Harking og duesuppe

beijing-chemical-industry.JPG

Slik ser bygningen til Beijing Chemical Industries ut, hvis man ikke klarer å holde kameraet helt stille.

I dag fikk vi utdelt gafler etter å ha brukt pinner i 10 minutter under middagen. Det er ikke en hedersbevisning. En av de 5 servitørene hadde stått og betraktet oss en liten stund før hun styrtet fnisende ned trappen og ned til de andre. Fnising og tjatring kunne høres fra første etasjen før hun kom opp igjen og delte ut gafler til de av oss hun mente trengte det mest.

Er ikke helt sikker på hvordan en kineser skulle brukt gaffelen på en norsk restaurant for at en kelner lattermildt skulle gått ut og hentet spisepinner, men det kan umulig være pent.

Vi gomlet i oss noe grønt, rart og godt før vi høvla inn noen grisebiter fulle av beinsplinter. Innimellom knokkelflisene dukket det opp et krydder ingen av oss har vært borti tidligere. Det var ikke spesielt sterkt, men det lammet store deler av tunga, munnhulen og litt av leppene. I tillegg forårsaket den en flott skummende spyttproduksjon.

Siden vi allerede er inne på dette med deilig mat, kan vi gi dere dagens menydelikatesse allerede nå, akkompagnert av et bilde man sjelden ser andre steder i verden. Slik ser duesuppe ut:

duesuppe.JPG

Det ser nesten ut som om duene er ute og bader i suppa.

Før vi dro hit til Beijing, ble vi advart av alt og alle om at i Kina spyttes og harkes det overalt. Hele tiden.

Dette har kinesiske myndigheter tatt tak i i ukene og månedene i forkant av mesterskapet. Holdningskampanjene og plakatene ser virkelig ut til å ha hjulpet. Vi har fåttt med oss en og annen klyse selvfølgelig. Bl.a. den pent kledde businesskvinnen på t-banestasjonen som sto krokbøyd og rauta ned i  søppelbøtta.

Men i går fikk vi endelig kjenne spyttinga litt nærmere på kroppen. Vår taxisjåfør var av det harkende slaget, og han sendte av gårde seks digre halsbuser fulle av slam, eksos, forkjølelse og kjedsomhet ut av bilvinduet. HHHHHHRRRRRRRRRRKKKKKKKKKKKK…mumlemumle….HHHHHHHHHHHRRRRRRRRKKKKKKK…snøft….TUUUUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!! Alt dette mens lyden av skummelt kinesisk radioteater skurrer med svakt signal over bilstereoen.

Vi slippes av taxien fire kvartal unna der vi avtalt og rusla hjemover. Fremste rad i kjøleskapet på supermarkedet er halvdrukkede brusflasker, så vi fisker med oss et par flasker fra andre rekke og kommer oss opp på rommene våre. Hotellivet består vanligvis av tv-titting, men her er det fint lite annet enn repriser av OL-turn og dramaserier med menn med hår kun i bakhodet.

tv-oyeblikk-120808.jpg

Dagens lookalike: Kinesiske Pål Bang-Hansen var linjemann på badminton nok en gang. Pål virker som han har helt drøy peiling på mer enn bare film tydeligvis.

Snakkes i morra. Både her og på P3.

Dette innlegget ble publisert i OL. Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Harking og duesuppe

  1. Egil sier:

    Å kommentere dette med spisepinner begynner å bli last year 🙂

  2. Thlom sier:

    Var duesuppe godt? Det så godt ut. Spiser man duene? Er det brukt vanlig bydue? Kan jeg fange et par duer på torget og putte i suppa? Så mange spørsmål, så få svar.

  3. Ronny sier:

    Duesuppe såg ikkje godt ut, i det heile tatt.

  4. Marius sier:

    Klarte dere å spise duesuppen er dere faen meg hardcore så det holder.

  5. simon sier:

    å fy faen, for ei grusom suppe… Værste jeg har sett noen gang (due suppa)

  6. Noddis sier:

    Skumle duer i Kina! <_<; Håper jeg ikke får mareritt.

    Uansett er dere verdt siste lisensavgift og vel så det, så det så! Ville bare gi dere ett av de største komplimenter som overhodet er mulig å gi i Norsk medieverden ^_^

    P.S. hvor langt nede i kjellern sitter dere? Er det veldig dypt? Hils han kule tolken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *