Post er livet

post-er-livet.jpg 

Gode nyheter til postansatte.

Vi bor så og si i bakgården til det kinesiske postvesenet; China Post. Utsikten fra rommene våre er rett ned på minst 40 svære postbiler som står klare til å kjøre ut brev og postkort. Så sender du et brev til en barndomskjæreste som bor i Beijing idag, er det gode muligheter for at ditt brev puster inn samme luft som oss. Hva er vel mer romantisk enn dét? Ihvertfall ikke China Posts slagord som de har smørt ut over inngangspartiet: «MAIL IS LIFE. DELIVERY IS GOLDEN.»

Vi har forsåvidt gode nyheter til de med hentesveis også: det er slettes ikke ut i Kina. Her er et eksempel fra et av landets TV-show:

hentesveis.JPG

Hva har vi i FK Fotball/FK sport til felles med fotballegendene Franz Beckenbauer, Bobby Charlton og boksebanditten med det kolossale håret Don King? Såfremt ikke bildene på restaurantveggen ljuger, så har vi spist pekingand i de samme lokalene.

Er man i Beijing så lenge som vi er nå, er det umulig å komme utenom Beijings matspesialitetnummer 1. Nå smakte dessverre ikke anda noe særlig. Den smakte overhodet ikke vondt, men den smakte så fryktelig lite. Men hva gjør vel dét når man kjenner de krakilske øynene til Don King borre seg inn i nakken fra veggen rett bak oss, og Bobby Charltons hentesveis vinker til oss fra motsatt vegg.

young-man.jpg

Etter å ha tatt en buss av et for oss hittil ukjent merke, «Young Man», kom vi oss til et av mange marked rundtomkring i byen. Her selger de perler, klokker, klær, sko, pynt, leker, «antikviteter» og truser….endeløse mengder truser. Det er unektelig en pussig følelse når åtte 17 år gamle jenter klorer seg fast i armen din og skriker «Sir! Sir! Underwear! Bjo Bog! Bjo Bog! (Dette betyr Bjørn Borg). Where you from?! Buy underwear!» Pruting er veien å gå for en god handel. Bare så inderlig synd at pruting er en langt unna vårt spesialfelt. Thomas pruta ned en t-skjorte fra 350 til 100 lokal valuta, men føler fortsatt han gjorde en dårlig deal.

Etter å ha forsert jenter som prøvde å selge oss øredobber, kåper og BH’er klarte vi å komme oss ut i en, for oss, rekordren Beijingluft. Regnet fra i går gjør fortsatt susen, så astmamedisinen får ligge urørt i lomma.

Dagens TV-øyeblikk: En reklamefilm for tannregulering. Den handlet ikke bare om det å kvitte seg med skeive tenner og om det å få et rett smil. Den handlet vel så mye om hvor mye moro man får av å ha reggis. Har du regulering kan du bade i badebasseng, spille tennis, feire bursdag, være sammen med venner og ikke minst: Du kan være en god elev.

Dagens lookalike: Thailandske Fleksnes som sto ved urinalet og lurte på hvor i Europa vi kom fra.

Dagens mat: Det som vi mistenker for å være en fempakning med sammenrullede hønetarmer i lake. Vi tuller ikke: Hønetarmer.

Bon apetit og sov godt.

Snakkes i morra. Både her og på p3 klokka 1202.

Dette innlegget ble publisert i OL. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Post er livet

  1. Eiri sier:

    Lookie, lookie… Speshial price for you my friend!
    Etter å ha tilegnet meg svart belte i pruting for ett år siden i Beijing, så må jeg si at du har nok gjort en svært dårlig deal da du kjøpte t-skjorta.
    Regner med at selgeren var fornøyd, selv om hun/han sikkert sa følgende frase mens du pruta: «Your killing me!»

  2. Noddis sier:

    Noen burde avsløre for Kinesiske menn at det å ha litt speilrefleks på toppen bare betyr man er ekstra fruktbar. Tipper vi alle vet hva som går gjennom hodene på villige kvinner når de ser et blankpolert mannshode ^_^

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *