Slo til politi med cornerflagg

I boliviansk toppfotball denne helgen endte to røde kort opp i et masseslagsmål hvor keeperen slo til politiet med et cornerflagg. De dramatiske bildene fra kampen har blitt populære på YouTube, og midt på tribunen fantes en FK Fotball-lytter.

Vår lytter Petter Mandt reagerte med å sende oss en mail om sine opplevelser, noe som selvsagt er den korrekte reaksjonen. Dette skriver han:

«Er på en reise i Bolivia og fant ut at jeg ville bruke en fridag til å se på lokal fotball. Det viste seg at denne søndagen var det storkamp mellom Wilstermann og Aurora (vistnok årets seriemestere). Fikk aldri helt tak på hva slags kamp det var, men den var åpenbart viktig for begge lagene. Kampen ble spilt i Cochabamba, ligger på ca 2600 meters høyde, altså middels høyt i dette landet.

Aurora ledet 1-0 etter første omgang. Denne ledelsen holdt seg til det var noen minutter igjen. Kampen var kjedelig, preget av kortpastninger kun avbrutt av at spillerne ble klippet ned bakfra. Da ble det gjerne en pause mens de vred seg i noen minutter, før de reiste seg og løp/ruslet videre. Kantspill synes å være ukjent her.

Da det var noen minutter igjen av kampen ble det imidlertid artigere. Dommeren fant ut at han ville utvise en spiller fra hvert lag etter en liten slåsskamp. De var lite villige til å gå av banen. Til slutt fant dommern ut at her måtte noe gjøres så han fikk sendt innpå politi med hjelmer, køller og skjold for å få ut spillerne. Dette likte spillerne fra Aurora så dårlig at de gikk samlet til angrep på politiet, som fremdeles var på banen. Forsterkninger kom løpende til og det ble en underholdende slåsskamp som varte helt til politiet var så feige at de brukte tåregass mot spillerne. Da løste slåsskampen seg etterhvert opp. Nå kom det imidlertid masse unger, journalister, trenere mm løpende for å være med på moroa. Så mens 2-3-4 spillere lå på gresset og vred seg pga tåregassen, måtte politiet på nytt trå til for å fjerne journalistene mm.

Da dette var gjort, og spillerne klarte å se igjen, fant dommern ut at nå var det på tide å fortsette kampen. Han fikk ut de spillerne han hadde utvist før slåsskampen med politiet, resten fikk spille. Var tydeligvis ikke ulovlig å slåss med politiet, så ingen reaksjoner for dette.

Stemningen var amper, så to spillere til ble raskt utvist, disse gikk frivillig av banen.

Kampen ble avsluttet med at Wilstermanns keeper valgte å gå opp på en corner. Corneren ble avverget og en Aurora spiller skjøt mot det tomme målet fra godt inn på egen banehalvdel. Ballen rullet sakte mot mål, traff stangen og ut. En god avslutning på en dårlig, men begivenhetsrik kamp. 2 omgang varte totalt ca 1 time og 15 minutter…»

For dere som ønsker å ta en titt på dette selv, kan vi anbefale dette klippet fra YouTube (tumulter begynner på ca. 2:30, spillere som slår på politi med cornerflagg begynner rundt 5:15).

Dette innlegget ble publisert i Korrespondentbrev. Bokmerk permalenken.