Satt ballen fast i krysset?

Et gammelt mysterie har ligget og gnaget i hjernebarken til en lytter ved navn Syver.  Han har prøvd å leve et vanlig liv, men det lar seg tydeligvis ikke helt gjøre.

Det han lurer på er: stemmer det at Trevor Brooking en gang på 70-tallet skjøt en ball såpass hardt at den satt fast i krysset?

Sitter du på noe informasjon om dette, eller er du villig til å komme med en kvalifisert gjetning? Vær så snill, hjelp Syver!

Syver skrev først inn til oss med denne mailen:

Hei gutter! 

Stemmer det at Trevor Booking skrudde en corner inn i kryssvinkelen så den ”kilte seg fast” !!  en gang på 70- talet? 

Dette faktum, eller muligens ”munnhellet” formidlet bror min, Svein, (svoren Ipswich supporter) til meg da eg var guttunge. Dette høres helt utrolig ut, og jeg har alltid latt min indre stemme avfeie dette hver gang spørsmålet har dukket opp i mitt indre. Men sjelen min får aldri, ALDRI, fred dersom jeg får avkreftet eller bekreftet denne høyst merkelige ”storyen”.   

Vi snakket så om det på radioen, og sammenlignet det litt med andre myter, som at Eder skjøt så hardt at han brakk en tverrligger. Men vi hadde ikke noe klart svar. Dette frustrerte Syver såpass at han fulgte opp med en ny mail:

Jeg hørte dere toucha innom Trevor Brooking sin MULIG vannvittig corner der ballen, ifølge Svein, bror min, kilte seg fast i kryssvinkelen.

Denne MULIGE scenen har blitt en ”snakkis” på min arbeidsplass og meningene er delte om sannsynlighetsgehalten i dette. Noe som ikke roer min psyke.  

For det kan være en mikroskopisk sjanse for at dette kunne gå:  La oss anta at på treningsfeltet denne dagen Brooking MULIGENS har gjort dette på slutten av 70-talet var preget av duskregn. Som det ofte er i London. Ballene som var i bruk på den tiden var ofte av lær, nærmest semska, og i tillegg dersom det var trestenger og overligger av den ru typen så KAN dette være mulig- særlig ispedd et faktum at ballene før innholdt mindre luft og var softere. DERSOM faktumene myk, halvrå semsketlærball, ru trevirke, var tilstede,  så kunne dette skje;  (her gjør jeg en håndbevegelse der jeg former hendene mine til en halvkule og strekker de langsomt fremover, samtidig med at jeg vrir dem sakte mot høyre) …”smakk” inn i vinkelen, og ”schvupp” der sittern. Det irriterer meg at jeg ikke klarer å formidle lydeffekter i denne mailen. 

Håpet mitt nå er at dere oppsøkte Brooking mens dere likevel var i London og fikk undersøkt sannhetsgehalten i denne historien.  For jeg har fortsatt et forvirret sinn. 

Syver 

* som bruker MULIG, MULIGENS og DERSOM bare for å forsikre omverden (og særlig Svein, bror min,) om at ikke jeg har latt meg lure*

Og så fulgte Gerti opp med denne mailen:

Hei boyz, 

Hørte på podcasten at noen skjøt slik at ballen satt fast i krysset. 

For deres info så gjorde Gordon Strachan dette for Leeds mot Oldham tidlig på nitiitallet en gang. (93-95?) eller kanskje det var mot Leicester…. Uansett: Siden han gjorde det så tviler jeg på at du må skyte så veldig hardt for å få det til.  

Jeg er sikker på det finnes andre Leeds fans der ute som kan bekrefte dette.. (fant ikke bevis på Youtube)  

Mvh Gerti – som er klar til league 1 oppgjør på tv mellom… akkurat ja…. Oldham og Leeds.

Har du sett Gordon Strachan, Trevor Brooking eller en annen skyte en ball som setter seg fast i krysset? Eller har du noen argumenter i noen retning? Vær så snill, hjelp oss og Syver!

Dette innlegget ble publisert i TRIVIA. Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Satt ballen fast i krysset?

 1. Ole Johnny sier:

  Kan være at det et mål av Trevor Brooking i 1981 det diskuteres om her. Målet er ikke fra corner og det er diskutabelt om den sitter seg fast i selve krysset. Under VM-kvalifiseringskampen mot Ungarn i 1981 scora Brooking to mål, og 1-2 målet i kampen er det noe rare målet der ballen sitter seg fast etter et skudd innenfor 16-meteren.

  Video:
  http://www.youtube.com/watch?v=p6QD4LDTT9E (rundt fem minutter inne i videoen)

  Et annet eksempel:
  http://www.youtube.com/watch?v=iB40QpLh0_E

 2. Odd Frode sier:

  Mulig dette handler om hvordan mål var bygget i «gamle» dager dette her. For oss som er født tidligere enn 1982 og har trasket sine barnefotballsko på andre baner enn landslagsarenaer, Mål i gamle dager var ofte utstyrt med en bøyle bak i overgang stolpe/overligger. Da ble nettet styrt bak, og dannet et lite nettak. Dette i motsetning til i dag da alskens barduneringer, tråder og vaiere strekkes i alle retninger for å opprettholde samme funksjon. I allefall. Dene bøylen var på enkelte målmodeller skrånet på vaei bakover og deretter pent avrundet i bakkant. Dette utgjorde en kile på en måte, og det mange sier om at Trevor Brooking satt ballen fast i krysset er nok riktig. Men som jeg muligens husker, så skjøt hen slik at ballen kilte seg i denne bøylen, og ikke mellom stolpe og overligger. Er svaret langt nok?

 3. FK Fotball sier:

  Det begynner absolutt å nærme seg langt nok.
  Og ting kan tyde på at du har rett også, ihvertfall hvis man skal dømme utifra videoene som Ole Johnny har lagt ut link til.
  Den ene er et skudd fra CM 97/98-legenden Tom Youngs, som legger seg fast i bøylen opp ved krysset. Og det andre er et Trevor Brooking-skudd som gjør det samme. Det meste tyder på at det skuddet broren til Syver har snakket om, og at gåten er løst! Så vi synes Syver bør kunne få fred i sjela av denne videoen.
  God jobba Ole Johnny!

 4. Svein sier:

  Dette var bra – takk til Ole Johnny! For å vere ærleg hugsar eg ingenting av dette sjølv, men det hadde ikkje vore bra for om eg hadde vorte skulda for å skrøne i veslebror….

  Dette var forøvrig den siste kampen England spelte før dei tapte mot Norge på Ullevål. Ipswich var representert med (berre) to spelarar i denne kampen (Mills og Mariner) – men i tillegg til desse to var Russel Osman med i kampen mot Sveits i kampen før og mot Norge i kampen etter. Må vel vente lenge før Ipswich er representert med 2-3 spelarar på den engelske landslaget…..

  Svein (storebror)

 5. Syver (veslebror) sier:

  Storebror er en hederskar og ville aldri finne på å skrøne i meg bevisst. Men nå må vi ikke la denne bloggen bli et familieepos..
  Sjelen min har roet seg. Nøkkelen til oppklaring her var bøylen i bakkant av kryssvinkelen som fungerte i disse tilfellene som fluepapir for ballen. Når jeg las Odd Frodes drodling rundt nett, stolper og målets utvikling dukket det opp en historie fra min tid på Loms miniputtlag.

  Og med ro i sjelen vet jo dere at jeg er et oppkomme av gode historier jeg vil dele med dere…

  Vi hadde ”lokalderby” mot Vågå, og vår vanligvis stabile keeper Geir Inge (eller Gæsj som vi kalla han) var forhindret. Da måtte Reidar i-mål, iført svarte Franz Beckenbauer fotballsko, med grønne striper og dårlig i skrudde skruknotter må vite… Noe som skulle bli fatalt denne ettermiddagen. Lom presset og Reidar, keeperen vår benyttet anledningen til å leke litt i jorda lang inni målet har var satt til å vokte. Så skjedde det fatale, Vågå kontret og løp over hele banen (miniputter spilte på full bane tidlig på 80-talet som dere vet). Årvåken som keepervikar Reidar var, så såg han dette, men i leken inni mål hadde en maske av nettet kilt seg inn mellom en knott og skoa..Han var fanget i sitt eget nett!! Og Terje fra Vågå kunne enkelt trille ballen inn i Lom sitt mål mens Reidar sprella hjelpeløst inni målet. Som en fisk på land om dere vil ha en metafor.

  Reidar var helt stille i bilen hjem.

 6. Ola Nordmann sier:

  Weeewiaeiaeiewa! Waschera!!

  HEY WEY HOOO HEY! Waschera!

 7. Gerti sier:

  Da har vi et bevis på Strachan satte ballen fast i krysset!
  http://www.youtube.com/watch?v=2KOraziBYDE ca. 1:30 ut i klippet.

 8. Kristoffer sier:

  Jeg har ett klipp her som jeg fant på youtube.com. http://www.youtube.com/watch?v=rCDIhEVfY2Y.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *