Tvillingkamper

Var Alta-Kongsvinger en historisk kamp på tvillingsiden? Eller er det vanligere enn man skulle tro at to tvillingpar spiller mot hverandre?

For noen uker siden kom tynnas-Anders med følgende plagsomme mail til oss etter å ha sett Alta-Kongsvinger på NRK 2:

Der spilte Altas tvillingpar Thomas og Vegard Braaten mot KILs tvillinger Kai og Roger Risholt

Har to tvillingpar spilt mot hverandre på så høyt nivå før? Uansett om vi snakker norsk eller internasjonal fotball…?

Vi prøvde å finne ut av dette, men måtte gi tapt til slutt. Så hvis noen kan hjelpe oss, setter vi pris på det. Vi kan lansere disse tvillingparene som kandidater: Anders og Thomas Michelsen, Hamit og Halil Alitintop, Frank og Ronald de Boer, Hossam og Ibrahim Hassan, Anders og Tomas Ravelli, René og Willy van der Kerkhof, Philip og David Degen, Dean og David Holdsworth eller Vasili og Aleksei Berezutskiy. For eksempel. Lykke til altså.

Dette innlegget ble publisert i TRIVIA. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Tvillingkamper

 1. Bjørn Sigurd Aarskog sier:

  Vet at dette faller litt utenfor tema, men kom på de Finske brødrene Shefki Kuqi og hans lillebror (med det litt klossete navnet) Njazi Kuqi, som begge er av Kosovo-Albanske aner.
  Shefki født i 1983 er tross alt flere år eldre enn sin Njazi (1983), så tvillinger – det er de ikke.
  Tror heller ikke de har spilt noen kamper mot hverandre på høyt nivå, men er ikke 100% sikker i min sak. Shefki spiller som kjent i dag på Crystal Palace, mens Njazi spiller for den litt mindre tyske klubben Koblenz.
  Jeg lo godt av disse spillere med de litt klossete navnene da jeg kom over dem på de første CM3 versjonene. Og jeg ler like godt av dem i dag.
  Ha en deilig fotballdag!
  Bjørn Sigurd Aarskog

 2. Stian Bjotveit sier:

  12 juni 1990 klokken 21.00 spilte Nederland mot Egypt i vm. På Nederland spilte det ganske kjente brødreparet Ronald og Erwin Koeman mens Hossam Hassan og hans bror Ibrahim Hassan spilte for Egypt. Kampen endte 1-1. Juan Cardellino De San Vicente sto på den ene sidelinjen og 33421 tilskuere så kampen.

  Spurshilsen fra Stian.

 3. Bjørn R sier:

  Jeg fant, jeg fant!

  http://www.ajax.nl/web/show/id=154417/contentid=11400

  Før brødrene de Boer forsvant ut av treskolandet spilte begge i Ajax. På den tidene var tvillingbrødrene de Nooijer (Gerard og Dennis) i Heerenveen, og alle fire med tvillingopphav startet kampen som endte 0-0 i desember 1998.

 4. Morten S sier:

  @Stian: Brødrene Koeman er ikke tvillinger. Erwin er to år eldre.
  Spurshilsen fra Morten

 5. Benny Hill sier:

  Cristian og Damiano Zenoni spilte jo sammen for Atalanta i en del år. Kommer ikke på noen andre tvillingpar i italiensk fotball på den tida…
  Ellers har jo Vålerengas trener-tvillingpar Skulllerud og Andresen møtt Moldes Diouf og Diouf i år.

 6. Heggelund sier:

  Kan tenke meg at tvillingbrødrene Zenoni møtte tvillingbrødrene Emanuele og Antonio Filippini i Serie A. Zenonis for Atalanta, Filippinis for Brescia. Nesten så jeg kan garantere det. Videre har du brødrene Cannavaro, Tedesco, Colucci, Baresi, Frey. Men det blir jo en heeelt annen historie.

 7. Kristian sier:

  Burde det ikke være en regel at de er klin like. Thomas og Vegard Braaten ser man jo forskjell på (ihvertfall med litt trening).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *