Slo til politi med cornerflagg

I boliviansk toppfotball denne helgen endte to røde kort opp i et masseslagsmål hvor keeperen slo til politiet med et cornerflagg. De dramatiske bildene fra kampen har blitt populære på YouTube, og midt på tribunen fantes en FK Fotball-lytter.

Vår lytter Petter Mandt reagerte med å sende oss en mail om sine opplevelser, noe som selvsagt er den korrekte reaksjonen. Dette skriver han:

«Er på en reise i Bolivia og fant ut at jeg ville bruke en fridag til å se på lokal fotball. Det viste seg at denne søndagen var det storkamp mellom Wilstermann og Aurora (vistnok årets seriemestere). Fikk aldri helt tak på hva slags kamp det var, men den var åpenbart viktig for begge lagene. Kampen ble spilt i Cochabamba, ligger på ca 2600 meters høyde, altså middels høyt i dette landet.

Aurora ledet 1-0 etter første omgang. Denne ledelsen holdt seg til det var noen minutter igjen. Kampen var kjedelig, preget av kortpastninger kun avbrutt av at spillerne ble klippet ned bakfra. Da ble det gjerne en pause mens de vred seg i noen minutter, før de reiste seg og løp/ruslet videre. Kantspill synes å være ukjent her.

Da det var noen minutter igjen av kampen ble det imidlertid artigere. Dommeren fant ut at han ville utvise en spiller fra hvert lag etter en liten slåsskamp. De var lite villige til å gå av banen. Til slutt fant dommern ut at her måtte noe gjøres så han fikk sendt innpå politi med hjelmer, køller og skjold for å få ut spillerne. Dette likte spillerne fra Aurora så dårlig at de gikk samlet til angrep på politiet, som fremdeles var på banen. Forsterkninger kom løpende til og det ble en underholdende slåsskamp som varte helt til politiet var så feige at de brukte tåregass mot spillerne. Da løste slåsskampen seg etterhvert opp. Nå kom det imidlertid masse unger, journalister, trenere mm løpende for å være med på moroa. Så mens 2-3-4 spillere lå på gresset og vred seg pga tåregassen, måtte politiet på nytt trå til for å fjerne journalistene mm.

Da dette var gjort, og spillerne klarte å se igjen, fant dommern ut at nå var det på tide å fortsette kampen. Han fikk ut de spillerne han hadde utvist før slåsskampen med politiet, resten fikk spille. Var tydeligvis ikke ulovlig å slåss med politiet, så ingen reaksjoner for dette.

Stemningen var amper, så to spillere til ble raskt utvist, disse gikk frivillig av banen.

Kampen ble avsluttet med at Wilstermanns keeper valgte å gå opp på en corner. Corneren ble avverget og en Aurora spiller skjøt mot det tomme målet fra godt inn på egen banehalvdel. Ballen rullet sakte mot mål, traff stangen og ut. En god avslutning på en dårlig, men begivenhetsrik kamp. 2 omgang varte totalt ca 1 time og 15 minutter…»

For dere som ønsker å ta en titt på dette selv, kan vi anbefale dette klippet fra YouTube (tumulter begynner på ca. 2:30, spillere som slår på politi med cornerflagg begynner rundt 5:15).

Dette innlegget ble publisert i Korrespondentbrev. Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Slo til politi med cornerflagg

 1. Philip sier:

  Dere er som den onde gruppen i den nye James Bond filmen.. Dere har folk over alt («The first thing you should know about our organiation, is that we got people everywhere») :)!

 2. kristian sier:

  Hva skjer med at vår kjære podcast har blitt forsøppla med tidvis grusom p3musikk, er ikke halle morroa med podcast at man skal slippe det?

 3. Henrik sier:

  Jeg er enig i Kristians utsagn (selv om jeg sannsynligvis hadde brukt litt andre ord). Vil veldig gjerne fortsatt ha et alternativ uten også. Hvis ikke er jeg redd jeg kommer til å slutte å podkast.

 4. Lars sier:

  Få vekk musikken fra podkasten. Når jeg sitter på jobb eller på bussen, så gidder jeg ikke ta opp spilleren hvert tredje minutt for å hoppe over sanger (et herk på ipod touch som har en elendig «spolefunksjon»). Dropper heller abonnentet enn å irritere meg mer over dette

 5. FK Fotball sier:

  Slapp av, folkens. Det vil være to versjoner av podkasten fremover, en med og en uten musikk. Så dere som ønsker uten musikk kan nå laste ned den musikkløse versjonen på iTunes, for eksempel.

 6. Lars sier:

  Tusen Takk! Dagen er reddet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *