Stavanger

Stavanger på scenen

Ja, da var vi tilbake igjen etter en liten pause. (Jeg fikk hentet meg kjeks, men teen får jeg ta senere…) Revelation – en hyllest til Herny Purcell.  Hadde du hørt det hvis ikke du var blitt det fortalt?

Ja, komposisjonen henviser tydelig til et verk av Purcell. Jeg har hørt (og spilt) musikk av Wilby tidligere, og det er komplisert og vanskelig musikk å spille. Det krever godt innblikk i hele verket og i den dramaturgiske oppbyggingen.

Stavanger er et godt band, og de gjøre mange veldig bra ting. Mange fine soloinnslag, gode mute effekter og mye trøkk. Skulle gjerne vært i salen og hørt, for tror nok mange av disse effektene oppleves helt annerledes i salen. Måten bandet sitter på, og solo innslagene feremme, concerto grosso formen. Artig tenkemåte av komponisten, og så får jo musikerne rørt litt på seg 🙂

Fin euphonium solo (og mute solo ekko-effekt). Og bra slutt.

I barokkmusikk så snakker man om  at vibrato skal brukes for en grunn. (det skal den jo egentlig i all musikk, men spesielt i barokken :-)) Vibrato er et virkemiddel. Jeg synes nok kanskje at det kunne vært tydligere henvisninger til Purcell og barokken i form av frasering og klang og bruk av vibrato. (kunne man tørt helt non-vibrato noen steder…?) Jeg synes det hadde vært helt fantastisk å høre et brass band som hadde turt å spille som tidligmusikkensembler, ta den helt ut, og legge brassband tradisjoner littbort og bare tenke musikk! (Bare et lite egenønske det :-))

Er forresten moro at det er så mange publikummere og hører på alle korpsene!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Stavanger

  1. Pål sier:

    Var vanskelig å dømme den musikalske kvaliteten av dette når lydteknikken ødelegger hele dynamikken. Hvorfor sendes ikke lyden ut med nok headroom før limiteren begynner å jobbe? Spilte SBB med så mye mer dynamikk / sterkere enn de andre bandene?
    Enig med Tine, dette hørtes nok en del bedre ut i salen enn på web-TV.

  2. Eva sier:

    Syntes Stavanger spilte kjempe bra!!! Sitter nå i USA og leser lekser mens jeg hører på NM. Skulle ønske de også viste fra de lavere divisjonene, er der diverse søsken spiller. Gleder meg til å høre på festkonserten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *