneske som gjør det?

På undersiden av en standard oliven er det et kryss, som kan tyde på at det er et slags redskap. Hullet i skallet der paprikaen sitter er også bemerkelsesverdig rundt. Men jeg ser ikke for meg en effektiv maskin som kan håndtere en slik prosess, alt vil vel bare trille og hoppe hulter til bulter på et samlebånd? Barnearbeidere er vel mer effektivt, og bedre for miljøet?

Svar:

Til spørsmålene:

Jeg tror  nok en omvisning på denne fabrikken ville rydde opp i det meste av din undring, som jeg forøvrig mener kvalifiserer til en forskningssøknad. En glimrende hypotese.

Til meningene:

Når det gjelder barnearbeiderne, så vet jeg hva jeg ville foreslått hvis det var mine barn det gjaldt, så her kan jeg bare anbefale deg å lese overskriftene i Kants filosofi som handler om at man skal stille seg i vedkommendes situasjon og så vurdere hvordan man selv ville behandles.

Personlig synes jeg det å stappe en grønnsak inn i en annen er noe fordømt tull. Det begynner med oliven med paprika eller hvitløk og kan ende opp med gulrot med kinakål eller nepe med hele chili. En veldig farlig vei å gå.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Grøntarbeidere

  1. marita gjelsten sier:

    Hvorfor er de fleste som er kristne så flaue over att de er kristne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *