Polske hester og pølser

Vi i FK Fotball er veldig glad i fotball fra hele verden, men kan dessverre ikke se så mange kamper i østerrisk 2. divisjon som vi ønsker. Men heldigvis er det mennesker som hører på oss som farter rundt på diverse fotballkamper rundt omkring i verden.

stadion.jpg

Martin B. Høydal har vært på polsk fotballkamp, og vært såpass dyktig når han har delt sine inntrykk med oss at han har vunnet et eks. av FK Fotballs drakt. Det kan du også gjøre, hvis du sender oss dine inntrykk på mail.

Men nå er det på tide å lære litt om hvordan det kan være på fotballkamp i Polen:  

Hei Kamerater

Som medlem av deres korrespondentarmé (avd. M&R)  er det som skrevet i paragraf X min plikt å fortelle om fotball eg måtte oppleve i utlandet.
Jeg tilbringer sammen med min klasse en uke i Krakow, Polen. Her ser vi både ufattelige konsentrasjonsleirer og gruver med salt. Men dette er intet normalt reisebrev, siden jeg lørdag 25.10.2008 fikk med meg oppgjøret mellom Cracovia (Krakow) og Odra Wodzislaw kl 15.15. Her følger min opplevelse:


Jeg kommer litt for sent til kampen, men hører allerede at publikum er i godt slag, slik er de resten av kampen og. I min søken for billett finner jeg en liten luke i det 2-3 m høye gjerdet som omringer stadionområdet, der er det en knøtliten bod med et menneske i. Via tegnespråk og miming kommer vi fram til at jeg skal ha en billett til kampen som koster meg 15 PLN(Zloty), ca 38 NKR.

Siden jeg har hørt mye fælt om Cracovias ultras bestemmer jeg meg for å spørre et par lokale sinker om hvor jeg får kjøpt meg et skjerf, etter mer miming tror jeg at jeg har forstått hvor jeg må gå. Men det eneste jeg finner er bortetribunen som ligger 20-30 m fra baneområdet med ca 40 tungt beskytta politifolk, med visir, våpen og hunder.  

Bestemte meg da for å komme meg inn i flertallet. Vel inne finner jeg et suvenirskur og skjerfet blir kjøpt inn.
I selve kampen skjer det ikke så mye, et annullert mål og 3-4 87 % sjanser er det stort sett det meste. Men det er mer den lokale maten og folkene jeg tenkte å fortelle om.

Maten: 

polsereklame.jpg 

En liten bod med en åpen grill drevet av to halvslaskete personer har et fantastisk reklamebilde hengende over seg. Denne innbydende reklameplakaten forteller meg at jeg skal prøve den lokale retten på stadion, beskrivelse:
1 stk. brun/svart pølse: Pølsens skinn var oppkuttet og brunsvart med enkelte skumle rosa områder. 2. stk. loffskiver, standard rød ketsjup og grå sennep. Sennepen var regelrett grå, og så ut som det du får på bilruta når du er i fjordstrøk.

 polse.jpg


Til å ete dette ble det lagt med en plastgaffel(kniv tok jeg selv), pølsen var ganske stor så jeg hadde litt problemer med å klare å spise pølsen med denne gaffelen.
Smaken var ikke verst, sett vekk fra litt brennmerker, var det absolutt noe å anbefale.

Så til selve stadion, den var halvfull/halvtom med ca. 40 bortesupportere plassert ganske langt fra selve banen. Rundt hele banen var det 2.5 meter høye gjerder og maskotten var en mann med en hest på seg, flagg stikkende opp fra baken på hesten sin og hat fra overklassen i middelalderen. Det var vanskelig å få tatt et godt bilde av han siden han stort sett var på andre siden av banen sammen med de lokale ballguttene.


maskot.jpg  På tribunen la jeg merke til en eldre kar med skjerfet sitt trukket helt over ansiket.

skjerf-2.jpg

 skjerf1.jpg

Det må ha vært så vidt han klarte å se, mannen var høylydt og kunne fint vært plassert på et hjem i øst-polen.


Pauseunderholdingen var 6 lettkledde jenter i polkastrømper som danset til en kavalkade av radiohiter fra de 3 SISTE TIÅR!!!

cheerleaders.jpg
 

Og det var stort sett det som skjedde i dette oppgjøret.
Om dere ønsker en enda dypere beskrivelse, vennligst skriv rekommendert brev til meg.
Takk for meg kameratski, farvel.

Dette innlegget ble publisert i Korrespondentbrev. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Polske hester og pølser

  1. stian sier:

    veldig bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *