Østerriksk loff og tomme tribuner i Qatar

dsc00174.JPG 

FK Fotballs lyttere opplever mer og mer, virker det som. Eller så er det bare flere av de som kjeder seg nå som det er vinter. Uansett, vi får flere brev fra utlandet, og det gjør oss lykkelig. Denne gangen lærer vi litt om Østerrike og Qatar.

Markus er nok vår første korrespondent i Midt-Østen, og vi merker at vi ønsker flere rapporter derfra. Det eneste minuset vi må sette med rapporten, er at han kommer med flere spørsmål enn svar. Men dette er han klar over selv, så det er ihvertfall noe.

Hei hyggelige folk.

Jeg vil bare sende en liten rapport. Og en fascinerende observasjon. Og et spørsmål til slutt da.Jeg befinner meg i Doha, hovedstaden i Qatar.Men uansett. Det har seg sånn at jeg er her for å følge en FN-konferanse, men så har det skjedd noe feil med min akredittering så jeg må vente til i morra med å komme inn. Så jeg har tusla litt rundt og sittet på hotellrommet og jobbet. Da så jeg også på en veldig lite spennende fotballkamp mellom Al Kharaitivat og Al Sadd. Tradisjon tro når jeg ser ukjente fotballigaer velger jeg meg laget jeg syns har mest underholdningsverdi i navnet. Jeg leste i utganspunktet «All sad» (Bare trist, oversatt) og begynte å heie på dette laget. Kampen ble absolutt ikke en bare trist affære for Al Sadd. Etter å ha skåret to mål i første omgang ved at spissene bare løp i rett linje gjennom et særdeles passivt forsvar ledet de trygt. Målskårere var nummer 14 Kahlan og nummer 26 Yousef. Veldig raske spillere altså. Og i andre omgang fikk jeg meg en gledelig overraskelse. Al Sadd skåret ikke uventet 3-0. Men da var det det gamle stortalentet Pascal Feindouno som gjorde en flott prestasjon og satte ballen i målet. Tenke seg til. Al Sadd vant kampen fortjent 3-0 og kjemper i toppen av den Qatarske tabellen. Men så da. Jeg la merke til at det var veldig få på tribunen. Og det var underholdende fotball. Dårlige supportere tenkte jeg. Litt senere sjekket jeg ut Al Sadd på nettet, og til min store og gledelige overraskelse ser det ut til at klubben tar den dårlige oppslutningen på alvor. Her er det en poll om hvorfor det er så få til stede på kampene. Jeg lurer litt på om hvorfor det er så få? Kan dere hjelpe meg med det?

Kortversjonen av svaret vårt er nei.

Vi var nemlig inne på hjemmesida til Al-Sadd, og stemte på det alternativet vi likte best. Men nå har de fått en ny poll, og vi husker ikke alternativene lenger. Men vi vil tippe det har noe med at hele fotballen i landet fikk en knekk etter at Joar Vaadal scoret to mål mot dem i OL 1984.

Nok Qatar, mer Østerrike, som det heter.

Mads har, av en aller grunn, valgt å studere i Østerrike. Bortsett fra at han kan tjene penger på å ta bilder av dette skiltet, så er vel muligheten til å se de tidligere klubbene til Jan Åge Fjørtoft og Vidar Riseth brake sammen, den største fordelen med å bo i dette landet.

dsc00172.JPG

Hola Gringos

Er for tiden bosatt i Wien, Østerrike hvor jeg studerer samt er trofast lytter til FK Fotballs podcaster. Deres myke stemmer varmer ekstra godt når man er milevis fra sitt kjære fedreland. Vi er en liten gjeng nordmenn her som er svært fotballinteresserte og lørdag bestemte vi oss for å skjerpe interessen for Østerriksk Bundelsliga og ta en tur på kamp. Turen bar til Jan Åge Fjørtofts gamle trakter nemlig Hanappi Stadion i forstaden Hütteldorf, for å beskue hjemmelaget Rapid Wien mot besøkende LASK Linz. Det var særdeles god stemning med ca. 18 000 tilskuere, nesten alle i grønt og hvitt. Mange gode kamprop og sanger på tysk og hver gang det ble mål ble dette feiret med «seven nation army», også på tysk. I begynnelsen av andre omgang fyrte noen opp omtrent hele den ene svingen og banen ble røyklagt og kampen utsatt i 10 minutter. (Se bilde) Det ble til slutt hele 5-0 til Rapid, med hat-trick av spilleren Stefan Maierhofer, en svær kar på 2meter, som kanskje kunne vært et scoop for flere tippeligaklubber. Forøvrig vil jeg nevne at pølsene på stadion severes i loff med masse sennep og ketsjup og smakte faktisk svært godt. Ølet derimot er av typen lett, noe vi ble litt skuffet over. Alt i alt en svært god opplevelse.

Har du sett noe som helst? Kanskje til og med noe av interesse? Skriv om det, og send det til oss, da vel.

Dette innlegget ble publisert i Korrespondentbrev. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *